Verslaafd!

by - januari 19, 2011

We zijn verslaafd, de hele familie is verslaafd aan die stomme sociale spelletjes op facebook. Het begon allemaal in de kerstvakantie met Cityville, ik begon ermee. Je eigen stad maken met leuke opdrachten en alles zo inplannen dat je precies alles zo efficiënt mogelijk kan laten verlopen. Moet je zoveel uur weg, dan zorg je ervoor dat je op het moment dat je thuis komt alles weer klaar is om te innen en te oogsten. Echt iets voor mij, dus nam ik ook een kijkje bij Farmville.

Op deze verslaving wordt natuurlijk gretig ingespeeld door de makers van de games, dus op een gegeven moment moet je mensen als buurman gaan uitnodigen om nog meer opdrachten te voltooien. En na verloop van tijd heb je dus “vreemde” vrienden op je facebook, alleen maar omdat deze mensen Cityville of Farmville spelen. Ook mijn vriend heb ik meegetrokken in mijn verslaving, hij heeft zijn eigen Cityville-stad en speel ik ook onder zijn account Farmville om mijzelf van mijn behoefte te voorzien.

Ezra vind het helemaal geweldig (ja heel erg onverantwoord ik weet het) en roept al “boeboe” zodra ik Cityville open. In Cityville zijn geen koeien die geluid maken, maar hij weet dat zodra Cityville weer up-to-date is, we automatisch naar Farmville gaan om daar alle boerderijdieren te voorzien van hun behoefte. Eigenlijk is het te erg voor woorden dat deze stomme spelletjes zo een invloed op je leven kunnen hebben, hopelijk is het een hype en denk ik over een half jaar; “Cityville? O ja, aan die hype heb ik ook nog meegedaan……”

You May Also Like

7 Comments

 1. Laat ik er maar niet gaan kijken hi hi...je weet tenslotte maar nooit of ik er ook door besmet kan worden.

  Jaren geleden was ik 'verslaafd' aan free sell, een kaartspel op de pc, maar daar heb ik RSI aan over gehouden :-(

  Ik hou het dus maar bij mijn blogverslaving :-)...

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hihi, een leuke post, maar ik heb helemaal niks met zulke spelletjes, dus dat je daar verslaafd aan kunt zijn dát snap ik echt niet :)
  Ik blog liever!
  Groeten, Corine(THUIS)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed dat je je het realiseert want ik denk ook dat dit uiteindelijk heel veel tijd gaat opslokken...de echte dingen die er toe doen zijn niet meer zo belangrijk en je denkt er steeds aan...echt verslavend, mijn dochter speelt veel Sims, ik moet haar echt van de pc wegtrekken bijna terwijl ik niet eens heel streng ben, maar genoeg is genoeg

  Oppassen hoor, gewoon eens een keer afzetten en kijken hoe je je voelt erbij, dan kom je er vanzelf achter of je echt fout bezig bent (voor jezelf) Succes ermee, ik snap je helemaal...heb jij ooit die Dr Phil aflevering gezien over Farmville?? Die moeder deed echt niets meer in huis ohhh

  Groetjes, Veronique

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zit niet op Facebook, ook vanwege de tijd. Ik hou het maar alleen bij bloggen......ook heel verslavend hihi.
  Lieve groet, Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik heb een dik jaar geleden eens farmville gedaan.....totdat ik er gillend gek van werd, al die geschenken die ik kreeg en waar ik NIKS meer kon...;))))

  EENS slaat de verveling toe......komt goed!!!

  Groetjes
  Lynda

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ooooh hier ben ik ook heel vatbaar voor, ik kan uren bubblegame spelen. En vorig jaar met kerst kreeg ik een spelletje via de mail, dan moest een kerstmannetje over opstakels springen, echt uren heb ik daar aan verspeeld.
  Maar jouw spel, farmville, dat doet mijn collega elke ochtend op het werk?!?!? heb haar al eens gevraagt of ze dat niet voor thuis kon bewaren, maar volgens haar liep dan alles in de soep. Haha ik denk zo te horen dat jij haar begrijpt.
  Groetjes, Sas

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hahaha , ik ken het , hier was oudste dochter eens gek van de sims maar dat is helemaal over .
  Ik doe af en toe even solitaire maar heb verder niets met spelletjes en gelukkig maar want bloggen kost al zoveel tijd .......
  fijn weekend verder , lieve groet Gea

  BeantwoordenVerwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: