ECO-TAX / Moestuin Maandag

by - juli 21, 2014

"Moestuin Maandag"; een zeer bekend begrip in blogland, een mooi moment om dit blogje op maandag te plaatsen, dat is dus ook maar eenmalig, verwacht geen wekelijkse "moestuin maandag"-verhalen, want zo groen zijn onze vingers nog niet.

Maar ik moet zeggen, de fruitbomen doen het goed, vorig jaar hadden we geen ene peer en dit jaar hangen er wel 4(!) aan de boom. En de appelboom, doet het helemaal super. Hadden we vorig jaar een oogst van 5 appels, waar we er misschien maar 2 van konden eten, nu hangt de boom helemaal vol. Dus dat wordt een mooie oogst dit jaar! Dan hebben we nog de tomaten en aardbeien. Tomaten moeten nog een beetje komen, maar er groeien al 2 hele mooie kleine tomaatjes aan en de aardbeien word\en niks dit jaar. De oude planten willen helemaal niet meer, ik denk te oud. Een de nieuwe plantjes willen nog niet echt, misschien te jong. Er zitten nu wat bloemetjes in de jonge plantjes, dus we houden hoop.

En verder hebben we nog 2 zonnebloemen van school, die gaan hard nu, die koesteren we echt, want wie de grootste zonnebloem kweekt, wint de wedstrijd!


En in het kader van de consuminder/eco-tax is het ook deze maand weer gelukt om wat gratis produkten te scoren. De koeken, vochtig toiletpapier en het wasmiddel heb ik via een 100%-geld-terug-actie. De deodorant op de punten van het kruidvat. Weer helemaal happy met mijn score.


You May Also Like

3 Comments

 1. Wat leuk zo'n logje, wij hebben jaren een aardbeienplant gehad maar de vogels waren sneller dan wij ;-) Leuk die gratis dingen zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Veel lekkerder he die eigen groente in de tuin!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk! Leuk dat de fruitbomen het zo goed doen.
  Bij ons doen de aardbeien het ook niet goed. Zo jammer!

  BeantwoordenVerwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: