Snapchat

by - augustus 18, 2016

Gebruik jij snapchat al? Jaja een blogje die ik al jaren eerder had moeten plaatsen, ik weet het, ik ben dan ook een mama, dus ik heb Snapchat wat later ontdekt dan hip jong Nederland. Maar zeker niet als een van de laatste en draai dan nu ook zo een half jaartje mee denk ik met toch wel wat snapkoningen en snapkoninginnen in mijn lijst.

Wat is snapchat? In mijn eigen woorden is Snapchat een soort online platform waar je foto's en filmpjes kunt posten die maar 24 uur zichtbaar blijven, zowel voor jouw "vrienden" als voor jezelf. Je kunt elkaar dus volgen door vrienden met elkaar te worden, je kunt iemand zoeken via een gebruikersnaam of een snapchatcode.

Dit is mijn snapcode, scan in snapchat of zoek op mijn naam mirandatax

Je kunt je filmpjes en foto's posten in "Mijn Verhaal", als je hier wat plaatst kan iedereen (dus al jouw vrienden) het zien, je kan het ook rechtstreeks naar 1 of meerder vrienden posten, alleen zij kunnen het dan zien. Het wordt dan een soort privechat. Mensen kunnen ook terug reageren naar jou toe zowel in een privechat als op "Mijn Verhaal".

Verder kun je jouw foto's en video's opleuken met teksten, tekeningen, emoticons, filters, snelheden, graden en  je kunt je video's zelfs sneller, trager of terugspoelend plaatsen. En er zitten zelfs hele leuke filters op die je via de selfie-camera op jezelf kan projecteren, vaak veranderen deze filters en zijn vaak ook actueel van thema zoals nu bijvoorbeeld nu met de Olympische Spelen.

              

Sinds kort is er ook een functie dat je bestaande foto's of films van je telefoon kan plaatsen in "Mijn Verhaal". Dat is handig als je mooie foto's of filmpjes voor andere media hebt gebruikt of wil gebruiken. Ook is het voor mij erg handig als Martijn op zijn telefoon leuke filmpjes of foto's van de kinderen heeft die ik dan toch nog in "Mijn Verhaal" kan plaatsen. Ook kun je foto's en filmpjes van Snapchat bewaren en ze dus langer houden dan 24 uur op je telefoon. Het kan trouwens ook andersom, je kunt de filmpjes die je in Snapchat hebt gemaakt ook naar je telefoon downloaden.

            

Het is overigens niet zo dat ik veel bekenden van mijn dagelijks leven volg op Snapchat, wel een paar gelukkig en deze koester ik dan ook ten zeerste, maar eigenlijk volg ik meer mensen die ik helemaal niet ken en via Snapchat juist heb leren kennen of mensen de ik al kende via Social Media of de blogwereld. Verder volg ik ook nog wat bekende mensen als Paris Hilton en Khloe Kardashian.

Ook Instagram heeft sinds 2 weken een beetje dezelfde functie als Snapchat. In het begin moest ik hier een beetje aanwennen en vond ik het totaal niet bij de reputatie van Instagram passen. Volgens mij zijn we nog vele met mij die hier ook over twijfelen. Ik ben heel erg benieuwd hoe dit verder gaat. Ik blijf in ieder geval lekker trouw aan snapchat waar je lekker dom kan doen. En heel af en toe een wat serieuzer filmpje op Instagram ;)

Dus de vraag is: Gebruik jij snapchat al? Als ik jou was zou ik zeker eens een kijkje nemen. Mocht je nog vragen hebben over Snapchat neem contact met met me op of laat een reactie achter. Ik help je graag.

You May Also Like

0 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: