RSS-readers

by - maart 23, 2013

Toen ik van de week mijn google-reader opstartte en de melding kreeg dat deze er per 1 juli mee gaat stoppen kreeg ik het toch lichtelijk benauwd! Oh jee en nu, ik weet uit een ver verleden dat ik ooit eens feedreader had gebruikt, maar helemaal thuis in dat wereldje ben ik niet meer.

Dus maar even aan de google; ik kwam in mijn ogen 2 geschikte kandidaten tegen, namelijk 'Feedly' en 'The Old Reader'. Ik heb ze nu beide in gebruik, tenminste bij 'The old reader' sta ik in de wacht tot ze mijn feeds uploaden, maar ik moet zeggen dat mijn voorkeur nu al uitgaat naar 'The Old Reader' omdat ik daar makkelijker een nieuwe feed kan invoeren. Ik denk alleen dat de lay-out van 'Feedly' mooier is. By the way gelijk even in 'Feedly' mijn feeds opgeschoond, er waren blogs bij waar al 1779 dagen niets was gepost. Ja, ik word een oud rot in blogland.

Welke RSS-reader gebruiken jullie?

You May Also Like

9 Comments

 1. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Google reader is zo handig, jammer dat het weggaat
  Ik heb er meer over gelezen op http://manssen.nl/

  Even scrollen.... dan kom je blogs tegen over google reader

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor de tip, leuke site! Ook over andere onderwerpen, ik heb hem gelij in mijn nieuwe reader(s) gezet ;)

   Verwijderen
 3. Ik vind het echt jammer dat de Google Reader ermee stopt! Ik gebruikte ook Igoogle de startpagina van Google maar die stopt er nu ook mee. Daarom gebruik ik nu Netvibes, daar zit zowel een startpagina als een reader in.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ThanXs voor de tip, ik heb nu ook Netvibes, in het begin een beetje onoverzichtelijk (te veel mogelijkheden), ik moet er even aan wennen.

   Verwijderen
 4. Hoe werkt zo'n reader precies? Krijg je daar het overzicht van blogs in?
  Ik heb al de blogs die ik graag lees in mijn leeslijst staan. En die staan gesorteerd op nieuwste-update-bovenaan. Dus op die manier kan ik alles makkelijk volgen. Welke voordelen heeft een reader?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het lijkt inderdaad op je leeslijt op je blog, maar dan in een pagina. En je kun ook voor verschillende instellingen kiezen, waardoor je gelijk het hele artikel op die pagina kan lezen.

   Verwijderen
 5. Ik vind het verschrikkelijk dat Google reader ermee stopt ook de Igoogle pagina zal ik zeker missen. Ik ben nog op zoek naar een nieuwe reader.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik snap echt niet dat Google er mee stopt, Reader is zó fijn! :-( Ik heb de boel nu geïmporteerd naar Feedly, maar blijf zo lang mogelijk die van Google gebruiken. *Kop in zand steekt...*

  BeantwoordenVerwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: