Weekoverzicht week 26; Schoonmaak, Suikerfeest, Rapporten en Feestjes!

by - juli 05, 2017

Welkom bij weer een nieuw weekoverzicht, eigenlijk was het een vrij rustige week, die eindigde met twee hele fijne feestjes op zaterdag!

Maandag
Allemaal werken en naar school, de jongens blijven over en oma Bep past s'middags nog een paar uurtjes op. Als ik uit mijn werk rij zie ik bij ons in de wijk een tafeltje met verkoop van fruit. Als ik thuis kom gaan de jongste en ik er even op af om lekkere kersen en bessen te kopen.


's Avonds ga ik helpen op school met het schoonmaken van het klaslokaal van de jonsgte. Helaas zijn er maar vier moeders/oma's. Het is echt bedroevend, van de +/- 32 kleuters hadden vijf ouders afgezegd, dus de juf had verwacht dat er wel wat meer zouden komen, beetje naïef misschien, maar ik vind vier ook wel erg weinig.


Dinsdag
Weer allemaal aan de arbeid en naar school. Door de staking beginnen de jongens een uurtje later met school en mogen ze even bivakkeren bij de achterburen zodat ik gewoon op tijd kan beginnen met werken. De rest van de dag past oma Bep op.

Nu de Ramadan is afgelopen worden Michel (mijn collega) en ik weer lekker verwend met heerlijke zoete koekjes, zo slecht maar o zo lekker!!


Na het eten doe ik nog wat boodschapjes en doe ik nog een klein rondje Pokemon, het blijft een vraagteken hoe het nou precies zit met die nieuwe gyms, maar we komen iedere keer een stapje verder.

Martijn gaat s'avonds nog even een uurtje sporten en ik werk aan een opdracht voor mijn webshop. Eigenlijk doe ik dit iedere avond wel een half uurtje deze week, omdat het verschillende lagen zijn moet het goed drogen, dus het is iedere avond maar even werk , maar dus wel veel dagen achter elkaar.

Woensdag
Vandaag lekker thuis en als ik de jongens naar school heb gebracht fiets ik gelijk door naar de sportschool voor weer een uurtje krachttraining. Vandaag krijgen de jongens hun eindrapport op school, allebei door naar de volgende groep, dus helemaal top!


s'Middags gaan we gymen en de rest van de middag doen we weinig, ook het weer is niet helemaal fijn. Als Martijn thuis is fietsen de oudste en ik nog even naar de stad voor nieuwe schoenen, we scoren een leuk paar met korting!


s'Avond smikkelen we de laatste kersen op en gaat Martijn mee naar de yoga-les, super leuk hoe hij ook eens kan zien wat we allemaal doen. Het is een leuke les en voelt Martijn ook eens dat yoga niet voor mietjes is ;)

Donderdag
Vandaag weer werken en naar school, oma Tineke past op en na school gaan ze op visite bij een vriendin van oma Tineke. Ik vind dit zo grappig, vroeger als klein kind was ik voor mijn gevoel ook redelijk vaak bij mijn oma en zag ik veel vrienden en familie van haar. Naar mate je ouder werd, werd dat stukken minder en daarom vind ik het zo leuk dat ik dit ook weer bij mijn eigen kinderen zie.

Na het eten spelen de jongens nog lekker buiten en zie ik de oudste heel nonchalant op een paal staan, ook weer zo een mijlpaal. Voor ieder ander kind misschien heel normaal, maar voor hem is dit zowel mentaal als fysiek echt een overwinning. En als ik hem dan een compliment geef dan, dan doet hij net of het de normaalste zaak van de wereld is, dubbele overwinning.Vrijdag
Vandaag lekker thuis, dus onder schooltijd weer even een rondje krachttraining, er komt nu een beetje routine in en begin de apparaten steeds beter te leren kennen.

's Middags met de oudste naar de fysio terwijl de jongste bij een vriendje speelt. Ook de fysio geeft aan dat ze hem echt met sprongen vooruit ziet gaan, zo knap! Nu nog wat meer zekerheid in dat koppie en dan moet het toch echt goed komen.


Als we de jongste ophalen bij zijn vriendjes, drinken we daar nog even een kopje thee en spelen alle kids nog even gezellig samen en de mama's kletsen lekker bij!

Rond etenstijd vertrekt Martijn met en vriend om een nachtje te gaan vissen. De jongens en ik eten lekker makkelijk en daarna spelen ze nog lekker met de buurtkinderen. Als de jongens op bed liggen, druppelen de eerste visfoto's weer binnen, Martijn en zijn vriend gaan dan ook een zeer goede nacht tegemoet met veel vangst.Zaterdag
Vandaag een drukke dag voor de boeg met twee feestjes. Ik ga eerst verder met mijn opdrachtje voor mijn webshop en als Martijn thuis komt vertrek ik om te gaan hardlopen. Het regent iets harder dan ik had verwacht, maar loop toch mooi 8 kilometers. Als ik thuis kom zitten Martijn en de jongstelekker aan de knutsel.


Rond 15:00 arriveert oma Bep bij ons en vertrekken we naar het eerste feestje van vandaag, een bedrijfsfeestje van familie waar de nieuwe aanwinst van hun bedrijf wordt gepresenteerd. De jongens vinden het helemaal geweldig en zijn onder de indruk! Ook hier krijg ik weer van de déjà vu momentje, ik weet nog dat ik vroeger met mijn oom meeging in de vrachtwagen, vaak zat ik dan met mijn neefjes op het bed in de cabine. Nu is één van deze neefjes de trotse eigenaar van deze nieuwe aanwinst en zitten mijn jongens daar weer in.


Oma blijft met de jongens lekker eten op het feest met mijn ooms en tantes (déjà vu-momentje nummero 3) en Martijn en ik vertrekken rond 18:00 richting het tweede feestje; een festival bij ons in de buurt. We hadden totaal geen idee wat we er van moesten verwachten maar het wordt een fantastische avond met veel gezelligheid en lol! Rond half 3 s'nachts rollen we ons bed in.


Zondag
Het wordt een brak dagje vandaag, na de gezelligheid van gisterenavond, moeten we vandaag even door de zure appel heen bijten. Maar met de leuke herinneringen is dat geen probleem.

Rond 11 uur rij ik richting Beusichem om de jongens op te halen, we lunchen nog even gezellig mee en daarna rijden we naar huis om er echt een rustig dagje van te maken. De jongens spelen met vriendjes en vriendinnetjes, er komt nog even een vriendin langs waarmee we afgelopen avond herbeleven en er wordt nog druk kwartet gespeeld.


We bestellen lekker ordinair pizza, de jongste en Martijn fietsen nog een rondje langs de haven en de oudste gaat nog even gamen bij een vriendje, daarna lekker badderen en naar bed. Ook Martijn en ik maken het niet te laat.

Dit was het op één na laatste weekoverzicht voor de zomer, nog één weekje school en dan start de zomervakantie en op mijn blog zal dan het zomerrooster ingaan met wel zo als altijd iedere woensdag en zondag een link naar een leuk artikel, dus wil je niks missen, like onze facebookpagina en volg ons de hele zomer lang!

You May Also Like

0 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: