Week 3; Studiedag, Leesniveau, Nieuwe Laptop, Jarigen, Eerste Bestelling en Detox!

by - januari 24, 2018

Welkom bij een nieuw weekoverzicht; deze week viel de Blue Monday pas binnen op woensdag en niet zo een klein beetje ook. Al was het een hele positieve week met mijn eerste bestelling voor 2018, de oudste zijn prestatie met lezen, een 'nieuwe' werklaptop en een geslaagde detox-kuur.


Maandag
Vandaag hebben de jongens studiedag en het is mijn parttime dag, dus dat komt goed uit. Ik bedacht me vorige week om misschien nog een uitje te plannen, maar het uitje bij Streek van afgelopen zaterdag was prima. Rond half 11 halen we even een frisse neus; naar de glasbak, eendjes voeren en boodschappen doen. We waaien letterlijk even uit!


Maar goed dat ik dit uitje op deze tijd had gepland, want als we rond de lunch thuis komen begint het te regenen en voor mijn gevoel is het niet meer gestopt. Maar de jongens vermaken zich prima. De achterbuurjongen komt nog even spelen en er worden gezellig spelletjes gespeeld.


Als Martijn rond vier uur uit zijn werk is stelt hij voor dat ik voor het eten nog even ga sporten in plaats van vanavond. Niet eens zo een gek idee! Als ik om half 6 thuis kom staat het eten klaar en hebben we de avond voor onszelf!

Dinsdag
Vandaag weer aan de arbeid en naar school. Helaas zijn de problemen op het werk nog niet helemaal opgelost, maar mondjesmaat komt er licht aan het einde van de tunnel. Na het werk met de jongste naar zwemles en wat doet hij het toch goed! Weer gaan ze halverwege de les naar het diepe, springen er in en zwemmen zelfstandig op hun rug naar de kant. En dat na anderhalve maand zwemles. Bij de oude methode zwommen ze na driekwart jaar nog steeds met een kurk om. Ik vind het zo knap!


Na het avondeten willen de jongens weer 'schooltje spelen', deze keer logt de oudste via de laptop in op een programma van school en de jongste doet met Manlief wat schrijfoefeningen.


Woensdag
Vandaag is het niet mijn dag! Maandag was iedereen nog in de ban van Blue Monday, ik denk dat het vandaag Blue Wednesday is. Het is echt vreselijk en het ligt allemaal aan mezelf, maar wat kan je je soms ellendig voelen (om niks!). Na mijn sportuurtje nog wat verplichtingen en dan snel naar huis.

De oudste komt super enthousiast uit school, hij is twee stappen omhoog gegaan met lezen. Na veel extra oefenen zit hij nu op het niveau waar hij hoort te zijn. Zo trots op hem. Op de terugweg van de gym rijden we over de dijk om te kijken hoe het met het hoogwater staat, tenminste of het al gezakt is. 


Na het eten wordt mijn bestelling van Juizs afgeleverd. Vrijdag ga ik, net als vorig jaar, weer beginnen met een driedaagse detox door middel van sapjes.


Donderdag
Vandaag twee jarigen; opa Rob en de achterbuurjongen. We maken de tekeningen af waar we gisteren aan begonnen waren. Voordat we naar school gaan verrassen de jongens de jarige achterbuurjongen met hun tekening en we lopen gezamenlijk door de storm naar school.


Daarna door naar mijn werk waar de pallets je letterlijk om de oren vliegen buiten. Binnen staat er een leuke verrassing op mijn bureau; een 'nieuwe' laptop. Ik neem afscheid van mijn oude vertrouwde beestje die ik negen jaar geleden kreeg als tijdelijke oplossing. Deze was namelijk gecrasht bij een collega, maar nog prima voor mij. Zo gaat dat als je onder aan de ladder staat en dat is helemaal niet erg. Want in die negen jaar heeft hij me geen één keer in de steek gelaten. Hopelijk mag ik van deze nieuwe tweedehands laptop weer negen jaar werkplezier hebben.


Na school, werken en zwemles verzamelen we met zijn allen bij de jarige opa Rob. We eten gezellig mee en zijn laat thuis.

Vrijdag
Vandaag start ik met mijn sapkuur. Om 10 uur mag ik mijn eerste flesje om er vervolgens nog een om half 1 en om half 4 te nemen. De eerste dag begin ik op het werk en het is best weer zwaar. Ik weet nog van vorig jaar dat de eerste dag het ergste is, dus ik moet hier even door heen.


Als ik uit mijn werk kom rond half 5 zijn de jongens lekker aan het fietsen, heerlijk om de jongens weer lekker buiten te zien. Ik verlang weer naar het buitenspeelweer.


En als avondeten mag ik dus een salade of vegetarisch maaltijd. Dat is echt fijn en ik knap er echt van op na deze zware eerste dag.

Zaterdag
Martijn moet vandaag onverwachts werken, dus die is al vroeg de deur uit. Om tien over acht wordt de HelloFresh box al geleverd, dat is vroeg. Nu we toch wakker zijn, ruimen de jongste en ik gelijk alles maar op.


Gisteren kreeg ik via mijn webshop de eerste bestelling voor 2018; een slinger met een vrije tekst. Vandaag gelijk vol goede moed er tegen aan. De mooie lichte roze kleur is dan ook één van mijn favorieten en fijn om mee te werken.


Rond het middaguur vraagt de oudste of hij een visje mag halen. Dat mag hij wel en hij mag ook alleen, maar dat vind hij nog te spannend. Ik loop mee, maar we doen bij het bestellen net of ik er niet bij ben. Echt geweldig, wat wordt hij groot. Volgende keer gaat hij alleen.


Zondag
Sportief ochtendje, Martijn gaat een uurtje sporten in de sportschool en als hij thuis komt ga ik een rondje hardlopen. Dat valt niet echt mee met alleen wat sap in mijn maag, dus bij vier kilometer is het echt genoeg.

Na lange twijfel voer ik toch de nieuwe update uit voor mijn macbook. Na het debakel van de vorige keer, blijft het toch een dingetje. Het duurt erg lang en ik begin aardig zenuwachtig te worden. Waarom heb ik het toch gedaan? Terwijl ik weet dat het de vorige keer ook mis ging. Gelukkig loopt hij er na en een uur toch doorheen, en ik kan nog even lekker lui wat vlogs kijken.


s'Middags om half vier mijn laatste sapje. Ook de jongste neemt zijn laatste slok, hij heeft zaterdag en zondag iedere keer een slokje genomen om mee te proeven. Maar nu dus de laatste!


Verder doen we de eerste tweedehands verkoop voor 2018, er wordt voetbal gekeken en Martijn maakt voor hemzelf en de jongens voor het eerst Mac&Cheese. En het is heel erg slecht, ik weet het, maar ik kon het echt niet laten om een hapje te proeven. En het is heerlijk, echt super dom, want het smaakt naar meer. Maar ik hou mij sterk!


s'Avonds mijn nieuwe favoriete TV-avondje; om half negen De Luizenmoeder op NPO 3. Echt een aanrader voor alle vaders en moeders met kinderen op de basisschool. Hilarisch en herkenbaar! Daarna door naar RTL4 voor de serie Soof; een nieuw begin.

En dat was het weer voor deze week. Waar ik echt even twee dagen niet helemaal lekker in mijn vel zat en mijn mindfulness momentje met de mandarijntjes ver te zoeken was. Maar gelukkig kwam het allemaal weer goed, en zitten we nu weer in een lekkere flow. Tot volgende week!

You May Also Like

0 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: