Huizenstress......

by - december 14, 2010

Toen we afgelopen juni tekende voor het nieuwe huis, wilden we zo graag........we wilden het visueel maken. Maar helaas werkt het niet zo bij een nieuwbouwhuis. Niemand maakt zich druk en alles gaat op zijn beloop. Niks voor mij die graag alles onder controle heeft. Ook toen we te horen kregen bij welke firma we eventueel de badkamer en de keuken konden uitzoeken zijn we op pad gegaan om te orienteren. Maar ook daar kregen we te horen dat ze van ons project nog nooit gehoord hadden en dat dat normaal is bij nieuwbouw, alles gaat op zijn beloop!

Tot donderdag 2 december. Toen we s´middags uit het werk kwamen lag er een dikke envelop op de mat met alle technische gegevens en meerwerk van het huis. En of we maar even voor donderdag 9 december alles beslist konden hebben!? Nou dat was even heftig kan ik je zeggen. s´Avonds alles doorgenomen en er bleken ook nog een hoop meer optie´s in te zitten dan in eerste instantie bekend waren. Dat gaf extra stof tot nadenken, vrijdagochtend direct een mail gestuurd met onze vragen en s'avonds kregen gelijk telefoon of we maandag even langs konden komen, nou dat ging helaas niet lukken met het werk, dus dan maar dinsdag en hopen dat we maandag op het werk vrij konden regelen.

Gelukkig kon dat en zaten we dinsdag 7 december alle details van het huis vast te leggen, ook tijdens het gesprek kwamen nog wat haken en ogen naar voren, dus wilde we er nog 1 nachtje overslapen om daarna alles op te sturen. En toen staakte ook onze postbodes nog eens. Dus donderdagochtend alles ingescant en gemaild om het toch op tijd bij de projectontwikkelaar te hebben.

En nu..............nu horen we niks meer en wordt het vast weer lang wachten op.........wie zal het zeggen. Notaris? Eerste paal? Voor 28 januari moeten we in ieder geval het tegelwerk en het sanitair uitzoeken, ik belde met de leverancier voor een afspraak. Maar helaas ze hadden nog niet alle gevens binnen. Oke, wij wachten wel weer.

Maar de prefab-wanden kunnen in ieder geval gefabriceerd gaan worden in de fabriek, het begin is er :)

You May Also Like

7 Comments

 1. Erg herkenbaar(bij ons moet alles voor 1 februari definitief zijn uitgezocht) ook al is er nog geen steen gemetseld het huis is bij wijze van spreken al helemaal ingericht! ;) Wat komt er toch veel bij kijken bij een nieuwbouwhuis maar ook heerlijk dat je alles nu naar je zin kan kiezen!
  Succes!

  groetjes,
  Mirelle

  groetjes,
  Mirelle

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik hoop dat als je uiteindelijk in je mooie huis gaat wonen alle stress heel gauw vergeten is! Het is volgens mij een kwestie van veel geduld hebben, maar dat zou ik ook moeilijk vinden hoor!

  Succes! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het komt vast allemaal goed..maar ik kan me voorstellen dat je er moeite mee hebt, ik ben ook van goed en op tijd regelen :)
  Groeten, Corine(THUIS)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oohhh wat een stressige toestanden allemaal , zou ik ook niet erg goed tegen kunnen denk ik .....
  Maar je krijgt er iets moois voor terug moet je maar denken .

  Fijne week en probeer ook een beetje van deze feestmaand te genieten , lieve groet van Gea

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Pff pittig.. niks voor mij hoor ik al.. mochten wij ooit gaan verhuizen koop ik het liefst weer een kant en klare woning. ;)

  X

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het komt vast allemaal goed en als ze eenmaal beginnen kan het ook hard gaan.
  Succes met alles groetjes Anja.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oooh, wat zal dit moeilijk voor je zijn, als je van nature een ordelijk en regelend mens bent (ben ik ook hoor, dus ik snap precies wat je bedoelt!). Maar het gaat straks vast allemaal heeel leuk worden, lekker van alles uitzoeken, verheug je daar maar vast op! Fijne avond, lieve groeten, Tineke

  BeantwoordenVerwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: