Hal & Overloop Makeover

by - december 09, 2018

Het heeft even geduurd, maar vandaag ga ik het eindresultaat van de 'hal en overloop-makeover' laten zien. De hal is al weer een tijdje klaar en vandaag ga ik het eindelijk met jullie delen. Ik ben ontzettend blij dat deze eerste klus geklaard is, want het smaakt zeker naar meer.

Hal en Overloop Make Over

We hadden een vrij donkere hal en overloop. Toen we hier 7 jaar geleden kwamen wonen koos ik voor grijze muren en donkere vloerbedekking op de trap en de overloop. De deur werd standaard opgeleverd in een oranje kleur en omdat ik op dat moment zes maanden zwanger was, was ik al lang blij dat ik met hulp van een vriendin de muren van een mooie kleur kon voorzien.


Op zich was het prima en mooi, maar het bleef altijd een donkere bedoeling. Helemaal als ook nog eens alle slaapkamerdeuren boven dicht zaten. We hadden al een keer een kleine aanpassing gedaan in de gang. Martijn maakte begin vorig jaar deze mooie schoenenkast in een loze ruimte. Daarna wilde ik meer, maar het kwam er niet van.

Donkere Hal

Nu de kinderen wat groter zijn en de tropenjaren echt wel een beetje voorbij zijn begint het weer te kriebelen. Ik wil een mooi huis, net zo als we ooit ons eigen jaren '30 huis in stijl hadden. Mijn smaak is wel iets veranderd, maar ons huis mag wel wat mooier en bijzonderder. Mijn hoofd loopt over maar mijn handen helaas niet.

Toen Martijn op een zondagmiddag van Amsterdam naar Zaandam rende, begon ik aan mijn eigen marathon. De wanden van de hal en overloop voorzien van een nieuwe lichtere olijfgroene kleur. Helaas moest ik het twee keer doen, omdat de kleur toch niet in een keer dekte door de donkere ondergrond. Met het zweet op mijn rug kwam ik er ook nog eens achter dat ik niet genoeg verf had. Dus het werd tijd voor plan B. Afmaken wat nog te doen was en dan volgende week verder.


Zo gezegd zo gedaan. De schilders die de buitenboel onderhanden hadden genomen, namen voor mij ook nog even de binnenkant van de voordeur mee. Je wilt niet weten hoe blij ik daar mee was. En toen Martijn me overtuigde om toch nog even samen door te gaan tot de nok van de zolder was het helemaal perfect. Jullie willen niet weten hoe blij ik ben als ik van zolder helemaal naar beneden loop langs mijn nieuwe olijfgroene muur.

En zo werd onze donkere grijze hal een fijne lichte hal en ook de overloop is prachtig. Helemaal omdat alle gaten van de traphekjes en beschadigingen zijn weg gewerkt, wat knapt het daar al van op. Hier wat voor en na foto's naast elkaar.Daarna kon het stylen beginnen, wat was het lang geleden dat ik dat had gedaan. Maar hoe fijn om je eigen huis net iets mooier te maken dan dat het normaal is. Dus kijk even mee naar een paar mooie plaatjes.


Ik maakte een video van deze makeover waarin ik eerst een rondleiding geef in de oude situatie en daarna in de nieuwe. Deze drie minuten durende video kun je hieronder bekijken of op ons youtube-kanaal.

You May Also Like

2 Comments

  1. Wauw mooi geworden! Precies de kleur die ik ook zoek.. ;) wil je misschien vertellen waar je de verf/saus gekocht hebt en hoe t heet..?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh dat wil ik zeker. De verf is van de Praxis en het merk is Perfection. Dan de muurverf in de kleur Olijfgroen. Misschien is hij iets lichter dan dat je van een 'olijfgroen' mag verwachten, maar ik vind hem ook erg mooi. Dank je wel!

      Verwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: