Doelen en Duurzaam Juli

by - augustus 05, 2018

Vandaag weer een nieuwe Doelen en Duurzaam voor de maand juli. Het was een gekke maand met zijn hittegolf. We waren dan ook veel langs het water te vinden, maar vonden ook de tijd voor onze sportmomentjes. Helaas had ik de laatste weken veel onrust en chaos in mijn hoofd. Zo erg zelfs dat ik een nieuwe agenda bestelde omdat ik dacht dat verlichting zou brengen.


Mijn 7 persoonlijke doelen:

1. Fysieke Gezondheid;  deze maand besefte ik dat het sporten echt een onderdeel is geworden van mij. Zelfs met deze hitte, de drukke afsluiting van het schooljaar en de voorbereidingen op onze vakantie fietste ik op de gekste tijden zonder tegenzin drie keer per week naar de sportschool. De getallen van deze maand: ik liep in totaal 25 kilometer hard. Dat is en stuk minder dan vorige maand, vooral omdat ik door drukte en de hitte kleine rondes maakte van maximaal vijf kilometer. Wel zonde eigenlijk, nu ik de cijfers bekijk, voelt toch een beetje als falen. Ik roeide zeven kilometer en op de crosstrainer legde ik drie kilometer af.

Lees ook: Doelen en Duurzaam Juni 2018

2. Mentale Gezondheid; gaat redelijk. Het sporten geeft me een goed gevoel en ik word er gelukkig van. De laatste week van juli was ik heel erg onrustig en had ik het gevoel dat alles en iedereen tegen me was. Het was zo een chaos in mijn hoofd, dat ik zelfs een nieuwe agenda bestelde, terwijl ik er gewoon eentje heb. Hopelijk brengt de nieuwe indeling verlichting. Tijd voor vakantie!

3. Financieel; na ruim een jaar wikken en wegen besloot ik om mezelf een dure gadget te geven. Helaas pakte dit iets anders uit en heb ik het nog niet in handen. Ook kregen we nog een paar kleine financiële tegenvallers, zul je altijd zien. Ik moet ook gewoon normaal doen en niet denken dat ik al die dure dingen mezelf kan veroorloven. Maar (nog) geen man overboord en we behaalden ons maandelijkse spaardoel.

4. Taxx Lifestyle; deze maand op de valreep nog één bestelling via mijn webshop. De oplopende bezoekers op mijn blog zorgen ook voor meer bezoekers in mijn webshop. Als ze nu ook nog eens een leuke bestelling plaatsen zou het helemaal fijn zijn.

5. Taxx Life Blog; ook deze maand weer meer dan 1000 unieke bezoekers op mijn blog, 1186 om precies te zijn. Volgens blogger.com had ik 8368 pageviews. De winactie leverde me nog een paar extra volgers op op mijn social media. Maar toch zou ik graag nog wat groter willen worden, ik weet alleen niet hoe? Toch misschien wat meer van mezelf laten zien? Hebben jullie misschien tips?

6. Werk; ondanks de vakantieperiode is het allemaal goed te doen. De laatste twee weken voor mijn vakantie wel een beetje onrustig en lastige dingen te doen. Dat soort dingen vind ik voor mijn vakantie helemaal irritant, want ik wil anderen niet tot last zijn.

7. Rust in huis; blijft met vallen en op staan. Soms alles onder controle, maar in een mum van tijd kan het weer een zooi zijn.  En ik ben ook veel te druk in mijn hoofd en in combinatie met de hoge temperaturen werkt dat niet echt mee. Ik verlang naar rust en ruimte in huis.

Duurzame doelen en resultaten:

Energieverbruik:
Nou ja wat zal ik zeggen; de hittegolf van juli bezorgde ons een topopbrengst wat betreft de zonnepanelen. Zo werd zelfs de topmaand mei verslagen. Het nadeel van de hittegolf is dat er extra water wordt verbruikt. Verder kreeg ik van onze energieleverancier Essent een apparaatje die nu aan onze slimme meter hangt. Via een app op mijn telefoon kan ik in één opslag zien wat we per dag/maand/jaar verbruiken aan stroom en gas, ik word er blij van.


Bijverdiensten:
De tweedehands verkopen waren iets(!) minder vergeleken met juni. We deden twee verkopen en verdienden € 8,00. Met de Euroclix verdienden we 461 clix bij deze maand, we zijn echt op de goede weg. De teller staat nu op 6390 clix. Toevallig schreef ik afgelopen maand nog een leuk artikel over bijverdienen, je leest het hier.

Boodschappenbudget:
We gaven deze maand € 466,30 uit aan boodschappen, voor de tweede maand op rij binnen budget. Waarschijnlijk ook een positieve bijkomstigheid van de hittegolf. Er wordt toch vaker gekozen voor een makkelijke en simpele maaltijd.

Dit was het weer voor juli, een drukke, warme en onrustige maand. Hopelijk brengt augustus ons wat meer rust en ontspanning. Bedankt voor het lezen en tot de volgende Doelen en Duurzaam.

You May Also Like

2 Comments

  1. Mooi eerlijk stuk. En ik schreef het al op mijn eigen blog; Pinterest is echt een fantastische manier om nieuwe bezoekers te krijgen. Als je hulp nodig hebt, let me know!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel! Na mijn vakantie ga ik er zeker mee aan de slag! Als ik zie wat het bij jou doet, niet normaal!

      Verwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: