Loze ruimte wordt schoenenkast

by - februari 19, 2017

Ruimtegebrek, velen hebben er mee te maken denk ik, behalve de doorgewinterde minimalist natuurlijk, maar in dat stadium ben ik nog niet en zal ik waarschijnlijk nooit komen. Schoenen zijn dan ook een groot probleem en echt een irritatiepuntje hier in huis.


Bij de voordeur een schoenenrek, bij de achterdeur een schoenenrek en in de kelderkast ook nog een schoenenrek en nog steeds gebeurd het dat als je bij de achterdeur binnenkomt eerst over 10 paar schoenen heen moet stappen. Het loopt soms echt de spuigaten uit, dus wat extra ruimte om schoenen op te bergen was zeker geen overbodige luxe.

In de gang hebben we een meterkast met daarnaast een loze ruimte waar de (afvoer)-buizen van de badkamer door heenlopen. Deze ruimte is afgetimmerd, maar daar zit dus zeker nog wel een aanzienlijke ruimte in waar we wat mee kunnen doen.

Geïnspireerd door een vriend van Martijn gingen we aan de slag, eerst goed overdenken, want we zijn natuurlijk geen timmermannen zoals de vriend van Martijn. Maar met kleine stapjes en iedere stap wel overwogen is het toch aardig gelukt en nog best hip!

Het begon dus met het open schroeven van de ruimte en het schilderen van de achterwand.


Daarna maakte we eerst de vorm van het kastje, timmerde deze af en maakte de voorplaat op maat met een uitsparing van de kast. Daarna de legplankjes er in, die we op maat zaagde uit een groot timmerpaneel.


Et Voilà, dan heb je een hippe schoenenkast met mooi ruimte voor maar liefst weer 6 paar schoenen.


Helemaal blij dus met de kast voor de schoenen en voorlopig onderin nog even de schooltassen van de jongens, want ja die kapstokken puilen hier in huis ook uit, misschien hebben we ergens anders nog een verborgen loze ruimte 😉

You May Also Like

2 Comments

 1. Mooi geworden hoor!
  8 Jaar geleden kochten wij als samengesteld gezin met 5 kinderen een standaard tussenwoning. Manlief maakte voor ieder kind een eigen kamer en toverde elk hoekje en gaatje om tot opbergruimte. Iedere cm hier in huis wordt benut.
  We hebben ook heel veel spullen weg gedaan. Je went ook aan minder spullen. Nu er nog maar 2 kinderen thuis wonen, gaan we niet ineens meer spullen kopen omdat we ruimte hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Echt fijn als je zo een handige man hebt, zo zie je maar dat er overal een oplossing voro is. Minder spullen is hier nog wel een issue helaas, maar er wordt aan gewerkt! Bednakt voor je reactie.

   Verwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: