De Culemborgse Perzik

by - augustus 18, 2010

Afgelopen maandag kwam Opa spontaan langs op de fiets met fietstassen vol met heel veel fruit. Hij had die dag een oom geholpen met het plukken van zijn fruit, dat doet hij wel vaker. Dus we mochten lekker graaien naar vers fruit; appels, peren, pruimen en........ perziken! Mmmmmh lekker, maar opa? De perzik groeit toch helemaal niet in Nederland? Nou wel dus!!

Ik wil niet opscheppen, maar qua groente en fruit ben ik toch zeker niet onderontwikkeld, ik ben toch wel redelijk opgegroeid in de boomgaard en/of moestuin, maar dat er gewoon perziken in de Nederlandse buitenlucht (of te wel de Culemborgse buitenlucht) groeide was mij al die jaren toch echt ontgaan. Ik was echt van mening dat ze of in een kas groeide of dat ze met vrachtwagens vol uit Spanje of Italië werden aangevoerd. (Dat gebeurt natuurlijk ook ,omdat die kwaliteit beter is)

Maar nee hoor, wij eten de komende dagen lekkere Culemborgse perziken......en natuurlijk appels, peren en pruimen. Mmmh lekker! (verbeeld je een klein lief jongetje in die met zijn handje naast zijn oortje zwaait en brabbelt: "mmmmm....ker")

You May Also Like

1 Comments

  1. Oh heeeeerlijk! Dat verse fruit is echt veel lekkerder dan fruit uit de supermarkt.

    BeantwoordenVerwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: