Kinderfeestje

by - maart 24, 2014

Vrijdag 14 maart was het zover, Ezra werd 5 jaar oud en deze dag vierde wij zijn allereerste kinderfeestje. Ezra mocht 5 klasgenootjes (het werden 3 jongens en 2 meiden) kiezen en het werd een feestje in de stijl van dinosaurussen. De voorbereiding was veel werk, maar dat kwam vooral omdat ik graag veel zelf wilde doen en het leuk vind om dingen te maken/ontwerpen. Het feestje was leuk, druk voor papa en mama ;), maar zeker geslaagd!. Ook de traktatie op school had ik in dezelfde stijl gehouden als de uitnodigingen.

Misschien kunnen ons kinderfeestje en de trakatie's een inspiratiebron zijn voor andere, dus bij deze:

UITNODIGING:
De uitnodiging maakte ik zelf doormiddel van scrapkit "Rawwr" van Christine Mortimer en een foto van Ezra die een vriendin van mij toevallig al had ge-photshopt in een dinopak. Ik liet de kaart drukken bij kaartje2go.TRAKTATIE VOOR SCHOOL:
Bij de natuurwinkel kocht ik papierenboterhamzakjes (vroeger kon je deze gewoon in de supermakt kopen, maar helaas kon ik ze nergens vinden) en stopte er een potlood en een eierkoek in. Ik maakte er een labeltje (in de stijl van de uitnodiging) met touw aan vast en als sluiting printte ik de "5"-jes op stickerpapier die ik ook gebruikte in de uitnodiging.


Voor de juffentraktatie  nam ik een potje van de babyvoeding en daar stopte ik een zakje thee en lekker chocolade in. De deksel spoot ik groen en hing er hetzelfde label aan als bij kindertraktatie's. PROGRAMMA KINDERFEESTJE:

We begonnen om 12:00(direct uit school) met pannenkoeken aan een dino-gedekte tafel.


Daarna gingen we zingen voor de jarige en mochten de kinderen hun kadootjes geven.

Toen was het tijd voor 2 spellen in de tuin; snoep happen en balletje balletje. Dat laatste deden we met een snoepje onder het bekertje en als je het goed had, mocht je het snoepje op eten.

Daarna weer naar binnen om aan tafel een dinomasker te maken. Via het internet had ik verschillende maskers van dinosaurussen uitgeprint en die mochten de kinderen beplakken en kleuren.


Toen de maskers klaar waren gingen we naar de speeltuin om daar nog even uit te razen.

Na de speeltuin dronken we thuis nog wat en kregen alle kinderen nog een echte dino-cupcake. Deze maakte ik van met botercreme met een kleurstof en een plastic dino erop.


Daarna was het tijd om naar huis te gaan en kregen alle kinderen nog een afscheidszakje mee. In dat zakje stopte ik dinokoekjes, 2 lichtgevende dinofiguurtjes, een dino-schuifpuzzeltje en voor de jongens een dino-sleutelhanger en voor de meiden een prinssen-LED-lanpje. De kaartje die er aan niette maakte ik weer in de stijl van de uitnodiging en leukte ik de zakjes een beetje op met washi-tape.Mocht je nog vragen hebben of informatie willen? Mail of reageer hieronder.You May Also Like

2 Comments

  1. Wauw, wat een leuk feestje zeg! En wat heb je er veel werk van gemaakt. Super leuk allemaal!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ooh wat leuk, fijn dat het zo geslaagd was! En leuke inspiratie, dankjewel!

    BeantwoordenVerwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: