Go Green

by - april 22, 2011

Jaloers ben ik op de vele dames met hun leuke blogs over hoe ze consuminderen, gezond koken voor hun kids(liefst uit eigen tuin), super creatief zijn, een leuke baan (meestal eigen zaak aan huis) en ook nog eens aan het milieu denken. Waar halen zij de energie, tijd en kunde vandaan, ik vind het echt zo knap.

Maar ons eerste mijlpaaltje is er. Onze gas- en electrarekening fors reduceren. Oke, we zijn dan wel verhuisd naar een kleiner huis met een zeer zonnige woonkamer en was winter minder streng dan het jaar ervoor, maar toch…we zijn er bewust mee bezig en dat is al het halve werk. Ik heb de cijfers vanaf 1 januari 2011 vergeleken met ons verbruik in dezelfde periode van 2010. En het resultaat mag er zijn. We hebben 30% minder gas verbruikt en 25% minder electra over de gehele periode.

Ook ben ik begonnen met het raspen van mijn oude stukken marseille zeep om er wasmiddel van te gaan maken, goedkoop en biologisch afbreekbaar! We zijn op de goede weg.....

You May Also Like

2 Comments

 1. Leuk he, om te zien dat dingen ook echt anders worden als je je er mee bezig gaat houden! 30 en 25 procent, jee goed joh!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oke ik geef toe...
  Ik ben creatief... ik vind mijn baan meestal leuk... wij hebben al jaren groenestroom... maar om nou te zeggen dat ik consuminder... nou nee ik gooi zelfs met dit weer mijn was in de droger en op groente uit eigentuin zie je de beestjes lopen en dan hoef ik het niet meer.
  Maar ik vind het reuze knap dat het jullie gelukt is om zoveel minder gas en electra te verbruiken.
  Fijne paasdagen!

  Groetjes, Sas

  BeantwoordenVerwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: