Mijn eerste keer!

by - november 06, 2015

Afgelopen zondag liep ik mijn allereerste hardloopevenement;  De Vallende Bladerenloop van atletiekvereniging Statina. Het evenement vond plaats op De Meent in Beusichem.

Anderhalf jaar geleden begon ik met Evy (hardloopprogramma), ik vond het best zwaar en kreeg er ook nog een fijne blessure bij waardoor ik 3 maanden niks kon doen. Tijdens die blessure dacht ik eerlijk gezegd dat ik nooit meer zou hardlopen, maar na goede begeleiding en de juiste schoenen begon ik weer langzaam op te bouwen. Echt heel langzaam en iedere les die ik verder kwam dacht ik, als zou ik maar voor altijd deze les kunnen volhouden dan ben ik al blij!

Maar het ging supergoed en afgelopen zomer lukte het me om les 30 (de laatste) te bereiken en wat was ik trots. eerlijk is eerlijk, zonder wandelminuutje (en soms wel 2) red ik de 5 kilometer nog niet, maar ik ben zo blij dat ik dit bereikt heb, dat ik er echt mee verder wil.

Dus toen dit evenement bekend werd, wilde ik het toch proberen, de keuze was 3, 6 of 9 km. Aangezien ik de 5 km nog niet aan een stuk loop, vond ik de 6 km toch iets te hoog gegrepen. Dus ik schreef me in voor de 3 km. De week voor het evenement liep ik 3 keer de 3 km aan een stuk, om wel het zelfvertrouwen te krijgen dat het zou lukken, en dat lukte!! Yes, ook dit was weer een mijlpaal.

Dus afgelopen zondag startte ik samen met Martijn en nog een vriend aan mijn eerste evenement. De mannen liepen de 9 km, altijd baas bovenbaas met die strongmanrun-mannen, en ik dus de 3 km. Ik moet zeggen dat ik de start erg heftig vond, iedereen startte zo snel dat ik het lastig vond om mijn eigen tempo te vinden, maar toen ik die eenmaal te pakken had, ook dankzij een oude vriendin die ik daar tegen kwam, ging het goed en eindigde ik uiteindelijk als 13e van de 19 dames.

Nu dus op naar de de evenementen van 5 of 6 km, eigenlijk wil ik niet meer wandelen, dus vanuit deze 3 km aan een stuk wil ik gaan uitbouwen naar de 5 km aan een stuk. Hopelijk wordt dit blog vervolgd :)

Hier nog wat foto's van afgelopen zondag:You May Also Like

1 Comments

  1. Goed bezig!!
    De start vind ik ook altijd lastig. Ik probeer altijd een beetje van voren te starten, maar dan is het extra lastig om niet te hard van stapel te lopen.

    BeantwoordenVerwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: