Onze zes weken zomervakantie!

by - augustus 29, 2018

Afgelopen maandag mochten de jongen weer naar school,  dus volgende week beginnen we weer met de weekoverzichten. Vandaag deel ik graag met jullie wat we allemaal deden in die zes weken zomervakantie. Het lijkt altijd een hele ruk, maar eigenlijk is het zo om.


De eerste week van de zomervakantie werkten Martijn en ik allebei nog door. Voor deze week hadden we twee dagen oppas nodig, dus dat betekende dat beide opa's en oma's één dagje aan de beurt kwamen. Op dinsdag gezellig naar Beusichem waar we ook lekker mee aten aan het einde van de dag.  Op donderdag naar opa en oma in Culemborg, waarmee ze nog lekker gingen zwemmen bij oom en tante.


Op de vrije woensdag gingen we gezellig met vrienden naar de Meent. Een plek waar we deze vakantie heel veel te vinden waren. Vlak voor de zomervakantie kregen we een hangmat, zomaar omdat ze degene hem toch niet mee gebruikte. Ik denk dat we nog nooit zo een gaaf en passend cadeau hebben gehad. We hebben er dan ook heel veel gebruik van gemaakt deze zomer. Hij heeft gewoon letterlijk drie weken lang aan één stuk buiten gehangen.


Vrijdag 20 juli was Martijn zijn eerste vakantiedag. Helaas hadden hij en de jongste die dag een wat minder leuke klus te klaren. Beide hadden een afspraak bij de tandarts voor het vullen van een gaatje. Maar wat heeft de kleine het goed gedaan, het was niet altijd even prettig, maar hij was echt heel dapper. Op de foto steekt hij zelfs nog zijn duim omhoog, trots op hem.


Ik werkte dus nog twee weken part-time door. Het geplande klussen en de dagjes uit die we ons hadden voorgenomen bleven door de hittegolf uit. Eigenlijk waren wij alleen maar te vinden bij de de waterkant en dan het liefst op de Meent. Want wat is het daar fijn, helemaal nu met het jutterseiland.Ook zorgde ik er deze vakantie voor dat mijn blog doorliep tijdens onze afwezigheid in Frankrijk. Ik postte niet alleen oude artikelen deze zomer op social media, maar plaatste iedere zondag een nieuw artikel. En dat vond ik best een beetje spannend. Ik schreef de artikelen ruim van te voren en plande ze in op blogger en facebook.


Die laatste week voor mijn vakantie voelde ik me zo onrustig en rommelig in mijn hoofd, dat ik zomaar een nieuwe agenda kocht. Of het de oplossing was weet ik niet, maar tot nu toe heb ik er veel profijt van. Ook nog eens een weloverwogen daad, want deze agenda is anderhalf jaar te gebruiken. Dus hij begint bij juli 2018 en loopt tot december 2019. Zo voelde ik me wat minder schuldig over mijn impulsieve aankoop.


Donderdag 2 augustus brak dan eindelijk mijn laatste werkdag aan en konden we ons echt gaan voorbereiden op ons vertrek van zondag. We zochten vrijdags nog verkoeling bij de Meent en zaterdag konden we op ons gemak alles voorbereiden en inpakken. Ook de jongens pakten hun eigen tas in met belangrijke spullen die mee moesten.


Zondag 5 augustus vertrekken we om half 8 richting Cholet in Frankrijk. Over deze twee heerlijke weken kun je dit artikel lezen. Het was in één woord fantastisch!


Op zaterdag 18 augustus komen we na een voorspoedige terugreis weer thuis. Martijn mocht die maandag weer aan het werk, de jongens en ik hebben nog een lekker een weekje vrij. We vermaken ons lekker met vriendjes en vriendinnetjes uit de buurt. Nog een half dagje naar opa en oma in verband met wat afspraken en ons middagje Meent ging helaas niet door. De oudste kreeg flinke koorts, net als De jongste in Frankrijk had. Arme vent, het duurde dan ook wel een paar dagen voor hij weer helemaal de oude was.


Na twee jaar wikken en wegen deed ik mezelf eindelijk een Apple Watch cadeau. Na een bestelling die helemaal in de soep liep door het bedrijf waar ik zelf voor werk, dacht ik tijdens de vakantie in Frankrijk nog even goed na wat nou echt wijsheid zou zijn. Zo besloot ik om een tweedehands exemplaar te kopen via Marktplaats. Dan was de gok niet te groot als ik het niets zou vinden. Maar het was een schot in de roos en sinds die tijd zijn we onafscheidelijk. Op de foto zie je overigens mijn arm met hetzelfde horloge maar dan met verschillende bandjes.


Gelukkig voelde de oudste zich vrijdag weer een stuk beter en konden we de vakantie afsluiten met een bezoekje aan de film van Dylan Haegens. Aanradertje hoor, voor jong en oud. We plakten er gelijk nog een kleine winkelsessie aan vast voor de laatste schoolspullen en nieuw schoenen.


En zo zijn onze zes weken zomervakantie omgevlogen. En ondanks dat de hittegolf onze klusplannen en dagjes uit letterlijk in het water liet vallen, omdat we liever langs de waterkant zaten, hebben we er zeker van genoten. De hangmat en de vakantie in Frankrijk brachten ons prachtige herinneringen waar we nog lang op kunnen teren.

Hebben jullie een fijne zomervakantie gehad? Was het een beetje uit te houden met de hittegolf voor jou of ben je blij dat het weer wat koeler is? Of ben je die hittegolf al lang weer vergeten!? Laat het me weten in de comments.

You May Also Like

8 Comments

 1. Mooi dingetje die Apple Watch. Bevalt het goed? Ik heb een fitbit en ben er erg blij mee, maar ik baal er zo van dat hij na een paar dagen gebruik weer even aan de lader moet...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja...hij bevalt heel erg goed. Veel te lang getwijfeld ;) Helaas moet deze bijna iedere dag aan de lader, dat is wel een nadeel. Maar verder dus heel blij mee.

   Verwijderen
 2. Ik heb niets met Apple maar het horloge ziet er goed uit. Ik heb een fitbit, tevreden over maar het bandje is bijna op. Rond mijn verjaardag in oktober, ga ik een nieuwere versie kopen.
  Kan me voorstellen dat er van klussen etc weinig terecht kwam met het weer van de zomervakantie. Wij hadden geen plannen en hebben vrij lang doorgewerkt (kinderen hadden laat vakantie, regio Noord, en zijn groot 13 en 18). We gingen van de hittegolf in NL naar het fijn warme Kreta. Gisteren thuis gekomen en het is even wennen aan de lagere temperaturen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh Kreta is heerlijk zeg. Volgens mij jullie laatste week schoolvakantie nu toch? Al zullen die op het voortgezet onderwijs nog wel wat dagen extra hebben denk ik.

   Verwijderen
 3. Wij hebben ook een hangmat en het is inderdaad geweldig! Je voelt je ook zo prettig gewichtloos in dat ding vind ik.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat heerlijk die hangmat en mooi om te zien dat je kids zo dol op de Donald Duck zijn. Brings back memories!

  BeantwoordenVerwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: