70 jaar en 3 maanden!

by - februari 26, 2017

70 jaar en 3 maanden (!) is mijn AOW-leeftijd. De leeftijd dus dat ik zou kunnen stoppen met werken en recht heb op AOW. 70 jaar en 3 maanden.........sorry dat ik in herhaling val, maar afgelopen week werd ik even wakker geschud door dit artikel op het blog "In 10 jaar financieel afhankelijk!"

Ten eerste hoop ik deze leeftijd natuurlijk in goede gezondheid te mogen behalen, want helaas is dat niet voor iedereen weggelegd. Maar even praktisch, ik ben er echt van geschrokken. Ik hoor jullie denken; Goh Miranda heb je de afgelopen jaren onder een steen geleefd? Nou...eh.....ja dus.

AOW-Leeftijd

Op de één of andere manier was ik de veronderstelling dat de AOW-leeftijd was verzet van 65 naar 67 jaar. En dat dit tot 2021 in stappen werd gedaan zodat mensen bijvoorbeeld recht hebben op AOW bij 65 en 3 maanden en dat dit steeds werd verschoven en dat vanaf 2021 iedereen tot 67-jarige leeftijd moest werken om in aanmerking te komen voor AOW. Dat mensen riepen; "Wij moeten straks werken tot ons zeventigste begreep ik wel, maar dacht meer dat dit figuurlijk was omdat die alleen maar inzagen dat deze wet zich verder zou kunnen uitbreiden naar een nog latere AOW-leeftijd.

Nou mooi niet dus, het is dus gewoon al zo, als het een beetje tegen zit moet ik vanaf nu dus nog meer dan 30 jaar werken, terwijl ik er toch al ruim 20 achter de rug heb. Dit doet me gelijk denken aan een collega van mij, die afgelopen maand op 48-jarige leeftijd heeft besloten om na 26 jaar trouwe dienst ontslag te nemen en het rustiger aan te gaan doen. Altijd tweeverdieners geweest, huis in de goede tijd verkocht, dus nu gaat hij lekker genieten van het leven en zijn vrouw een paar ochtenden helpen in haar eigen zaak. En gelijk heeft hij, het leven is te kort dus als het kan zeker doen.

Maar goed daar zitten wij dan met ons tweeverdieners-hypotheek, waar zelfs nog een gedeelte aflossingsvrij van is en dus het huis maar gedeeltelijk naar ons toekomt. Twee kleine kinderen die misschien mogen gaan studeren en dan leven we ook nog in een tijd dat de kans dat je jouw baan verliest niet klein is.

Financieel Onafhankelijk

Nu is het niet zo dat ik hier wakker van lig, we hebben het op dit moment goed en wie dan leeft die dan zorgt. Maar het heeft me wel aan het denken gezet, moet ik echt tot mijn zeventigste werken? Zijn er dan nog pre-pensioenen en wat als we vanaf nu nog zuiniger gaan leven, kunnen we dan misschien financieel onafhankelijk worden? Of in ieder geval minder financieel afhankelijk, bijvoorbeeld van 1 salaris proberen te leven? Een hoop stof om over na te denken dus en het is tijd om me eens serieus te gaan verdiepen in onze pensioenen.

Hoe sta jij hier in, heb jij alles al tot in de puntjes geregeld en weet je precies hoe je er voor staat tegen die tijd? Of ben jij net al ik en ook benieuwd wat jouw AOW-leeftijd is? Kijk dan hier en je weet het binnen 2 seconden!

You May Also Like

39 Comments

  1. Maar goed dat die steen nu is opgelicht. Je zult er over 27 jaar achter komen dat de AOW leeftijd is opgeschoven. Grapje. Alle gekheid op een stokje. De mijne is 67 jaar en 9 maanden (ik dacht eerst 67 jaar en drie maanden, valt dus weer een half jaartje tegen). Ik spaar er hard voor om eerder te stoppen met werken, met mijn 62-63 jaar. En voor die tijd een hypotheekvrij appartement (gaat lukken). Wist je trouwens dat je aflossingsvrije hypotheek toch mag aflossen? :-). Nog een klein puntje van kritiek: je gebruikt een heel licht lettertype en dat is soms wat slecht leesbaar. Tikkeltje donkerder misschien?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hans, bedankt voor je reactie. Echt knap dat je spaart om eerder te stoppen met werken, ik denk dat menig mens dat niet wil, kan of doet. Wij proberen idd 1x in de zoveel jaar een mooi bedrag af te lossen op onze aflossingsvrije hypotheek, zo proberen we de schade een beetje te beperken. En het lettertype ga ik wat aan doen. Nogmaals bedankt!

      Verwijderen
  2. 71 jaar en 3 maanden! Dus als jij blijft werken mag ik vast op je pensioensfeestje komen als ik een dagje vrij kan krijgen!

    Ik dacht dus ook dat 67 jaar de max was maar niet dus. Eigenlijk snapte ik wel waarom de keuze is gemaakt de leeftijd te verhogen naar 67 gezien de generatie na ons ook nog ooit met pensioen moet kunnen en daar is geld voor nodig wat wij dus (voor o.a. jou kids en evt. Toekomstige 'kleinkeinder') moeten inbrengen in het pensioenfonds.

    Je kunt ook nog SP stemmen op 15 maart. Die willen het weer terugbrengen naar 65 jaar. Kosten: 12 miljoen, rekening komt dan te liggen bij generatie later want die 12 miljoen komt nergens terug de komende kabinets periode. Daarnaast gaan ze meer banen creëren maar is de kans op verlies van banen op lange(re) termijn (10 jaar) dan gegarandeerd in grote aantallen. Hierdoor blijven er uiteindelijk netto minder banen over. Het is een keuze die mooi lijkt maar politiek is net Wie is de mol, niets is wat het lijkt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mooi geschreven Roël en fijn dat je het stukje van de SP even hebt uitgelegd. Ik kwam met mijn stemwijzer idd daarop uit, al geeft dat niet mijn voorkeur. Het blijft een lastig onderwerp, wat is wijsheid. Maar een ding is zeker, werken tot ons 70ste willen we niet ;)

      Verwijderen
  3. Ik kwam je blog tegen en heb je toegevoegd aan mijn leeslijst.Je schrijft leuk en ik ga je zeker volgen! Leuk dat je een linkje naar mijn blog toegevoegd hebt in jouw artikel.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel, wat lief! Ik ben een groot fan van jullie rubriek "woonwoensdag" en heb gisteren op de winactie van bol.com gereageerd. Ik vergat toen alleen te vertellen dat ik ook zo onder de indruk was van het artikel over de AOW-leeftijd :)

      Verwijderen
  4. Ik heb ontslag genomen toen ik 50 werd, dat is nu 2 jaar geleden. Ik heb 33 jaar gewerkt in de gezondheidszorg.
    Mijn man heeft een eenmansklusbedrijf en is dus ZZP-er, met goede en minder goede maanden.
    We hebben 5 kinderen tussen de 18 en de 26. De jongste 2 studeren nog en wonen thuis, de andere 3 hebben gestudeerd en werken nu en wonen op zichzelf.
    Ik heb er bewust voor gekozen om te stoppen met werken.
    We leven behoorlijk zuinig en lossen extra af op de hypotheek om de maandlasten later zo laag mogelijk te krijgen. Manlief bouwt geen pensioen op. Uit zijn vorige baan heeft hij wel recht op pensioen, maar dat is dus niet over zijn hele arbeidsleven. Hij gaat met pensioen met 68 jaar en 3 maanden. Omdat hij een zwaar beroep heeft, wil hij als hij bv 65 jaar is, wel minder gaan werken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Respect hoor voor de keuzes die jullie maken en ook dat jij bent gestopt met werken. Zuinig leven en hypotheek aflossen komen helemaal in mijn straatje. Ik hoop dat jullie straks mogen genieten van heel veel mooie jaren samen.

      Verwijderen
  5. Ja echt bizar, tot je 70ste door te moeten blijven werken. Hoeveel jaar kan je dan nog van leven zonder te werken genieten? Het klopt dat mensen ouder worden, maar tegen welke prijs en in welke hoedanigheid. Iedereen moet maar thuis blijven wonen met woningaanpassingen
    en zijn vaak eenzaam in hun eigen grote huis. Nee dat is genieten... Waar is de tijd van de bejaardenwoningen waarin ouderen genoeg activiteiten en aandacht hadden.... Begrijp mij goed, werken is leuk maar er moet ook een tijd komen dat je heerlijk nog wat dingen in het leven kan doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik ben GREAT DR AKHERE, de krachtige spell-founder die jouw probleem kan oplossen
    binnen 24 uur. Ik ben al meer dan 35 jaar een spell-caster
    en mijn werk spreekt enorm tot mij. u kunt contact met hem opnemen via mijn privé e-mailadres zazabatemple@yahoo.com of WhatsApp +38972751056

    Ga je via zo'n PREDICAMENT HIERONDER:

    (1) Wil je financieel rijk worden?
    (2) Wil je je ex terug?
    (3) Heb je altijd slechte dromen?
    (4) Wil je gepromoot worden op je werkplek?
    (5) Wil je dat vrouwen / mannen achter je aan rennen?
    (6) Wil je geestelijk krachtige magie?
    (7) Wil je een spirituele kracht voor cocaïnebedrijven?
    (8) Wil je zwanger worden?

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Mijn ex en ik zijn uit elkaar gegaan 1 jaar en 2 maanden geleden en ik was zes maanden zwanger. We houden allebei van elkaar en het was een schok voor mij en het brak echt mijn hart. Ik probeerde hem te bellen en beide lijnen waren verbroken. Ik probeerde hem te bereiken op sociale netwerken, maar hij heeft me van hen verwijderd. Ik probeerde zijn ouders te bereiken en ze vertelden me dat hun zoon zei dat hij niet van me houdt en me niet wil zien en dat ze niet weten wat er mis is. Ik huilde en huilde elke dag omdat ik heel veel van hem hield. Totdat ik beviel en de baby één jaar oud was, kon ik mijn liefde niet terugkrijgen. Nogmaals, ik was in de war. Ik weet niet wat ik moet doen en ik ben ook mijn baan kwijtgeraakt en ik heb geen geld om voor de baby te zorgen. Ik voelde me ellendig in het leven, dus ik huilde tegen mijn zus en vertelde haar mijn probleem en zei dat ze op de hoogte was van een krachtige spreukspeler die haar hielp als ze niet zwanger kon worden. Ik nam contact met hem op via e-mail en hij zei dat hij me zou helpen en vertelde me dat een vrouw mijn man betoverde en zei dat hij me zou helpen de betovering te verbreken zodat mijn man voor altijd naar me terug zal komen en de mijne zal zijn. Het was een grote verrassing voor mij dat alles wat hij zei gebeurde. Mijn man kwam onmiddellijk bij me terug en zei dat ik hem moest vergeven. Ik bedank deze krachtige en echte spellcaster heel erg bedankt. Ik bid dat hij lang zal leven en meer van zijn prachtige werk zal doen. Als je een probleem hebt dat je stoort in het leven, moet je contact opnemen met deze krachtige spreukspeler! Hij kan je helpen. Hij zal je niet teleurstellen, ik geef je 100% garantie dat hij je zal helpen, hier is zijn contactpersoon: e-mail hem op: isikolosolutionhome@gmail.com Je kunt hem ook Whatsapp op +2348133261196.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ik ben Helena Leon uit Servië, mijn man en ik zijn al meer dan 10 jaar getrouwd. We ontmoetten elkaar toen ik 20 was en hij 24 was. We hebben emotioneel veel meegemaakt samen. Er waren verschillende ENORME gevechten en pijnlijke situaties in ons huwelijk, maar we leken altijd sterker aan de andere kant te komen. Uit het niets sprak mijn man een echtscheidingsgesprek over mij, ik was blind-zijdig! Ik zag het niet aankomen, ik herkende de tekens niet. Hij stopte met het dragen van zijn trouwring en ik dacht er niets aan. Hij vindt me niet langer seksueel aantrekkelijk. Ik kon het niet helpen, maar ik moest altijd huilen omdat ik enorm gewond was. Ik was helemaal depressief totdat ik de Dr. ISIKOLO de spell caster uit Afrika vond waar iedereen het online over had en ik nam contact met hem op voor een Love spell. Tijdens ons gesprek verzekerde hij me dat hij mijn man in minder dan 48 uur van zijn betovering zou terugbrengen. Het leek mij onmogelijk. Je gelooft niet dat mijn man onmiddellijk na 48 uur belde en smeekte dat ik alles zou vergeten wat hij over de scheiding zei. Ik was helemaal verbaasd! Er is zoveel liefde in mijn familie sinds ik zijn spreuken gebruikte. Hij is geweldig en zijn spreuken werken zo snel. Nu houdt mijn man veel meer van me dan voorheen. Je kunt ook contact met hem opnemen als je problemen hebt met je huwelijk of relatie. E-mail: isikolosolutionhome@gmail.com Je kunt hem ook Whatsapp op +2348133261196

    BeantwoordenVerwijderen
  11. DANK Dr. Isikolo VOOR HET HERSTELLEN VAN MIJN GELUK EN MIJN FAMILIE SAMEN. WHATSAPP / CALL +2348133261196.
    Hallo, ik ben Rosa Antoine. Nadat ik jarenlang in een vakbond met mijn man was geweest, was hij beledigend en vernietigde hij de liefde die we deelden en verliet hij mij. Ik deed al het mogelijke om hem terug te krijgen, maar alles was tevergeefs, ik wilde hem zo graag terug omdat ik van hem hield. dus ik legde mijn probleem uit aan mijn vriend en zij stelde voor dat ik contact moest opnemen met een spreukspeler die haar hielp een spreuk uit te spreken die haar zwanger maakte en haar man terugbracht. Ik had geen andere keuze dan het te proberen. Ik stuurde de spell caster dr. Isikolo op whatsapp en hij verzekerde me dat er geen probleem was en dat alles goed zal komen. Hij vertelde me alles wat nodig was wat ik presenteerde en dus betoverde hij me en verrassend na 48 uur, noemde mijn man me verontschuldigend voor alles wat als een enorme en overweldigende vreugde kwam. Ik was zo verrast, ik beantwoordde de oproep en alles wat hij zei was dat hij zo spijt had van alles wat er was gebeurd dat hij wilde dat ik naar hem terugkeerde. Hij zei ook dat hij zoveel van me hield. Ik was zo blij en ging naar hem toe, zo begonnen we weer gelukkig samen te leven. dus iedereen die hulp nodig heeft bij welke problemen dan ook, kan ook contact opnemen met deze echte en zeer echte spell caster op isikolosolutionhome@gmail.com. Je kunt WhatsApp ook bellen op +2348133261196 en vandaag contact opnemen met deze geweldige man en je problemen voor 100% oplossen.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Neem contact op met Dr. Isikolo bij isikolosolutionhome @ gmail als u uw man, vrouw, vriend en vriendin nu terug wilt krijgen en uw geluk wilt herwinnen.
    Ik ben echt blij met deze service die Dr. Isikolo me biedt. Ik ben een van die mensen die zei: ik zal nooit een paranormaal begaafde of een goochelaar of wat dan ook noemen 'om me te helpen met mijn problemen, het minst van al mijn liefdesproblemen, maar ik bereikte het punt waarop ik wist dat ik wat begeleiding nodig had, en ik' ben zo blij dat ik deze man genaamd Dr. Isikolo heb gevonden die ik nooit in een miljoen jaar had gedacht dat ik een brief als deze zou schrijven, maar toen ik Andre bijna verloor in een van onze stomme gevechten (hij maakte het uit met mij), Ik dacht dat ik alles kwijt was. ik huil de hele dag en denk dat hij nooit meer bij me terug zal komen. Ik lees een getuigenis van een man genaamd Taylor Borg dat hij zegt dat hoe Dr. Isikolo hem helpt terug te komen binnen 48 uur ex-vrouw is. Ik e-mail hem snel. Hij heeft een (Lover spell) voor mij gedaan. 48 uur later kwam mijn (ex-vriendje) naar me toe en verontschuldigde zich voor de fouten die hij deed en beloofde het nooit meer te doen. Sindsdien is alles weer normaal geworden en onze liefde is nu sterker dan hij kan doen zonder bij mij te zijn. Ik en mijn vriendje leven weer gelukkig samen. Dr. Isikolo is de beste online spell caster die krachtig en oprecht is. En toen ik het meest wanhopig was, profiteerde hij niet van mij. Je hebt een zeer goede service geleverd aan iemand die echt in nood is. Ik weet niet hoe je het hebt gedaan, of hoe deze magie werkt, maar het enige dat ik weet is, HET WERKT !! Andrew en ik zijn gelukkig weer samen, en ik zal Dr. Isikolo altijd dankbaar zijn dat hij hem isikolosolutionhome@gmail.com e-mailt. Je kunt hem ook Whatsapp op +2348133261196.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Echte spell caster genaamd DR ISIKOLO
    ik was zo depressief toen mijn geliefde me verliet voor een andere man nadat we 5 jaar hadden gedate, ik probeerde haar te smeken om bij me terug te komen, ze weigerde en zei dat ze geen gevoelens meer voor me had. ik werd een trieste man na alles wat we zijn geweest door elkaar, na alle liefde die we in het verleden hebben gedeeld, kon ik me mijn leven niet voorstellen zonder haar omdat mijn liefde voor haar onbetaalbaar was om de een of andere reden toen ik op internet ging, zag ik een opmerking over dat hij heeft de macht om ex-minnaar terug te brengen en ik besloot om het zelf te proberen te proberen door contact met hem op te nemen en onmiddellijk heb ik gereageerd en ik legde uit wat er aan de hand was en hij vertelde dat de andere man voodoo-spreuk op haar gebruikte, daarom was ze vertrokken ik voor hem ondanks mijn zorg voor haar en beloof me te helpen mijn geliefde terug te krijgen en zal me ook helpen een dode betovering op hem te leggen, zodat hij me in de toekomst niet meer kan bestrijden, in minder dan drie dagen werd de man neergeschoten door onbekend mannen in Florida en binnen vijf dagen was mijn vriendin bij mijn huis wachtte tot ik terugkwam van mijn werk en toen ik dat deed begon ze te smeken dat ze spijt had dat ze nooit wist wat haar overkwam. bedankt DR ISIKOLO ben nu blij met mijn vriendin en alles gaat nu soepel. neem contact op met Peter voor elke wraak spell en ex-back spell via isikolosolutionhome@gmail.com Je kunt hem ook Whatsapp op +2348133261196.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ik ben onder de indruk. Dit overkomt me echt. Ik heb mijn ex-man terug. Mijn naam is Veronica Adrian. Ik ben vandaag erg blij om te schrijven over mijn helper die voor me bad over mijn relatie. God heeft deze man inderdaad gebruikt om mijn situatie te helpen. Alsjeblieft, hoor mijn woorden als je op zoek bent naar een spell cast om je te helpen, neem dan contact op met Dr. Isikolo. Hij is de beste spreukspeler om je vandaag te helpen. Twee jaar geleden hadden ik en mijn man een enorme ruzie die leidde tot onze scheiding. Het was een hel voor mij en mijn babyjongen dat we naar een andere stad moesten verhuizen. Ik werd een alleenstaande ouder. Ik ontmoette Dr. Isikolo pas ongeveer een maand geleden toen ik hem over mijn situatie vertelde en hij zei dat ik me daar geen zorgen over hoefde te maken. Binnen twee dagen kwam mijn ex-man bij me terug. Het gebeurde op een dinsdagochtend toen ik een telefoontje kreeg van thuis (mijn ouders) dat hij naar me op zoek was. Ik accepteerde hem om naar mijn huis te komen en verontschuldigde zich voor mijn knielen voor onze zoon. Ik wist meteen dat deze man me heeft geholpen. Ik ben een heel gelukkige vrouw met alles wat er in mijn leven is gebeurd. Als je contact wilt opnemen met een spell speller, ontmoet je Dr. Isikolo en je zult verrast zijn over de prachtige veranderingen in je leven. Zijn e-mail is isikolosolutionhome@gmail.com Je kunt hem ook Whatsapp op +2348133261196. contact met hem opnemen en hij zal op u reageren.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Hebt u dringend behoefte aan liefdesbetovering om uw ex-minnaar terug te brengen of uw huwelijk te herenigen? E-mail Dr. Isikolo voor een snelle oplossing van 48 uur. Ik had een probleem met mijn man een jaar en zes maanden geleden, die ons uit elkaar leidde. Toen hij het uitging, was ik in de war en wist niet wat ik moest doen om hem terug te krijgen, ik voelde me zo leeg van binnen. Totdat ik Dr. Isikolo op internet tegenkwam over hoe hij zoveel mensen heeft geholpen bij het oplossen van verschillende problemen. Ik e-mailde hem en ik vertelde hem mijn probleem en ik deed wat hij me vroeg om hem te helpen, om het lange verhaal kort te maken, voordat ik het wist, in minder dan 48 uur, belde mijn man me en hij kwam naar me terug en vertelde me dat hij spijt had van wat er tussen ons beiden aan de hand was. Ten slotte schrijf ik dit getuigenis om u te bedanken en diepe dankbaarheid te geven aan Dr. Isikolo voor het nakomen van uw woorden en uw beloften door hem terug te brengen naar mij in slechts 48 uur na uw krachtige spreuk, en voor het gebruik van uw begaafde en grote krachten om breng hem terug. Als je zijn hulp nodig hebt, kun je hem e-mailen op: isikolosolutionhome@gmail.com Je kunt hem ook Whatsapp / Viber op +2348133261196.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Hallo iedereen!
    Mijn ex en ik zijn uit elkaar gegaan 1 jaar en 2 maanden geleden en ik was zes maanden zwanger. We houden allebei van elkaar en het was een schok voor mij en het brak echt mijn hart. Ik probeerde hem te bellen en beide lijnen waren verbroken. Ik probeerde hem te bereiken op sociale netwerken, maar hij heeft me van hen verwijderd. Ik probeerde zijn ouders te bereiken en ze vertelden me dat hun zoon zei dat hij niet van me houdt en me niet wil zien en dat ze niet weten wat er mis is. Ik huilde en huilde elke dag omdat ik heel veel van hem hield. Totdat ik beviel en de baby één jaar oud was, kon ik mijn liefde niet terugkrijgen. Nogmaals, ik was in de war. Ik weet niet wat ik moet doen en ik ben ook mijn baan kwijtgeraakt en ik heb geen geld om voor de baby te zorgen. Ik voelde me ellendig in het leven, dus ik huilde tegen mijn zus en vertelde haar mijn probleem en zei dat ze op de hoogte was van een krachtige spreukspeler die haar hielp als ze niet zwanger kon worden. Ik nam contact met hem op via e-mail en hij zei dat hij me zou helpen en vertelde me dat een vrouw mijn man betoverde en zei dat hij me zou helpen de betovering te verbreken zodat mijn man voor altijd naar me terug zal komen en de mijne zal zijn. Het was een grote verrassing voor mij dat alles wat hij zei binnen 48 uur gebeurde. Mijn man kwam onmiddellijk bij me terug en zei dat ik hem moest vergeven. Ik bedank deze krachtige en echte spellcaster heel erg bedankt. Ik bid dat hij lang zal leven en meer van zijn prachtige werk zal doen. Als je een probleem hebt dat je stoort in het leven, moet je contact opnemen met deze krachtige spreukspeler! Hij kan je helpen. Hij zal je niet teleurstellen, ik geef je 100% garantie dat hij je zal helpen, hier is zijn contactpersoon: e-mail hem op: isikolosolutionhome@gmail.com Je kunt hem ook Whatsapp op +2348133261196

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Dit is de website die ik heb gelezen over DR ISIKOLO en contact met hem opgenomen om me te helpen mijn ex-vriend terug te krijgen om met me te trouwen in de maand augustus van dit jaar en ik ben hier teruggekomen om over hem te posten. Doctor Isikolo helpt u uw probleem op te lossen, ongeacht waar u doorheen gaat. Mijn naam is Anna Oscar. Posten over een spell-caster is heel vreemd voor mij, omdat ik nooit heb geloofd dat ik zal kunnen zeggen dat ik werd geholpen door een spell-caster om mijn ex-vriend bij me terug te brengen, zelfs toen hij me verliet vanwege ontrouw en constant misbruik en we vochten hoofdelijk en na 6 maanden geen contact. Ik las over dokter Paul van andere websites en nam contact met hem op om me te helpen en in minder dan 48 uur belde mijn ex-vriendje me en ik was blij dat hij contact met me wilde opnemen. We ontmoetten elkaar dezelfde maand en hij stelde me voor. Het was de mooiste ring. Alstublieft, iedereen hier, neem contact op met DR ISIKOLO om uw probleem voor u op te lossen en u gelukkig te maken met uw relatie die u kwetst. Liefde is het beste gevoel ooit ervaren. E-mail hem op isikolosolutionhome@gmail.com Je kunt hem ook Whatsapp op +2348133261196

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Het beste spreekwoord in 2019 is Dr. Adeleke, de grote tovenaar van de Afrikaan, ik wil dit medium gebruiken om hem te bedanken voor het terugbrengen van mijn man, die me alleen vertelde dat ik de items moest leveren die nodig waren voor de betovering en wie ik deed en hij vertelde me nadat hij de items binnen 24 uur kreeg, je het resultaat ziet en hij is een man van zijn woorden, zal vandaag contact met hem opnemen en je probleem oplossen
    (1) als je altijd slechte dromen hebt.
    (2) Als u wilt dat uw vrouw / man naar u terug rent.
    (3) Als u een kind wilt.
    (4) Je wilt je man voor altijd binden om de jouwe te zijn.
    (5) Kanker of enige vorm van ziekte
    E-mail: aoba5019@gmail.com
    Dr. Adeleke ... Whatasapp: +27740386124

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Het spijt me dat ik dit op internet heb gezet, maar ik heb geen andere keus dan mijn belofte aan Dr. ODION, de krachtige liefdesbetoverer die me hielp mijn ex-man terug te brengen, die al 2 weken lang weg was zonder afscheid van me te nemen, na te komen. zo'n pijnlijke ervaring voor mij want hij was mijn eerste liefde en mijn leven draait om hem, maar toen hij me verliet voor een andere dame, deelde ik tranen en probeerde ik alles wat ik kon om hem te vergeten maar diep in mijn hart was het zo onmogelijk omdat ik zoveel van hem hield ondanks de pijn die ik had. Op een trouwe avond las ik een opmerking over Dr. ODION, de krachtige liefdesbetoverer die kan helpen om een ​​ex-minnaar terug te krijgen of een gebroken huis te herenigen en nog veel meer, in het begin was het als een grap want ik geloofde nooit in de spreuk totdat Dr. zichzelf aan mij door mijn man terug naar huis te halen na twee dagen van zijn liefdesbetovering over mijn man. allemaal bedankt aan Dr. ODION voor het opnieuw maken van een complete vrouw en het terugbrengen van mijn verloren geliefde, ik zal dit blijven delen met wie het misschien aangaat om alles in het huwelijksleven te krijgen in plaats van tranen te delen of door een hartbreuk te gaan, neem gewoon contact op met Dr. ODION op zijn contactmail die hieronder staat (drodion60@yandex.com), neem gewoon contact met hem op en kijk wat hij kan doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  21. AUTHENTIEKE LIEFDE SPELT HET WERK IN 48 UUR. Ik had mijn ex-vriendin terug met de hulp van DR ISIKOLO op (send@isikololovetemple.com).
    Ik zag mensen getuigenissen schrijven over de betovering waarmee ze gezegend waren en door wie, dus ik wil ook de mijne zeggen. Het is ook met deze getuigenissen dat ik Dr. Isikolo ontmoette en contact met hem opnam om mijn ex Katrina bij mij terug te brengen, zodat we de vakantie samen konden doorbrengen, aangezien we al bijna een jaar uit elkaar zijn gegaan en mijn hart niet hetzelfde is geweest. Ik hou van deze vrouw met heel mijn hart. Met hulp van dokter Isikolo kwam mijn ex binnen 48 uur bij me terug nadat ik had voldaan en deed wat hij van me verlangde. Het is heel echt. Ook ik was geschokt en kon niet geloven dat het echt werkte. Ik zou je willen vertellen om contact op te nemen met deze man als je je geliefde terug bij je wilt hebben met snelle resultaten op zijn e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com of WhatsApp/Viber +2348133261196. Zijn website: https://isikololovetemple.com

    BeantwoordenVerwijderen
  22. INSTANT AFFORDABLE PERSONAL/BUSINESS/HOME/INVESTMENT LOAN OFFER WITHOUT COST/STRESS CONTACT US TODAY VIA Call/Text +1(415)630-7138 Whatsapp +19292227023 Email drbenjaminfinance@gmail.com

    We are financial consultants providing reliable loans to individuals and funding for business, home and projects start up. Are you tired of seeking loans or are you in any financial mess. Do you have a low credit score, and you will find it difficult to get loans from banks and other financial institutions? then worry no more for we are the solution to your financial misfortune. we offer all types of loan ranging from $5,000.00 to $533,000,000.00USD with a low interest rate of 2% and loan duration of 1 to 35 years to pay back the loan secure and unsecured. Are you losing sleep at nights worrying how to get a Legit Loan Lender? Contact us via Call/Text +1(415)630-7138 Email drbenjaminfinance@gmail.com

    Do you have a bad credit? Do you need money to pay bills? Do you need loan to buy, refinance or renovate your home? Is it necessary to start a new business? Do you have an unfinished project due to poor funding? Do you need money to invest in any specialty that will benefit you? DR.BENJAMIN FINANCIER LOANS aims is to provide excellent professional financial services which include the followings

    * Personal loan * Business loan
    * Home loan * Farm Loan
    * Education loan * Debt consolidation loan
    * Truck Loan * Car Loan
    * Eviction Loan
    * Equipment Loan
    * Hotels Loan
    * Refinancing Loan

    Yours Faithfully
    Dr Benjamin Scarlett Owen
    Whatsapp +19292227023
    Call/Text +1(415)630-7138
    NOTE: GET YOUR INSTANT LOAN APPROVAL 100% GUARANTEED TODAY NO MATTER YOUR CREDIT SCORE. drbenjaminfinance@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Wat zou ik hebben gedaan om mijn man terug te krijgen zonder de hulp van DR ISIKOLO. Ik was helemaal in de war toen mijn man van me scheidde en zei dat hij me zat was. Mijn leven was niets zonder hem en ik probeerde alles wat ik kon om hem de scheiding te laten annuleren, maar hij zei dat hij vastbesloten was en dat we onze eigen weg gingen. Ik huilde van schrik, schaamte en pijn toen mijn vriend hulp zocht en mij werd verteld om contact op te nemen met DR ISIKOLO voor hulp van een oude vriend van mij toen ze hoorde wat ik doormaakte en ik nam haastig contact op met DR ISIKOLO en legde hem alles uit en hij vertelde me dat mijn man bij me terug zou komen en me smeekte om hem allemaal binnen 48 uur terug te nemen. Later die dag belde mijn man me aan de telefoon, huilend en smekend om vergeving, ik dacht dat ik droomde totdat hij naar het huis kwam om te bedelen en ik accepteerde hem wetende dat ik al het mogelijke heb gedaan om met hem te herenigen. Op dit moment leven we allebei als één. Voor meer informatie over hoe u in contact kunt komen met DR ISIKOLO, e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com of WhatsApp hem op +2348133261196.

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Heb je dringend een liefdesbetovering nodig om je ex-geliefde terug te halen of je huwelijk te herenigen? neem contact op met DR ISIKOLO (https://isikololovetemple.com) voor een snelle 48 uur oplossing. Ik had een jaar en zes maanden geleden een probleem met mijn man, waardoor we uit elkaar gingen. Toen hij het uitmaakte, was ik in de war en wist ik niet wat ik moest doen om hem terug te krijgen, ik voelde me zo leeg van binnen. Tot ik DR ISIKOLO tegenkwam op internet over hoe hij zoveel mensen heeft geholpen hun verschillende problemen op te lossen. Ik heb hem een ​​e-mail gestuurd en ik heb hem mijn probleem verteld en ik heb gedaan wat hij van me had gevraagd om me te helpen, om het lange verhaal kort kort te maken.Voordat ik het wist, belde mijn man me in minder dan 48 UUR op en hij kwam bij me terug en vertelde me dat het hem speet wat er tussen ons beiden aan de hand was. Eindelijk schrijf ik deze getuigenis om u mijn dank en diepe dankbaarheid te betuigen, DR ISIKOLO voor het houden van uw woorden en uw beloften om hem binnen 24 uur na uw krachtige spreuk bij mij terug te brengen, en voor het gebruik van uw begaafde en grote krachten om breng hem terug. Als je zijn hulp nodig hebt, kun je hem mailen op: isikolosolutionhome@gmail.com Je kunt hem ook WhatsApp op +2348133261196.

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Mijn naam is Johnson Marian, ik had nooit gedacht dat ik weer zou glimlachen, mijn man heeft me een jaar achtergelaten met twee kinderen, alle moeite om hem terug te halen is mislukt. Ik dacht dat ik hem niet meer zou zien, niet voordat ik een dame ontmoette die belde Jesse die me vertelde over een spreukenmaker genaamd Dr Osunbor Ze gaf me zijn e-mailadres en mobiel nummer en ik nam contact met hem op en hij verzekerde me dat mijn man binnen 48 uur bij me terug zou komen, in minder dan 48 uur kwam mijn man terug en begon te smeken om vergeving zeggend dat het het werk van de duivel is, dus ik ben tot nu toe nog steeds verrast over dit wonder, ik kon niet zwanger worden, maar zodra de spreuk werd uitgesproken, werd ik zwanger en beviel van mijn derde kind, als je dat nodig hebt hulp van hem kunt u contact met hem opnemen via: e-mail: Dr.osunbor23@gmail.comWhatsApp of bel hem nu: +393663677754

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Heeft u een probleem?
    Wil je de loterij winnen?
    Lijdt u aan een ziekte?
    Ben je depressief?
    Heeft u genezing nodig?
    Wil je je ex terugbrengen?
    Of je moet zwanger worden enz.

    Ik breng goed nieuws; Dr. Ilekhojie, de grote paranormaal begaafde / bezwerver, zal je helpen. Hij is erg goed in spreuken, dus hij wordt van heinde en verre aanbevolen. Praat vandaag nog met hem, hij zal je kunnen helpen. Uw privacy wordt strikt vertrouwelijk behandeld. E-mail hem op: gethelp05@gmail.com of WhatsApp Dr Ilekhojie op +2348147400259. Sterf niet met je ziekte, stem uit ... je verdient het om gelukkig te zijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  27. OMG!!! Ik ben zo trots en…

    OMG!!! Ik ben zo trots en blij dat ik hier je werk kan delen, dr. Osunbor Ik kan dit gewoon niet geloven nu mijn ex-man echt weer bij me op zijn knieën zit en een robijnrode roos presenteert om me te smeken hem terug te nemen en hij had spijt en spijt dat hij me verliet en dat hij me pijn deed na de scheiding die vorig jaar gebeurde. En dit hele wonder gebeurde binnen 48 uur na Contact met de Grote Liefdespsychic dr. Osunbor. Ik ben de gelukkigste vrouw van vandaag in deze hele wijde wereld. Dr. Osunbor, je hebt het echt gedaan..Ja.. Het is een wonder en eeuwig plezier en opgewektheid voor mij en mijn familie vandaag.. Ik ben nu zo gelukkig en ik weet niet hoeveel ik mijn dankbaarheid en waardering aan u moet overbrengen, mijnheer. Ik beloofde de mensen over jou. Dit ben ik aan het doen. En aan de hele wereld, neem contact met hem op als je nu dringende hulp nodig hebt, want het is gegarandeerd dat hij je zal helpen. neem contact met hem op via mail dr.osunbor23@gmail.com of sms, bel of direct via Whatsapp +393663677754

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Beste

    Voor al uw financiële behoeften kunt u contact opnemen met:

    stefanroger13@gmail.com

    NB: U hoeft niets vooraf te betalen, het is gratis



    Beste

    Voor al uw financiële behoeften kunt u contact opnemen met:

    stefanroger13@gmail.com

    NB: U hoeft niets vooraf te betalen, het is gratis




    Beste

    Voor al uw financiële behoeften kunt u contact opnemen met:

    stefanroger13@gmail.com

    NB: U hoeft niets vooraf te betalen, het is gratis





    Beste

    Voor al uw financiële behoeften kunt u contact opnemen met:

    stefanroger13@gmail.com

    NB: U hoeft niets vooraf te betalen, het is gratis





    Beste

    Voor al uw financiële behoeften kunt u contact opnemen met:

    stefanroger13@gmail.com

    NB: U hoeft niets vooraf te betalen, het is gratis





    Beste

    Voor al uw financiële behoeften kunt u contact opnemen met:

    stefanroger13@gmail.com

    NB: U hoeft niets vooraf te betalen, het is gratis





    Beste

    Voor al uw financiële behoeften kunt u contact opnemen met:

    stefanroger13@gmail.com

    NB: U hoeft niets vooraf te betalen, het is gratis





    Beste

    Voor al uw financiële behoeften kunt u contact opnemen met:

    stefanroger13@gmail.com

    NB: U hoeft niets vooraf te betalen, het is gratis



    Beste

    Voor al uw financiële behoeften kunt u contact opnemen met:

    stefanroger13@gmail.com

    NB: U hoeft niets vooraf te betalen, het is gratis




    Beste

    Voor al uw financiële behoeften kunt u contact opnemen met:

    stefanroger13@gmail.com

    NB: U hoeft niets vooraf te betalen, het is gratis





    Beste

    Voor al uw financiële behoeften kunt u contact opnemen met:

    stefanroger13@gmail.com

    NB: U hoeft niets vooraf te betalen, het is gratis





    Beste

    Voor al uw financiële behoeften kunt u contact opnemen met:

    stefanroger13@gmail.com

    NB: U hoeft niets vooraf te betalen, het is gratis





    Beste

    Voor al uw financiële behoeften kunt u contact opnemen met:

    stefanroger13@gmail.com

    NB: U hoeft niets vooraf te betalen, het is gratis





    Beste

    Voor al uw financiële behoeften kunt u contact opnemen met:

    stefanroger13@gmail.com

    NB: U hoeft niets vooraf te betalen, het is gratis





    Beste

    Voor al uw financiële behoeften kunt u contact opnemen met:

    stefanroger13@gmail.com

    NB: U hoeft niets vooraf te betalen, het is gratis





    Beste

    Voor al uw financiële behoeften kunt u contact opnemen met:

    stefanroger13@gmail.com

    NB: U hoeft niets vooraf te betalen, het is gratis





    Beste

    Voor al uw financiële behoeften kunt u contact opnemen met:

    stefanroger13@gmail.com

    NB: U hoeft niets vooraf te betalen, het is gratis

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Probeert u zwanger te worden, hoeft u zich geen zorgen meer te maken. Het gebeurt allemaal als een wonder met de hulp van dokter Ilekhojie, aan wie mijn vriend me voorstelde toen ik pijn had, last had van verschillende miskramen en problemen probeerde zwanger te worden. Hij onderzocht me door me een paar vragen te stellen over hoe ik kon weten wat de oorzaak van mijn zwangerschap was. onvruchtbaarheid en vertelde me toen wat ik moest doen, waarvan ik zijn zwangerschapskruiden kocht die hij via de bezorgservice naar mij stuurde. Tot mijn grootste verrassing werd ik zwanger in minder dan 40 dagen nadat ik de kruidenkruiden had gebruikt, zoals hij hem had opgedragen. Dr. Ilekhiojie heeft mij eindelijk moeder gemaakt na zoveel jaren proberen met verspilde inspanningen. Voor elke vrouw die het ook moeilijk vindt om zwanger te worden, probeer zijn kruiden te krijgen, hoe moeilijk ook. Neem contact op met zijn e-mailadres: e-mail gethelp05@gmail.com of WhatsApp/Telegram +2348147400259

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Ik verloor mijn huwelijk en mijn prachtige huis, verwoest door ongeluk, toen ik mijn vrouw zag weglopen vanwege de leugens waarmee ze werd gevoed en onzekerheden die nooit waar waren. Ik heb vanaf het begin gezworen nooit een bedrieger te zijn en bleef standvastig om ervoor te zorgen dat ik een gelukkig huis bouwde, maar helaas vertrouwde ze me nooit genoeg. Ik heb maandenlang rondgezworven in een poging haar terug te krijgen en heb hulp gezocht bij verschillende bronnen, waaronder haar tussenkomst van de familie, maar dat leverde nooit succes op. Ik kwam in contact met Dr. Ilekhojie aan wie ik al in een eerder stadium twijfelde toen ik met hem in contact kwam. Ik moest de hoop levend houden en voldeed aan de procedures, precies zoals hij mij alles uitlegde. Hij verzekerde me van haar terugkeer, die na drie dagen plaatsvond, en ik moet nog woorden vinden om uit te drukken hoe gelukkig en dankbaar ik ben, wetende dat mijn zoon en ik zijn moeder thuis hebben. Bedankt dokter Ilekhojie voor het terugbrengen van geluk in ons leven. Hulp nodig, neem contact op met deze geweldige Dr. Whatsapp +2348147400259 of via zijn e-mail: gethelp05@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Mijn vrouw en ik hadden een misverstand dat tot een enorme ruzie leidde en zij verliet het huis en keerde terug naar het huis van haar vader. Ik liet mijn emoties de overhand krijgen en bleef permanent bij haar weg. Het werd nog erger toen ze een andere man begon te zien en ik heb er nooit van geweten. Ik probeerde het probleem op te lossen en haar naar huis te laten terugkeren, maar ze kwam nooit meer terug. Later kwam ik erachter wat er allemaal aan de hand was en besloot ik hulp te zoeken om mijn huwelijk met haar op te lossen, waardoor ik contact opnam met dr. Isikolo. Zoals verwacht werkte hij voor mij en het probleem was opgelost en ik ben herenigd met mijn vrouw. Ze keerde net na 48 uur terug naar huis, zoals beloofd door dokter Isikolo. Ik ben hem voor altijd dank verschuldigd voor het oplossen van het probleem dat ik in mijn huwelijk had. Neem contact met hem op voor snelle en dringende hulp, e-mail hem: isikolosolutionhome@gmail.com of WhatsApp hem op: +2348133261196

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Mijn medische toestand was hartverscheurend omdat het menstruatiekrampen, een opgeblazen gevoel vóór de menstruatie en een lagere buikdruk veroorzaakte, wat resulteerde in zware menstruaties. Ik werd door mijn arts onderworpen aan verschillende medicijnen voor behandeling. Ondanks mijn bezoek aan verschillende artsen werd mijn gezondheid niet beter, want het enige wat ze konden zeggen en voorstellen was een operatie. Op het punt om het op te geven, ging ik naar internet om op zijn minst naar een behandeling te zoeken. Maar ik heb in plaats daarvan een geneesmiddel gevonden. Op internet las ik een getuigenis van een dame die fibroid had. Ze deelde het contact met Dr. Ilekhojie, die haar van kruiden en reinigingsproducten voorzag. Om een lang verhaal kort te maken, ik gebruik deze kruiden nu al 3 weken en gelukkig leek alles in orde nadat ik het had ingenomen. Ik wou dat ik kon zeggen dat dit het einde is, want sindsdien heb ik geen symptomen meer gehad.
    Stel uzelf niet bloot aan nog meer gevaar, gebruik een kruidengeneesmiddel specifiek van Dr. Ilekhojie. Neem bij interesse contact met hem op via e-mail gethelp05@gmail.com en Whatsapp +2348147400259

    BeantwoordenVerwijderen
  33. Mijn leven is terug!!! Na twee jaar gebroken huwelijk liet mijn man mij achter met twee kinderen en mijn leven was kapot. Ik had zin om er een einde aan te maken, ik pleegde bijna zelfmoord omdat hij ons niets achterliet. Ik was al die tijd emotioneel somber en het leven lijkt zinloos. Op een dag, terwijl ik op internet aan het surfen was, kwam ik verschillende getuigenissen tegen over Dr. Ilekhojie. Sommige mensen getuigden dat hij hun Ex terugbracht, anderen getuigden dat hij de baarmoeder herstelt en ziekten geneest met kruiden. Ik was meer geïnteresseerd in de verzoening met mijn man, die dr. Ilekhojie binnen drie dagen mogelijk maakte. Nu is mijn man terug en sindsdien leven we gelukkig. Bedankt. Hier laat ik zijn contactpersoon achter voor iedereen die hulp nodig heeft. E-mail: gethelp05@gmail.com Whatsapp/Viber: +2348147400259

    BeantwoordenVerwijderen
  34. Ik wist nooit dat ik mijn verloofde terug kon krijgen totdat ik contact opnam met dokter Isikolo die mij hielp. Ik had een vreselijk misverstand met mijn man en we gingen verschillende kanten op. Ik was emotioneel neerslachtig en wist niet wat ik moest doen om de situatie te helpen. Zo leerde ik Dr. Isikolo kennen. Ik nam contact met hem op en liet hem helpen met mijn problemen. Hij vertelde me alles wat ik moest weten en begrijpen en ik voldeed aan de procedures en uiteindelijk loste hij het probleem voor mij op en nu zijn ik en mijn verloofde weer bij elkaar en weet ik dat we binnenkort gaan trouwen. Het zou niet mogelijk zijn geweest als dokter Isikolo me niet had geholpen zoals beloofd. Het resultaat van zijn werk manifesteert zich zeker na 48 uur en is 100% gegarandeerd. Het is voor mij zichtbaar om het effect te zien van het resultaat van alles wat hij voor mij deed en de liefde en genegenheid tussen mij en mijn verloofde is werkelijk weer volledig hersteld en het verheugt mijn hart dat ik hem aan niemand heb verloren. Hij kan u net zo goed helpen als u nu contact met hem opneemt. Sms hem via WhatsApp op +2348133261196 of e-mail hem via: isikolosolutionhome@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: