Het grote nieuws...

by - juli 24, 2010

Ik weet eerlijk gezegd niet waar ik moet beginnen, maar ik hou het kort: We hebben ons paleisje verkocht! Ja een drama, ik weet het, maar we doen het allemaal voor die kleine, en dat geeft dan weer een ontzettend goed gevoel.

Het is een beetje te lang om het hele verhaal hier te gaan vertellen, maar bij ons achter, net in een woonwijk maar wel dicht bij het centrum komt een kleinschalig nieuwbouwproject. Dit project is zeer kindvriendelijk opgezet. Ik had nog steeds stiekem de hoop hier voor altijd te blijven wonen, maar aan een drukke straat, een kleine achtertuin en bijna geen leeftijdsgenootjes in de buurt begon het soms wel eens te knagen. Dus dit project was perfect voor ons (misschien net een jaar of 3 te vroeg, maar ach....). Toen daarna het huis van onze buren werd verkocht en daar 3 appartementen in kwamen, was dat wel een extra teken dat we geen verkeerde beslissing hadden genomen.

Maar toen natuurlijk ons paleisje verkopen, ik wilde geen situatie's met 2 huizen, dubbele lasten en slapeloze nachten. Ook al duurt het nieuwbouwproject nog zeker 1,5 jaar voor dat he klaar is, in deze tijd weet je het nooit. En ons paleisje zou ons paleisje niet zijn, als het niet binnen 3 weken verkocht was! Met pijn in mijn hart gaan we dit huis op 1 oktober verlaten om tijdelijk te gaan huren tot ons nieuwe stulpje klaar is. Stulpje? => lees vierkante blokkendoos waarvoor ik heel veel inspriratie op moet gaan doen bij picasa-nieuwbouw-vriendinnen.

Conclussie: Soms staat me een zenuwinzinking nabij als ik besef dat ik dit prachtige paleis waar we zelf anderhalf jaar hard aan gewerkt hebben moet verlaten, aan de andere kant zie ik een heerlijk mooi fris huis voor me met aan de voorkant een mooi grasveld (geen straat!) waar die kleine lekker op kan spelen en aan de achter kant een mooie tuin waar we heerlijk kunnen genieten.

You May Also Like

14 Comments

 1. Aan de buitenkant van een nieuwbouw verander je op zich niet zoveel, binnen kun je alles zelf bepalen! Dus ook je nieuwbouwhuis kan jouw paleisje worden! En met de verkoop van je huidige woning heb je een heleboel (geld(zorgen voorkomen! Dus geen zenuwinzinking...het komt allemaal goed!

  Een fijn weekend! Groetjes, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. OOOh dat is nog eens een bericht zeg!!
  Ik weet eigenlijk niet wat ik erop moet zeggen!!
  Wat een keuze hebben jullie gemaakt.
  heel weloverwogen maar toch met een klein scherp kantje merk ik!
  Ach meid jij gaat je droompaleisje daar ook wel weer creeren hoor daar ben ik helemaal niet bang voor!!
  fijn weekend
  Lieve groet
  Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Miranda....gefeliciteerd !! wie verkoopt nou in deze tijd haar huis binnen drie weken?? superrrrrr......en een nieuwbouwwijk is niks mis mee...wij wonen hier nu een jaar met veel plezier......ben benieuwd na je huis straks......fijne avond lieve groetjes Ria.......

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super dat je huis binnen 3 wk verkocht is. Dat zegt al wel heel veel over je huis. En je nieuwe woning, (ook al is het nieuwbouw) gaat zeker de uitstraling krijgen die het moet hebben.
  En hier zullen jullie allemaal gelukkig zijn....

  fijn weekend, lia

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je weet toch wat de Picasa slogan is. "home is where...."Nou dat gaat goed komen dus. Want zo mooi als je huis was zo word het vast weer. Heerlijk winkelen voor nieuwe ideeen. Kind wat wil je nog meer. En in deze tijd je huis zo snel verkopen . Dat zegt gewoon wel iest over je smaak van inrichten. Sterkte ermee. Ennuh bekijk het van de zonnige kant. Liefs Leni

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hee Miranda,

  Wat een goed besluit, je gaat er zoveel plezier beleven als je kind de vrijheid heeft!!! Maar ik ga nog eens even in je albums kijken...naar je paleisje...moet eerlijk bekennen dat er zo 1 2 3 geen lampje gaat branden;)!!

  Groetjes
  Lynda

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Sjaha dat is zekers heel wat,het vertrouwde voor het nieuwe,lijkt mij heel moeilijk,maar aan de andere kant zeg je het zelf al,voor de kleine,ik denk ook wel dat je er weer een paleisje van gaat maken,het is in ieder geval een nieuwe uitdaging,lieve groetjes Joke.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hey miranda ... als dit niet je nieuwe look voor je blog is weet ik t ook niet hoor , t ziet er super uit vind ik .. leuk nieuws.. ik moest meteen aan t prachtige nieuwbouw huis van Hetty denken toen je op t forum schreef.. Zelf woon ik ook in een nieuw bouw huis, zo noem ik t nog steeds hoewel ik er alweer 20 jaar in zit ;P
  veel succes met alles, ik heb je in mijn reader gezet dan volg ik je een beetje op de voet
  groetjes desiree

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh ik heb even terug gekeken en idd je woont in een paleisje....
  Maar met jouw woonsmaak, let maar op, maak je ook van je nieuwe huis wederom een paleisje......
  Ik ga het graag volgen en let maar op straks ben je er zo blij mee....
  En voor Ezra wordt het ook genieten en jij ontmoet allemaal leuke moeders.....komt goed.
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 10. jeetje. wat spannend een nieuwe woning....maar gelukkig is het al minder spannend omdat je inderdaad niet met dubbele woonlasten gaat zitten...
  Het wordt vast prachtig (en je hebt er lang over nagedacht)Maar ik kan me voorstellen dat je je huisje waar je veel tijd en liefde in hebt gestopt gaat missen...
  Toch zul je merken dat de voordelen van de nieuwe woning heel zwaar gaan wegen en dat je daar ook weer een paleisje van gaat maken.
  Lieve groet, Nieneke

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoi Miranda,
  leuk dat je weer even bij me was en ik lees hier allemaal nieuwe dingen die staan te gebeuren , leuk joh ! Klinkt goed hoor en ook wij wonen niet in een paleis wat de buitenkant betreft maar qua aankleding binnen kun je heel wat doen hoor.
  In elk geval veel succes met alles en ik zal ter inspiratie snel m'n keukenfoto's plaatsen.

  Lieve groet Gea

  BeantwoordenVerwijderen
 12. als je me zoekt..
  ik heb een andere blognaam..
  groet Cobi

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Zo dat is nogal een grote stap zeg! Maar wel begrijpelijk ook. Ik geloof dat je in het nieuwe huis ook weer je mooie sfeertje thuis kan brengen! Wat ziet je blog er trouwens leuk uit,mag ik vragen hoe je dat gedaan hebt?

  Lieve groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Dat is een beslissing zeg! Ik had het er laatst over dat ik er niet aan moet denken om na een jaar al te moeten verhuizen na zo'n verbouwing, maar het is bij jullie misschien iets langer geleden al weer en jullie doen het niet voor niks. Heel veel succes met verhuizen enzo!

  BeantwoordenVerwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: