ECO-TAX

by - juni 26, 2014

Tijd voor een nieuwe rubriek, dacht ik zo. Ik schrijf al regelmatig over mijn consuminderplannen, probeer zo gezond mogelijk te eten, valt niet altijd mee, en ook de knop is om voor een gezondere en bewustere leefomgeving voor ons gezin te creeëren. Dus vandaar deze nieuwe rubriek, lastig want consuminderen wil niet altijd zeggen dat het gezond is of goed is voor het milieu, je kunt namelijk iedere dag voor de 1-euro-knaller naar de MAC rijden, maar ik gooi gewoon alles onder de nieuwe rubriek ECO-TAX. De naam van deze rubriek is voor degene die mij kennen vrij duidelijk denk ik.

Nu waren we al bewust met onze energiekosten bezig, ik val jullie nog al eens lastig met mijn saaie lijstjes, toch ben ik de afgelopen week druk bezig geweest om ons gezin nog een stukje “groener” te maken. Via regionale verkoopsites en Marktplaats heb ik ons huisje weer een stukje leger gemaakt en hebben we als gezin democratisch besloten om een “JA/NEE" sticker op de deur te plakken.


Ook heb ik onze eigen teelt nog uitgebreid met wat mooie tomatenplanten en er gelijk een goed plekje voor gemaakt, dus het plan is om het met de tijd nog verder uit te breiden. Soms droom ik er over dat als de kinderen grote zijn om het (nep)gras er uit te gooien en daar een moestuin te maken, maar helaas wordt deze droom nog niet democratisch gedeeld en is echt 3 tegen 1 en als ik het zo aanvoel is dat over 10 jaar nog steeds zo….. Verder loopt mijn hoofd weer over van ideeën natuurlijk, zoals altijd, dus hopelijk binnenkort meer.

Verder wilde ik nog iets met jullie delen, ik kwam dit een tijdje geleden tegen via een ander consuminderblog en ik was echt positief verrast, wat een inspiratiebron deze vrouw. Had ik maar 10% van haar motivatie!


You May Also Like

0 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: