De spreekwoordelijke broekriem!

by - juni 17, 2014

De spreekwoordelijke broekriem moet hier weer nodig aangehaald worden. Dus tijd voor weer een consuminderblogje, want de laatste weken (maanden) liep het allemaal niet zo lekker, tijd voor een nieuwe koers.


Spreekwoordelijke Broekriem Consuminderen
Image by Couleur from Pixabay

Aflossen

We komen de laatste maanden niet helemaal uit met het maandelijkse boodschappenbudget en ook onze prive-budgetten verdwijnen als sneeuw voor de zon. Zelfs de extra bijverdiensten worden er lekker doorheen gedraaid. Terwijl deze normaal in een apart potje verdwijnen voor leuke dingen. Nu is het gelukkig allemaal geen noodzaak hier, en is het door een gunstige omstandigheid voorlopig ook nog niet nodig. Toch zou het fijn zijn als we weer een beetje grip krijgen en kunnen sparen voor onze nieuwe jaarlijkse hobby "aflossen".

Lees ook: Terug naar de basis.....alweer!

Ook komen er wat dure vaste lasten aan, zo gaat de oudste op zwemles (pingping) en de jongste gaat per september naar de peuterspeelzaal, wat helaas (nog) niet aftrekbaar is van de belasting. Dus die spreekwoordelijke broekriem wordt hier echt weer even een gaatje strakker aangehaald!

Gratis Producten

Ik scoorde de afgelopen weken toch nog wat gratis producten via geld-terug-actie's, me happy! De Andrelon Crèmespoeling was niet helemaal gratis, want het was 2+2 gratis, dus heb ik er wel 2 gratis, maar nog steeds geld moeten uitgeven om dit product te krijgen. Ik moet eerlijk zeggen dat je HEEL VEEL GRATIS producten kan scoren met geld-terug-actie's, maar ik pak eigenlijk alleen de dingen die we ook echt gebruiken, vandaar dat mijn "buit" voor een echte vrek waarschijnlijk niets voorstelt.

Gratis Producten

Verder weer mijn handeltjes opgepakt via Marktplaats, de eerste week was top, daarna weer minder, het kan nog al wisselend zijn moet ik zeggen. En natuurlijk de stelregel: "Eerst twee keer nadenken voor je iets koopt" Ik kan vooral bij de Action nog wel eens een uitspatting hebben, soms kom ik in de winkel nog tot mijn volle verstand en leg ik alles weer terug en soms gebeurd dat pas thuis en is het dus te laat.

Groen

We doen het allemaal voor het goede doel en dat is het hebben en houden van een goede buffer en daarnaast er voor zorgen dat ons huisje beetje bij beetje groener wordt, want daar doen we het toch voor! Hier onder de stand van zaken op dit moment, *klik* hier voor de stand van 8 maandjes geleden, ik zeg hoe groener hoe beter :)

Hypotheek verdeling

You May Also Like

4 Comments

 1. Wat is gewoon leven ook eigenlijk duur. Hier zouden we ook weer eens wat beter op moeten letten. Juist voor die buffer inderdaad.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed om hier bewust mee bezig te zijn! Zouden wij ook meer moeten doen, willen we ooit uit dit huis kunnen verhuizen. Maar voorlopig zit dat er dus nog niet in. Jullie veel succes, goed bezig al!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super dat ik hier weer kan reageren. Ik had voorheen dat ik steeds doorgestuurd werd naar een andere site.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Was dat toevallig een "niet zo een nette"site? Dat klopt, maar dat heb ik gelukkig kunnen oplossen en ik ben blij dat mijn oplossing werkt :)

   Verwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: