Bruiloft Part 2: De Dag

by - september 07, 2016

Als vervolg op mijn vorige blog met alle voorbereidingen voor onze bruiloft, onze kleine vintage-wedding-dream. Deel ik hier graag hoe wij 'onze grote dag' beleefden.

Vintage Wedding

's Ochtends hadden we een normaal ochtendritueel. We brachten de kinderen naar school om daarna de laatste dingen klaar te zetten. Martijn ging op zijn gemak naar zijn vader (herenkapper), om daarna de jongens van school te halen en ook nog even mooi te laten maken door opa. Ik denk dat dat het enige moment was dat ik even een moeilijk momentje had. Daarna ging alles vanzelf; bloemen werden gebracht door mijn vriendinnetje en toen eenmaal de kapster, visagiste en mijn moeder kwamen begon het allemaal te lopen.

Lees ook: Bruiloft Part 1: De Voorbereidingen

Eindelijk kon het beginnen en toen het eenmaal liep, liep het goed. De achterbuuf maakte snel nog wat  mooie foto's tijdens de voorbereidingen.

Trouwjurk

Fotoreportage

Om half twee hadden we met de fotograaf afgesproken in de achtertuin (lees boomgaard) van mijn oom en tante voor de bruidsreportage. Een prachtige plek waar mijn moeder, samen met haar broer en zussen, is opgegroeid.

Ypma Foto's

Rond twee vertrokken we lopend van de boomgaard naar de bruidslocatie om daar eerst nog wat foto's te maken met naaste familie en getuigen.


Ceremonie

Om drie uur begon de ceremonie in de molen 'Johanna', deze staat op de locatie waar we ook de rest ons trouwfeest vierden. De wieken van de molen waren speciaal in vreugde stand gezet en heel mooi aangekleed met bloemen, de binnenkant was ingericht met strobalen (hier zaten wij op met de kinderen) en wat krukjes. Helemaal leuk niet te statisch, gewoon lekker simpel.

Het huwelijk werd voltrokken door de ambtenaar van de burgerlijke stand in het bijzijn van naaste familie en goede vrienden.

Trouwen in molen

Bruidstaart

Na de ceremonie sneden we de prachtige bruidstaart aan en werd er prosecco gedronken. Deze taart was één van de dingen die ik als eerste had geregeld voor de bruiloft. Ik wist precies wat ik wilde en toen ik via Google ook nog bij een oud-collega terecht kwam, wist ik dat het zo moest zijn. Deze prachtige taart werd verzorgd door de Cake Koningin. Voor de kinderen hadden we ook nog cupcakes in dezelfde stijl, echt helemaal af.

Vintage Bruidstaart

Borrel en Buffet

Na de ceremonie arriveerden de rest van de gasten en werd er gezellig geborreld en openden wij, als bruidspaar, om zes uur het barbecue-buffet. Wat als zeer geslaagd werd ervaren. Het buffet en de rest van de drank werd verzorgd door het restaurant wat zich ook op deze locatie bevind.


Bruidslocatie

Een groot pluspunt van deze locatie, dit is ook een van de redenen waarom we deze gekozen hebben, is dat de kinderen heerlijk konden spelen in de prachtige natuurspeeltuin. Wat hebben ze genoten en met een pijl-en-boog-workshop was het feest helemaal compleet.

Bolderburen

De dag werd rond half negen afgesloten met koffie en lekkers. Rond tien uur waren we weer thuis met een volgeladen auto en met in ons hoofd een prachtige dag vol mooie ervaringen. Toen langzaam hier en daar de eerste foto's binnenkwamen via de app van vrienden en familie begonnen we toch wel te beseffen dat onze vintage-wedding-dream werkelijkheid was geworden.

You May Also Like

0 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: