De keuken (het eindresultaat) #huisupdate15

by - juli 15, 2023

Vandaag deel ik het eindresultaat van de keuken, de laatste grote klus in het huis. We gingen letterlijk van 0 naar 100, van wonen in een bouwval naar wonen in een showroom. Vol trots presenteer ik jullie onze keuken.

Eindresultaat Keuken

In het vorige deel over de keuken eindigde ik met een huis vol dozen. De volgende dag begonnen ze met het plaatsen van de keuken en werd al vrij snel duidelijk dat de vorm en de plek van de keuken helemaal was zoals wij het hadden bedacht. De mannen hielden het spannend, want daar bleef het ook bij voor die dag.

Keuken na 1 dag zonder fronten


De volgende ochtend werd er weer hard gewerkt. Het leek een eeuwigheid te duren voor deze 'miss ongeduld'; er moesten nog zoveel dingen gedaan worden voor dat de fronten er op gingen. Rond het middag uur gingen die er dan eindelijk op en toen ging het snel. Er viel een last van mijn schouders af, onze keuken is een plaatje geworden geworden.

blad is de Dekton Arga (Xgloss), de kleur van de frontjes is omber natuur (umbra nature)

Nog in hetzelfde weekend reden wij naar de IKEA voor de zwarte wandlampjes. Na 25 fancy websites te hebben bezocht, kozen wij uiteindelijk toch voor Nymåne wandlampjes van de IKEA. Mijn eigen elektriciën hing deze dezelfde dag nog op.

Nymane Wandlamp Ikea Nieuwe keuken

De week daarna werden de zwarte wandcontactdozen geleverd en geplaatst door manlief. En hingen wij nog een wandplankje op om een gezellig hoekje te creëren.

Wandplankje Karwei en Zwarte stopcontacten

Ongelofelijk wat een metamorfose, het begon met het verwijderen van het tussenmuurtje, daarna het slopen van de keuken, het stucwerk en het gedeeltelijk terugplaatsen van de oude keuken, waar wij vier maanden in leefden. En nu hebben wij gewoon een f**king mooie keuken. De eerste paar dagen waren zo onwerkelijk.

Keuken slopen en opbouwen

Half juni werden de laatste puntjes op de 'I' gezet door de keukenleverancier. Er werd een nieuwe afwerkplint geplaatst, een extra plank geleverd voor meer opbergruimte en wat kitwerk vervangen. Die dag maakte ik deze foto's en het verbaasd mij iedere keer hoe groot het werkblad is. Zo blij mee! 

Keuken OMBER NATUUR met DEKTON ARGA (Xgloss)

Er is nog heel veel te doen in ons huis, dus de komende periode zullen er nog genoeg huisupdates op mijn blog verschijnen. Maar met het plaatsen van deze keuken, veranderde het huis wel echt in een thuis. 

Keuken OmberNatuur

Japandi Keuken

Voor de liefhebbers nog even wat details; het blad is de Dekton Arga (Xgloss), de kleur van de frontjes is omber natuur (umbra nature) en de apparaten zijn van verschillende merken waaronder een Quooker en een BORA-kookplaat. Bedankt voor het lezen en tot de volgende huisupdate!

You May Also Like

5 Comments

 1. Miranda,
  Ziet er prachtig uit, gaat genieten worden!
  Veel leefplezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is mooi geworden zeg! Het ziet er heel strak en rustig uit. Wat maakt het veel uit, zo'n greeploze keuken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi geworden hoor!!

  Mom4life (mirre)

  BeantwoordenVerwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: