Traktaties en Feestthema's

maart 11, 2018

Wij zijn aan het aftellen; aankomende week hebben we de kinderfeestjes en de verjaardagen van de jongens gepland. Alles in één week, erg druk, maar dan hebben we ook wel alles weer gehad voor het hele jaar. Maar welk thema en traktatie moeten we dit jaar weer verzinnen!? Omdat ik vast niet de enige ben met dit probleem, deel ik vandaag de traktaties en de thema's van de afgelopen jaren.


Het voordeel van dat de jongens zo dicht op elkaar jarig zijn, is dat we in alledrie de feestjes één thema kunnen doorvoeren. Hier en daar de tekst een beetje aanpassen, maar over het algemeen zoveel mogelijk van alles hetzelfde. Dit jaar zal het het thema 'Minecraft' worden. Gelukkig sluit dit thema aan bij alle doelgroepen, dus dat komt goed uit. Ik zal hier later nog wat meer over uitweiden, als de feestweek weer voorbij is.

Traktatie Pokémon

Maar eerst dus wat inspiratie van de afgelopen jaren; vorig jaar in 2017 was het thema Pokémon. Hoe kan het ook anders, voor ons alledrie(!) favoriet. De traktaties op school waren echt super simpel, maar ik kreeg er verrassend veel leuke reacties op.

pokemon traktatie

Via deze link kun je lezen hoe ik deze simpele traktatie maakte en hoe ik de Pokémonstijl door trok in de taart en de afscheidszakjes. Ook de kinderfeestjes waren in Pokémonstijl met zelfs een echte Pokémon-speurtocht. Voor de zelfgemaakte uitnodigingen, speurtocht-items en afscheidszakjes verwijs ik je graag naar dit artikel.

Traktatie Tipitent

Het jaar daarvoor in 2016 telde Nathan nog niet echt mee, hij werd vier en ging voor het eerst naar school. Veel te druk om ook nog te trakteren en een kinderfeestje te houden. Wel maakte ik voor het afscheid op de peuterspeelzaal deze geweldige tipi-tentjes, het blijft echt één van mijn favorieten. In dit artikel lees je een uitgebreide werkbeschrijving.

traktatie tipitent

Traktatie Mario Bros

Voor Ezra en het grote mensenfeest werd het thema Mario doorgevoerd, nog steeds een grote favoriet van beide jongens. In dit artikel kun je de traktaties, uitnodigingen en weggeefzakjes bekijken.

traktatie Mario

In 2015 maakte ik voor beide jongens een papieren boterhamzakje met daarin volgens mij een zakje met koekjes, maar dat weet ik niet meer zeker. Op het zakje stempelde en schreef ik wat tekst en ik knoopte er een cijfer om heen uitgestoken van eierkoek. Helaas heb ik hier geen blog overgeschreven, dat is jammer. In dit artikel kun je wel lezen over het trakteren en de verjaardagen.


Traktatie Dino-stijl

Als laatste het jaar 2014: Ezra's eerste schooltraktatie en kinderfeestje geheel in dino-stijl. Hij vierde zijn vijfde verjaardag en mocht voor het eerst op school trakteren. Voor de traktatie een heerlijke chocolade eierkoek in een papierenzakje. Alle details vind je in dit artikel.


Thuis vierden we de verjaardagen voor familie en vrienden met een taart van Paw Patrol en Thomas de Trein. In dit artikel vind je er van alles over en let ook even op de leuke traktatie van Nathan op het kinderdagverblijf.


Als ik al deze artikelen zo terug lees, dan denk ik dat er best leuke en makkelijke ideeën tussen zitten en ik hoop dan ook dat ik jullie heb kunnen inspireren. Mocht je vragen of hulp nodig hebben schroom dan niet om contact met mij op te nemen.

You Might Also Like

0 reacties

Bekijk hier ons laatste vlog!

Taxx Lifestyle

Taxx Lifestyle
Bekijk ook eens mijn andere blog of mijn webshop voor handgemaakte vintage slingers en woonaccessoires.

Like ons op facebook