Bruiloft part 1: De voorbereidingen

by - augustus 30, 2016

Afgelopen vrijdag 26 augustus gaven wij elkaar het Ja-woord. Op de dag dat we 15 jaar een relatie hadden vierden wij onze bruiloft met familie en vrienden, dat uit eindelijk iets groter werd dan gepland. Maar wat was het mooi en wat zijn we dankbaar voor deze mooie dag.

Sinds onze jongste zoon geboren was, begon het toch wel op te spelen, moeten we niet eens gewoon trouwen. Niet voor de romantiek, maar gewoon om alles compleet te maken en te bevestigen. Het plan was dan ook om gewoon op dinsdagochtend te trouwen en een klein feestje te geven voor familie en vrienden om te vieren dat we getrouwd en 15 jaar samen zijn.

Toen we gingen informeren bij deze lokatie om een feestje te geven , werd door de eigenaar aangegeven dat er bij hun op het terrein ook getrouwd kon worden. De molen is een officiele trouwlokatie van de gemeente. Daar hebben we eigenlijk direct gebruik van gemaakt en zo planden we toch wel bijna een echte bruiloft voor die dag!

Trouwlokatie de Bolderburen, klik op de foto voor hun website.

Zo gezegd zo gedaan, de plannen werden gemaakt, excel-sheet werd ontworpen, naaste familie en vrienden ingelicht, ik ontwierp onze trouwkaart en struinde uren Pinterest af voor ideeën en inspiratie. Maanden liep ik met onderstaande foto's rond op mijn telefoon als inspiratie.

Het programma werd als volgt gepland:

15:00 trouwen in de molen met familie en naasten vrienden.
15:30 taart aansnijden en bubbels
16:00 aankomst rest van de gasten en lekker borrelen
18:00 Barbecue-buffet
20:30 afsluiting met Koffie en Lekkers

We regelden via de lokatie waar we trouwden ook nog wat activiteiten voor de kinderen, er werd een workshop "pijl-en-boog-maken" georganiseerd en de kleinere kinderen kunnen lekker vrij spelen onder toezicht.

Beetje bij beetje vielen alle puzzelstukjes op zijn plek en kreeg mijn Vintage-Wedding-Dream toch nog aardig wat vorm. Samen met de ouders werd de kleding voor de bruid en bruidegom uitgezocht en voor de kinderen stelde ik een mooie bruidsjonker-set samen. Fotograaf werd geregeld en de taart werd voorgeproefd!


Troste aanstaande bruidsjoker.

Het ontwerp van de uitnodiging kon definitief gemaakt worden en naar de drukker worden gestuurd. Ik maakte een standaard kaart voor iedereen met daarbij een apart kaartje voor de gasten die bij de ceremonie in de molen aanwezig zouden zijn.

Uitnodiging

Het aftellen was begonnen. In de laatste weken werden nog de puntjes op i gezet en maakte ik nog de bedankjes voor de kinderen; een schoolbordje met krijtjes.  De bedankjes voor de volwassenen werd gemaakt door de trouwlokatie zelf, spulletjes uit eigen fabrikaat van de molen en uit hun eigen tuin. Proef-make-up en kapsel werden geoefend en zo was alles geregeld.

Bedankjes

De laatste week voor onze bruiloft hebben we dan ook echt nog genoten, we waren beide vanaf woensdag al vrij, dus brachten de kinderen samen naar school en konden zelf alles op ons gemak in gereedheid brengen. Op de dag zelf voor alles begon, was het dan ook een redelijk relaxte ochtend en ging alles eigenlijk vanzelf. Op naar een prachtige dag!

Binnenkort  Bruiloft part 2: De Grote Dag

You May Also Like

0 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: