Week 9; Geofort, Nieuwe Fietsen, Ziekenboeg, Bruiloft en weer in de Ziekenboeg.

by - maart 07, 2018

Welkom bij weer een nieuw weekoverzicht. Deze week hadden de jongens voorjaarsvakantie, we gingen een dagje weg, slaagden we voor de fietsen, maar werden we ook gegrepen door de griep.


Maandag
Vandaag een dagje Geofort op het programma. Via google kwam ik terecht op hun website. Nooit geweten dat er zo dicht bij zo iets leuks te vinden was.


Het wordt dan ook een ontzettende leerzame en leuke dag. Misschien was het nu een beetje koud om buiten te ravotten, maar binnen is er genoeg te doen. Van de zomer nog maar eens een bezoekje brengen.


Als Martijn thuis komt van zijn werk, ga ik nog even snel een uurtje sporten. Achteraf gezien is dit ook mijn enige sportuurtje deze week.

s'Avonds gaan de oudste en ik bij een fiets kijken via marktplaats.nl. Het is echt een hele mooie fiets en voor dat geld kunnen we hem echt niet laten staan. We zijn allebei zo blij dat we zo goed geslaagd zijn, dat de fiets even mee naar binnen mag.


Dinsdag
Vandaag werken en de jongens gaan een dagje naar opa en oma in Beusichem. Mensen wat is het koud!


Uit mijn werk haal ik ze weer op om naar zwemles te gaan. Na de zwemles en een late maaltijd heb ik een afspraak bij de schoonheidsspecialiste. Tijd voor een gezichtsbehandeling, pedicure en gezellig bijkletsen.

Woensdag
Vandaag stond er een lekker dagje thuis op de planning, maar door omstandigheden loopt het allemaal net even anders en niet zo 'lekker' als ik had gehoopt. Bij het opstaan merk ik het al een beetje, ik ben niet topfit.

We beginnen met en afspraak bij fysio. De jongste gaat een paar weken meedoen om wat zekerder te worden van zijn eigen kunnen en wat vrijer te kunnen bewegen.


Daarna gaan we nog even op fietsenjacht en de jongste vindt een fiets die hij wel heel mooi vind. We doen nog wat boodschapjes, maar oh wat is het koud zeg! Niet normaal.

s'Middags gaan we spontaan met een vriendinnetje van school en haar moeder naar Streek. Zat niet helemaal in de planning, maar toch wel leuk voor de jongens.


Als we terug lopen door de kou voel ik me steeds beroerder worden. Ik raap me nog een keer bij elkaar om met Manlief en de jongste bij de fiets te gaan kijken. Nog steeds helemaal blij, dus dit gaat hem worden, ook als de fiets iets boven budget. Maar met de goeie deal die wij met de andere fiets maakten, heft het elkaar een beetje op.

Als we thuis zijn kan ik eindelijk toe geven aan mijn lichaam. Na een warm kop soep kruip ik in bed met Antigrippine. Hopelijk kan ik zo de schade beperken. Ook al lig ik te rillen in mijn bed, morgen gaat het vast beter en kan ik gewoon weer gaan werken.

Donderdag
Na een zeer beroerde nacht waarin de jongste ook nog even dacht dat hij beter in ons bed kon liggen dan in zijn eigen bed, informeer ik voorzichtig bij mijn maatje hoe het  op werk is. Ik besluit om toch maar een dagje thuis te blijven.


Dus ik begin met dit ontbijt en rond half 10 worden de jongens opgehaald door oma om even te gaan spelen. Ik neem even de tijd voor mezelf op de bank met Koffietijd en goed gezelschap van Snoes.


Helaas gaat het met de jongens ook niet helemaal zo als gepland en om half één liggen we met zijn drieën in bed. Gelukkig knappen we alle drie op van een paar uurtjes slapen. De jongste gaat zelfs nog naar zwemles, die stoere bink. Ook halen ze gelijk de nieuwe fiets op die nog even een afleverbeurtje heeft gekregen.


Vrijdag
Vandaag ga ik het weer proberen. Zo een laatste dagje voor het weekend moet wel lukken. Martijn is thuis met de kinderen en ze gaan eindelijk even op het ijs. Door alle ellende van de afgelopen dagen is er niks van gekomen en dat vind ik zo jammer.


Daarna weer lekker binnenspelen want het is natuurlijk veel te koud!


Na het werk heb ik een afspraak bij de kapper. Vanavond hebben we een bruiloft en ik had bedacht dat dit een mooie gelegenheid was om mijn 'haarstukken' van onze eigen bruiloft maar weer eens te voorschijn te halen. Anders gaat het echt nooit meer gebeuren.

Martijn heeft aan het eind van de middag de jongens naar mijn ouders gebracht waar ze gezellig een nachtje gaan logeren. We bestellen lekker Sushi en maken ons klaar voor het feest.


Het wordt dan ook geweldige en gezellige avond. Het is een feest om iedereen weer te zien en te spreken. Wat een fantastische bruiloft!


Zaterdag
De volgende ochtend is flink te merken hoe gezellig het was. Gelukkig niet echt een kater, maar wel ontzettend moe. Ik probeer nog wat extra uurtjes slaap te pakken, maar dat lukt niet. Verder probeer ik zoveel mogelijk gezonde dingen naar binnen te werken.


Na de lunch halen we de jongens op, drinken nog gezellig een kopje koffie bij mijn ouders en daarna gaan we door naar een ander gezellig feestje. We eten er gezellig mee en de jongens ruilen aardig wat Koins bij elkaar! Uiteindelijk is de oudste compleet en hoeft de jongste er nog naar drie. Helemaal top!


s'Avonds duik ik bijtijds mijn bed in en kijk ik naar 'Ik Vertrek', ik hoop dat ik het af kan kijken en niet halverwege in slaap val. Maar het is een leuke en goede aflevering. Dus ik hou het vol! Daarna lekker slapen.

Zondag
Ik hoopte dat als ik vandaag wakker zou worden, ik me topfit zou voelen. Dat is meestal na een katerig dagje, maar vandaag helaas niet. Het blijft een beetje kwakkelen. Ik besluit om een keer niet te gaan hardlopen, ik dacht misschien nog even drie of vijf kilometer, maar ik denk dat het echt niks wordt en dat ik mijn lichaam echt wat rust moet gunnen.

En ik moet echt aan de bak voor de verjaardagen. Leek het er op dat ik ooit zo goed begon, zoals hier te lezen. Nou daarna is er niets meer gebeurd, dus nu is het weer aanpoten! Over twee weken zit het er allemaal al weer op. Als Martijn naar de sportschool is moet ik echt aan de bak! Ik gooi de eerste was aan sinds een paar dagen, snij de uitnodigingen op maat en ruim de keuken op.


Een vriendinnetje van de oudste komt nog langs en heeft alvast een prachtig verjaardagscadeau voor hem gemaakt. Het is zo een schat, hij boft maar met deze lieve meid. Misschien had hij haar beter kunnen ontmoeten als hij 25 was. Maar goed, wie weet......


De jongste en ik doen een rondje Culemborg op de fiets om de uitnodigingen voor zijn feestje weg te brengen. En aan het eind van de middag gaan de oudste, zijn vriendinnetje en ik nog even met de auto op de pad voor zijn uitnodigingen. Helaas stort hij halverwege de ronde in, dus we rijden lekker naar huis.


Hij kruipt zijn bed in en binnen vijf minuten is hij vertrokken, hij loopt al zo lang te kwakkelen. De jongste en ik nestelen ons ook nog even op de bank om een uurtje te slapen. Het blijft gezellig met al die bacillen in huis. Ik ben blij als alles weer normaal is.

Dit was het weer voor deze week, een week die anders liep dan gehoopt en ik vind het best jammer dat ik niet in de gelegenheid was om de jongens wat meer bij het ijs en het schaatsen te betrekken. Daar kan ik dan echt van balen als moeder. Nou ja wie weet volgend jaar weer, nu mag het echt wel voorjaar worden.

Bedankt voor het lezen en tot volgende week!

You May Also Like

0 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: