IK HOSSEL! HOSSEL JIJ?

by - juli 22, 2018

Hosselen; wat betekend het eigenlijk en wat heb je er aan?  Voor de één is het noodzaak voor de ander een hobby. Ik denk dat we het allemaal wel eens doen, maar sommige mensen zijn er echt heel goed in en delen hun tips op het wereldwijde web.


Hosselen

Hosselen betekent niets meer dan naast je normale inkomen, op verschillende manieren geld bij elkaar sprokkelen. Door bijvoorbeeld spullen te verkopen, betaalde klusjes te doen of mee te doen aan enquêtes. Eigenlijk betekende hosselen in straattaal 'geld bij elkaar scharrelen om drugs te kopen'. Gelukkig is het negatieve er wel van af en zijn er velen die maandelijks een aardig bedrag bij elkaar hosselen. Zoals ik al zei voor sommige mensen is het noodzaak omdat ze geen of een laag inkomen hebben. Voor de ander is het om een leuk extraatje te verdienen of ze zijn gewoon ondernemend van zichzelf en zien overal geld in.

Bij mij blijft het bij de verkoop van tweedehands spullen via bijvoorbeeld Marktplaats, maar ook meedoen aan Euroclix waar ik al eens € 325 euro mee verdiende. En natuurlijk mijn webshop, ook al is het officieel een onderneming, het blijft hobbymatig met die paar tientjes die ik ermee verdien per jaar. Mijn blog zou je ook kunnen zien als hosselen, maar helaas heb ik daar tot op de dag van vandaag nog geen cent mee verdiend. Maar wie weet in de toekomst.


Hosseltips

Er zijn meerdere mensen die het doen en zij delen hun tips op internet, zoals bijvoorbeeld Mirre. Ze heeft een leuk blog Mom4life waar ze schrijft over slim besparen, extra geld verdienen, financiële tips en weetjes, hardlopen, moestuinieren, ontspullen en soms gaat het over kinderen. Maandelijks schrijft ze over wat ze die maand als extra inkomsten bij elkaar schraapte, dit doet ze om extra te kunnen aflossen op de hypotheek. Onlangs schreef ze dit artikel met een half jaarlijkse tussenstand. Ik word er blij van en ze inspireert mij enorm.

Onlangs schreef ze trouwens ook nog een interessant artikel met tips om meer Euroclix te verzamelen. Nu weet ik dat er via mijn blog een aantal mensen zijn die zich hebben aangemeld hiervoor, dus haar tips deel ik ook graag met jullie. De tips vind je in dit artikel op haar blog.

Ik ben benieuwd of jij hosselt? Of ben je tevreden met jouw hoofdinkomen en vind je dat 'gehossel' te veel werk? Laat het me weten in de comments.

You May Also Like

4 Comments

 1. Ik hossel ook via Euroclix en Adsense wat extra inkomsten binnen. Leuke extraatjes zijn het! Kortgeleden ook 325 euro uit laten betalen via Euroclix. Dat zijn wel hele fijne bedragen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, fijn he die Euroclix. Ik heb even een tijdje stil gestaan, maar ik heb nu de smaak weer te pakken. Er zit weer eindelijk een stijgende lijn in. Adsense gaat bij mij niet zo hard helaas, maar alle kleine beetjes helpen.

   Verwijderen
 2. Ik vind hosselen erg leuk voor erbij! Van die extraatjes los ik de hypotheek extra af. Sommige mensen kunnen leven van hun gehossel, maar dat is bij mij niet zo. Nog lang niet, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind het ook erg leuk, helemaal met een goede inspiratiebron ;) Maar eh.....we zullen er zeker niet rijk mee worden. Maar goed, alles is mooi meegenomen.

   Verwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: