Sinterklaas

by - december 11, 2016

Het zit er weer op, afgelopen maandag sloten wij de Sinterklaas-periode van 2016 af. De jongens op school met een bezoek van de Sint en zijn Pieten en ik op het werk met een taartenbakwedstrijd. Lees mee over onze Sinterklaas 2016 in vogelvlucht!

Het begon natuurlijk allemaal op  zaterdag 12 november toen de Sint aankwam op TV, de jongens mochten s'avonds hun schoen zetten.Een week later op zaterdag 19 november kwam hij aan in de haven van Culemborg. De Sint en zijn pieten kwam met zijn boot aan in de haven waar na hij overstapte op zijn paard om van de haven naar het Stadhuis te rijden. Hij nam de tijd maar gelukkig kwam het allemaal goed. Het werd een gezellig spektakel op de markt.


De jongens mogen bij ons altijd op zondag en op woensdag hun schoen zetten, gelukkig mochten ze hem ook nog een keer bij opa en oma op woensdag zetten, dus dat scheelde weer een ronde bij ons :)


Op zaterdag 26 november brengen we nog een bezoekje aan de stad Tiel om voor de jongens wat kleding te shoppen. Daar komen we pieten tegen en de oudste mag een met een piet een stormbaan beklimmen. De jongste is zoals altijd nog een beetje terughoudend.

       

Op zondagmiddag 4 december vieren we pakjesmiddag met beide opa's en oma's er bij. Geweldig nu de jongens wat ouder en zelfstandiger worden. De oudste vond een gedicht in de brievenbus en las deze voor aan iedereen. Uit het gedicht bleek dat de kado's dit jaar in de schuur stonden, de jongens haalden deze zelf uit de schuur.

   

In de zak vol met kado's zaten nog 2 aparte gedichten voor de jongens persoonlijk!


De jongens hadden zelf een rolverdeling bedacht. De oudste las de namen en de jongste deelde de cadeautjes uit en dat ging goed en natuurlijk hartstikke snel.

 

De buit was dan ook weer enorm dit jaar en we waren erg blij met onze kado's, de Sint had het goed gedaan dit jaar. ;)


Er werd dan ook s'avonds al druk gespeeld met de kado's.

  

Maandag 5 december vierde de jongens nog uitgebreid Sinterklaas op school met een bezoek van de Sint en zijn Pieten, de hele dag leuke spelletjes en ook krijgen de jongens nog een mooi kado.

  


En ik sloot deze hele Sint periode af met een taartbakwedstrijd op het werk. Ik haalde na een strenge beoordeling van een vakkundige jury mooi de 4e plek, best goed toch voor een leek op het gebied van koken en bakken.

 


Het zit er weer op in ieder geval en volgend jaar wordt het misschien wel weer helemaal anders ;)

You May Also Like

1 Comments

  1. Hi guys,
    Thank you so much for this wonderful article! Here we all can learn a lot of useful things and this is not only my opinion!
    Even BLNCK corp. and https://www.speelgoedprijs.nl/ confirmed it!

    BeantwoordenVerwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: