Vangst!

by - september 10, 2010

Normaal is mijn vriend degene die hier in huis de grote vangsten binnen haalt, maar dit keer spant Sam (onze kat) toch echt de kroon. Hij komt wel vaker met grote motten, libellen en 1 of 2 keer een vogeltje, maar dit keer kreeg ik het spaans benauwd en was ik echt bang. Sam zat achter de grote oude speelgoedkist en ik hoorde echt een hard piepgeluid, ik liep er op af en ik dacht echt dat ie een merel had of zo, het was best een hard gepiep. Toen ik aan kwam lopen bleek "het" onder kist te zitten, dus ik haal de kist weg zit er gewoon een vleermuis keihard te piepen.

Nou ben ik niet bang aangelegd, maar ik kreeg het toch wel een beetje benauwd. Ik kreeg allemaal visioenen over vleermuizen die je aanvallen in je gezicht of in je haren vast komen te zitten. Mijn vriend was niet thuis en ik moest wat. Ik zat met een piepend monster en een kat die helemaal hyper was en voor mijn neus al 2 keer in zijn neus werd gebeten door het monster. Bij overmaat van ramp zag ik dat een vleugel flink beschadigd was. Zielig voor het beestje, maar ik stond echt met hartkloppingen te bedenken wat ik moest doen.

Ik heb het beestje met de stofzuigerslang naar buiten geduwd en met veel moeite Sam binnen gehouden. Die werd helemaal hyper achter het raam en gelukkig hoorde ik daar de sleutel in het slot....daar kwam ons redder in nood. Die vond het natuurlijk super gaaf...maar na het een tijdje aangekeken te hebben, het beestje was echt in paniek, kon geen kant op en bleef maar piepen, hebben we besloten om hem toch maar uit zijn lijden te verlossen (en mij eerlijk gezegd ook). Vriendje heeft de klus geklaard toen ik lekker op de bank GTST zat te kijken.

You May Also Like

13 Comments

 1. Ojee, bij ons zijn het kikkers en muizen, maar vleermuizen..
  Nee die vliegen alleen maar om ons huis heen...
  Wel een mooi gezicht trouwens.
  groet, cobi

  BeantwoordenVerwijderen
 2. YEK!!!!...al moest ik natuurlijk wel lachen bij de aanblik van jou met je stofzuigerslang;).....

  Groetjes
  lynda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. O nee.. dat is wel een monsterlijke prooi! Ik vind dat je je kranig hebt gehouden..ik zou het huis uit gevlucht zijn denk ik..
  vleermuizen, die vind ik echt eng!
  Groeten, Corine(THUIS)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. IEUW!!! Ik krijg al kippenvel op m'n armen van het LEZEN....
  Onze katten komen regelmatig met een vogeltje aan....maar dit spant toch wel de kroon..
  En ach, toch ook wel sneu..het arme beest.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bah....daar moet ik ook niets van hebben....brrrr....strak bijt ie nog.......jak
  Fijn weekend

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Griezel... zo'n beest, en dat nog wel in je huis!!!!

  Gr Stina

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ohhh een vleermuis... creepy zeg!!! Ieks.. :D..

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jakkie grote griezels nog eens aan toe!!!
  Ik denk dat ik ook even niet geweten had wat ik zou moeten doen.
  Als een vleermuis je bijt kan je toch hondsdolheid krijgen of zo?
  Wel stoer dat je toch noeg een fot heb durfen maken.
  Groetjes Sas

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh bah....ik moet er niet aan denken dat ik zo'n eng beestje in mijn huis zou aantreffen. Ik vind dat je je nog heel stoer gehouden heb.
  Gelukkig is de rust nu wedergekeerd.
  Fijn weekend.
  Lieve groet, Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ooo, ik zou het uitgegierd hebben , ik hou helemaal niet van zulke beesten helemaal als je niet weet wat ze gaan doen.....
  Nou je hebt het goed opgelost hoor maar gelukkig kwam de redder in nood eraan (met mijn gegier had ik de brandweer al voor de deur gehad denk ik ....)
  fijn vleermuisloos weekend gewenst , groetjes Gea

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een verhaal zeg!! Brrr... Mijn kat komt ook regelmatig met "iets" thuis. Dat schijnt dan een cadeautje te zijn omdat je zo goed voor ze zorgt. En vaak wordt het cadeautje, net als bij jou, niet bij de deurmat gelegd maar gaat het gewoon mee naar binnen. Gelukkig heeft hij nog geen vleermuis meegenomen want ik denk dat ik dan de hele buurt bijelkaar gil!!

  Super bedankt voor je advies trouwens!!

  Groetjes, Ilona

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ach wat sneu. Ik begrijp dat de vleermuis niet meer leeft? Het is een wettelijk beschermd dier en mag niet zomaar gedood worden. Verstandiger is het dan om een dierenambulance op te bellen of een ander organisatie die dieren helpen.

  Groetjes Babette

  BeantwoordenVerwijderen
 13. juist leuk een vleermuis , vind ze wel intressant en ze doen je niet zo snel iets hoor , ze zijn eerder bang voor jou .
  ze zijn inderdaad beschermd en mischien had de dierenambulance hem nog kunnen helpen !!

  groetjes Roos

  BeantwoordenVerwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: