Terug naar de basis......alweer!

by - mei 17, 2020

Laatst deelde ik een fragment van Monica Geuze in mijn Instagramstories. Ik geloof dat weinig mensen hem echt begrepen, maar die uitspraak sloeg regelrecht op mij. Ik citeer hem dan ook letterlijk; Aan de ene kant wil ik iedere dag vol in de glam en aan de andere kant wil een minimalistisch meisje zijn zonder make up.


Terug naar de Basis

Dat dus en probeer daar maar eens een tussen weg in te vinden. Die Chanel tas gaat er ooit komen, staat zo leuk bij mijn geitenwollen sokken ;) Ik hou van alle gezellige borrels, feestjes, etentje en uitjes. Het mooi maken van ons huis en rond lopen in mooie kleding. Want wees eerlijk, je voelt je beter als je je mooi aankleedt. En zo kan ik nog wel even door gaan.......tot over de top!

Bewustwording

Eigenlijk begon het al tijdens de bosbranden in Australië. Het besef hoe gelukkig we mogen zijn met ons comfortabele energiezuinige huis op een mooie locatie waar alles op loopafstand bereikbaar is. Het kan altijd groter en mooier, maar hoe mooi zou het zijn als we de komende jaren ons echt kunnen concentreren op het aflossen van onze hypotheek? Onze maandlasten zodanig laag kunnen krijgen dat we misschien wel beide parttime kunnen werken?

Lees ook: Onze Financiën; Tijd voor verandering

Deze periode met het Coronavirus wordt het besef als maar groter. Onzekerheden qua gezondheid en inkomen steken de kop op. Want wees eerlijk; de gezondheid van jezelf, familie en dierbaren en een stabiel inkomen zijn toch het allerbelangrijkste op dit moment. Zodra je naar het nieuws kijk zie je hele andere situaties en mogen we ons gelukkig prijzen.

Terug naar de basis

Na deze twee grote eye-openers wordt het dus tijd om pas op de plaats te maken. Terug naar die basis; minder spullen, alleen het hoognodige kopen, maar dan wel zo duurzaam mogelijk. Capsule wardrobe (inclusief Chanel tas), Marie Kondo, Hypotheekvrij, groener en bewuster leven, blij zijn met je wat je hebt en natuurlijk 'Enjoy the simple things of life'. Ik wil het allemaal inclusief moestuin met eigen bijen!

Knuffelbijen

Die bijen die zijn er, nu de rest nog ;) Dat ik in de praktijk vaak kies voor de makkelijker weg is natuurlijk omdat we het 'goed' hebben, maar er is nog zoveel winst te behalen. Het geld vloog de afgelopen weken de deur uit. De spreekwoordelijke broekriem moet dus echt aan, op alle fronten. Ik schreef er in 2010 en 2014 al over en nu denk ik er weer zo over.

Bewuster om gaan met de boodschappen en voeding. Voor mij even de stop op het kopen van kleding en voor de jongens alleen het hoognodige. Veel opruimen en de mooie spullen verkopen via mijn webshop en marktplaats. Bewuster omgaan met ons energieverbruik, al hou ik mijn hart vast met die twee aankomende pubers in huis...

Ik wil jullie op de hoogte gaan houden over onze bewuste momentjes. Natuurlijk zijn daar al de maandelijkse Doelen en Duurzaam, maar ik wil meer content creëren zoals bijvoorbeeld bespaartips, verminderen van je energieverbruik, maar misschien ook wel ontspullen en bewuster om gaan met voeding en de natuur. Wordt vervolgd........

You May Also Like

9 Comments

 1. Goed voornemen. Houdt ons op de hoogte :)
  Hier mag het ook allemaal wel wat minder royaal met de uitgaven.
  Soms kijk ik via google maps wel eens rond in een sloppenwijk/favela. gewoon om even weer met beide benen op de grond te staan en bewust te zijn van hoe goed we het hier hebben.
  (denk dat geen mens dat doet dat rondneuzen in zulke wijken op google maps, haha)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha dat heb ik inderdaad nog nooit gehoord, maar ik moet eerlijk zeggen; wel een super tip ;) Bedankt voor je reactie.

   Verwijderen
 2. Vooral de voeding ben ik slordig mee geweest.. dit moet ik ook echt weer gaan oppakken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een goed voornemen. Ik merk zelf dat ik het ook meer moet gaan uitwerken. Vooral met eten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goed voornemen! Een moestuin zou ik ook nog wel willen. Het begin is er met aardbeien plantjes :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De coronacrisis kan zeker een soort wake-up call zijn, en periode van bezinning. Mooi dat je zo blijk kunt worden van de plek waar je woont en je huis. Het is altijd goed je zegeningen te tellen.

  BeantwoordenVerwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: