Schrijven, schrijven en nog eens schrijven.......

by - september 21, 2016

Aangestoken door mijn snapchat-held Percy van Tienhooven ben ik al weer een tijdje volop aan het schrijven. Nee geen boek hoor, wees maar niet bang, ik ken mijn intellectuele grenzen. Nee lekker schrijven, krabbelen en tekenen in mijn notitieboekjes. 


Lees ook: Mijn allereerste Doelen en Duurzaam

Ik ben al heel erg van de "to-do-lijstjes" en het opschrijven van mijn plannen voor "mijn projectjes", maar daar bleef het wel bij. Ik heb ook wel perioden gehad dat ik mijn gedachten in een notitieboekje schreef, bijvoorbeeld toen ik zwanger was van mijn oudste zoon. De laatste keer dat is alweer zo een drie en half jaar geleden toen mijn vader een zware operatie en herstel onderging ten gevolge van de vreselijke ziekte.

Notitieboekjes

Paar maanden geleden werd ik geïnspireerd door een snapchat-item van Percy over hoe hij zijn doelen opschreef en zijn gedachten. Vooral dat laatste sprak me erg aan, dat het je meer rust in je hoofd geeft door je gedachten op te schrijven, met andere woorden van je af te schrijven. Dat ben ik gaan doen en ik moet zeggen het helpt, het helpt echt. Ik schrijf de dingen die ik niet uit mijn hoofd krijg op, meestal lees ik het na een week nog een keer na en kijk ik of het op dat moment nog steeds op dezelfde manier beleef als op het moment dat ik het opschreef. De dingen die ik opschrijf kunnen variëren van dingen waar ik tegen op zie, negatieve gedachte, teleurstellingen, maar vooral ook leuke dingen. Vaak gaat er na een week een grote krul doorheen en kan ik het vaak afsluiten. Het geeft me echt rust en daar wordt ik blij en vooral opgeruimd van. Ik krijg meer overzicht in mijn leven, mijn gezin, mijn huishouden en ook dingen daar buiten.

Ik ben Percy dan ook erg dankbaar voor deze tip en ben ik een groot fan van hem geworden. Wat heb ik een respect voor deze man, die ondanks zijn handicap het beste uit het leven haalt. Zonder grote doelen en/of fantasieën, dat spreekt mee aan. Doe maar normaal dan doe je al gek genoeg. Ik ben dan ook totaal geen type voor een bucketlist of grote en luxe wensen, gewoon lekker gelukkig zijn met mijn gezin en genieten van de kleine dingen en dat proberen we dan ook zoveel mogelijk te doen.

Dus ik kan het echt iedereen aanraden, probeer het eens een week of een maand en wie weet brengt het jou ook datgene wat het mij heeft gebracht.

Notitieboekjes

You May Also Like

0 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: