Vakantie Mexico Augustus 2004

by - maart 26, 2005

Op 10 augustus 2005 vertrokken we om half zeven s'ochtends voor een 16-daagse welverdiende vakantie naar Playa del Carmen in Mexico.

Na een 10 uur durende vliegreis kwamen we aan op het vliegveld van cancun, eerst nog door de douane en dan de bus in op weg naar het hotel Reef Playacar.

Het hotel is echt gaaf en je hebt het gevoel of je in een paradijs bent, met het witte strand, azuur blauwe zee en de rieten parasols! Verder een supergoed All-Inclusive-Hotel met een overdaad aan eten, goed verzorgde kamers en 2 heerlijke zwembaden:


Onze vakantie was een combinatie van luxe, luieren en cultuur. Wij hebben er zelf voor gekozen om een excursie te doen, dan 1 of 2 dagen relaxen en dan weer een excursie. Dat is ons prima bevallen, voor sommige excursie's ben je van s'ochtends vroeg to s'avonds laat vaak weg, dus was het lekker dat je de volgende dag aan het zwembad kon liggen.

We hebben 3 verschillende Maya-sites bezocht, namelijk:

Chitzen Itza, de grootste en belangrijkste Maya-site met de piramide "El Castillo":Tulum, de mooiste Maya-site vanwege zijn ligging aan zee, hier kwamen de spanjaarden ook als eerste in aanraking met de Maya-cultuur:Coba, een iets kleinere Mayasite, maar wel met de hoogste piramide:

Verder zijn er nog 2 excursie's zeer aan te raden, namelijk een dagje naar Xel Ha(ABSOLUTE AANRADER), dit is een prachtige natuurlijke lagune met zout- en zoetwater en een dagje naar het eiland Cozumel.

Voor ons was het echt de mooiste vakantie de we tot nu toe hebben meegemaakt.

You May Also Like

0 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: