Zomervakantie 2022; De Kempense Meren België

by - augustus 27, 2022

Dit jaar kozen we voor een korte zomervakantie op een vakantiepark in België. Net over de grens bij Eindhoven vonden we een betaalbaar huisje en childen erop los. Niet een hele spannende zomervakantie dit jaar, maar zeker eentje waar we van genoten hebben. In dit artikel vertel ik jullie er over.

Put van Rauw

Kempense Meren

Na onze reis naar Kreta afgelopen mei wisten we niet precies wat we wilden deze zomer. Op de valreep vonden we een betaalbaar huisje op vakantiepark De Kempense Meren van Sunparks in het plaatsje Mol in België. Niet geheel onbekend, want in de winter van 2018 verbleven we hier al eens een weekend en daar over kun je hier lezen.


Het is een heerlijk park met een prachtige ligging aan de put van Rauw. Een prachtig meer met de mooiste zonsondergangen, waar we de eerste avond al gelijk op getrakteerd werden. Was er eerst nog twijfel over deze vakantie, deze plaatjes namen alle twijfel direct weg.

Put van Rauw

Eigenlijk zagen onze dagen er allemaal een beetje hetzelfde uit op een paar uitzonderingen na. Lekker rustig wakker worden, ontbijten en op naar het zwembad. Daar konden de jongens hun gang gaan en wij lagen lekker met een drankje buiten aan het zwembad. We lunchten meestal dan ook daar of na het zwemmen op de Plaza en plakten er soms een leuke activiteit aan vast.

Kempense Meren Eten en Activieiten

We merken gewoon nu de jongens wat ouder zijn ze toch hun eigen gang gaan en je zelf ook weer een beetje tot jezelf komt op die vakanties. En het weer werkte natuurlijk ook ontzettend mee, want wat hebben we een zonnige zomer gehad. Voor het eerst dat ik dan ook kan heugen van alle vakanties op een park met een Aquadome (zwembad) dat ik zoveel en zolang buiten op een zonnebedje heb gelegen. Echt heerlijk.

Put van Rauw

Na het avondeten, namen we vaak nog een duik in het meer. Officieel mocht dit niet, maar vlak bij ons huisje liep je zo het park uit en kwam je bij een ander deel van het meer. Echt een fijne plek om nog even af te koelen na een lange warme dag. En uiteraard met die prachtige zonsondergang, ik ben er nog steeds verliefd op.

Put van Rauw

Eén dag kwamen vrienden van ons langs die toevallig op een half uurtje rijden ook op vakantie waren. De kinderen gingen lekker zwemmen met elkaar en wij dronken koffie in het huisje en later nog wat op de Plaza. Na een late lunch met zijn allen scheidden onze wegen weer.

Antwerpen

Ook gingen we een dagje naar Antwerpen. Dit bezoek stond hoog op mijn lijstje toen ik wist dat we naar België op vakantie gingen. Manlief en ik zijn hier 20 jaar geleden al eens geweest en nu dus samen met de jongens. Eerst bezochten we het prachtige stationsgebouw, waar ook de jongens flink van onder de indruk waren. Daarna liepen we nog een cultureel rondje, om af te sluiten met de fijne winkelstraten van Meir.

Antwerpen

Het was echt een heerlijke familievakantie met heel veel nieuwe inzichten. Vooral het meer en de zonsondergangen hebben een grote indruk achter gelaten op ons. Zo groot zelfs dat ik bijna om ben om eens te gaan vissen met manlief ;) Bedankt voor het lezen en ik hoop dat jullie net zo een fijne vakantie hebben gehad als wij!

You May Also Like

4 Comments

 1. Heerlijk als alle ingrediënten aanwezig zijn om een relaxte vakantie te hebben..dan hoeft het niet lang of ver te zijn om even bij te tanken😊

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben een paar keer naar de Kempense Meren geweest toen ik nog in Geel woonde. Het is er echt heel mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja mooi park is het zo aan het prachtige meer. Bedankt voor je reactie

   Verwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: