Feestthema en Traktatie Minecraft (+ Gratis Template)

by - maart 25, 2018

Onze feestweek zit er weer op, dit jaar was het thema Minecraft. Het voordeel met twee jongens die in dezelfde week jarig zijn, is dat je alles door trekt in één thema met één traktatie. In dit artikel vertel ik hoe ik de Minecraft traktatie maakte en deel ik een gratis template.

Traktatie minecraft

Minecraft Uitnodiging 

Het begon met de uitnodigingen, waar ik me het dit jaar wel heel makkelijk maakte. Wilde ik voorheen per feestje nog wel eens een andere kaart maken met bijvoorbeeld een andere afbeelding. Dit jaar koos ik voor één kaart en paste ik alleen de teksten aan.

Minecraft Uitnodiging

Minecraft Traktatie + Gratis Template

Met de traktatie maakte ik het me ook heel makkelijk; ik maakte voor school, de kinderfeestjes en de gym allemaal dezelfde traktatie. En heel eerlijk; ik verzon deze traktatie niet zelf maar liet me inspireren door het internet.

MInecraft Traktatie

Ik ontwierp zelf de labels die boven aan het zakje werden bevestigd. Toen ik eenmaal een standaard layout had gemaakt, paste ik iedere keer de tekst aan per kind en per doelgroep. Wil je dit format ook hebben? Dan kan ik hem eventueel naar je toe mailen, dus neem contact met mij op via mailadres mirandatax@hotmail.com of vul het contactformulier in rechts van dit artikel.

traktatie minecraft

Bij de traktaties met het kompas, voegde ik een afbeelding van een kompas toe in het label. In totaal waren dat er vijf verschillende labels. Dan is het een kwestie van horizontaal spiegelen, printen en uitsnijden.

minecraft trakatie


Voor de rest van de traktatie heb je het volgende nodig:
-  Kaartenzakjes van de Action. (ik blijf het zeggen, deze kun je echt letterlijk overal voor gebruiken)
-  Biggetjes van het merk Katja (te koop bij de betere supermarkt)
-  Zoute stokjes
- Kompassleutelhangers (deze voegde ik alleen toe voor afscheidszakjes van de feestjes, dus niet bij de schooltraktatie)

minecraft trakatie maken

En dan is het vrij simpel en wordt het letterlijk lopende band werk. Zakjes vullen, dichtplakken en het juiste label er aan nieten. Zorg dat je alles goed gesorteerd heb met de juiste labels of maak per doelgroep eerst alles af voor dat je verder gaat naar een andere soort.

minecraft trakatie maken

Ik maakte de traktatie maximaal een dag van te voren omdat ik bang was dat de stokjes zacht zouden worden. Ik vertrouw namelijk niet op de kaartenzakjes dat ze iets vers kunnen houden. Maar de ervaring leerde dat het na twee dagen ook nog prima te eten was.

Traktatie Minecraft

Trakatatie Minecraft

Minecraft Taart

Natuurlijk hoorde er bij dit thema ook een echte Minecraft-taart. De afbeelding die ik gebruikte bij de uitnodigingen, gebruikte ik ook voor de taart. En ook als is het een van de simpelste dingen, de jongens waren er heel erg blij mee!

Minecraft Taart

Minecraft Trakatie en Taart

En zo was ons Minecraft-feest op een redelijk simpele manier compleet. Misschien heb ik je kunnen inspireren en als je vragen hebt stel ze dan gerust. Ik help je graag en kan je eventueel mijn format inclusief uitleg van de Minecraft-labels mailen.

You May Also Like

8 Comments

 1. ziet er heel mooi e netjes uit die traktaties. Ga ik onthouden.
  Wij hadden gisteren een kinderfeestje maar daarvoor uitnodigingskaartjes en snoepzakjes van de AH gebruikt.
  Dochter vind het leuk om zelf de uitnodigingen te schrijven en zelf de snoepzakjes
  te vullen. Maar in het snoepzakje zat wel een sleutelhanger ;)
  eentje met een emoticon.

  fijn weekend verders

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Super leuk! Emoticon is eigenlijk ook een goede tip voor als ze wat ouder zijn, daar heb ik helemaal niet aan gedacht nog. Wat op en gegeven moment is de inspiratie een beetje op ;) Bedankt voor je reactie!

   Verwijderen
 2. Beste zou je me de word variant vam de minecraft zakjes kunnen delen? We zouden dit erg graag gebruiken voor ons zoontje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo, ik wil hem graag met delen, kun je contact met mijn opnemen of laten weten waar ik het eventueel heen kan mailen?

   Verwijderen
  2. Hoi Miranda,

   Heb je dit bestand nog en zou je deze met mij willen delen?
   Groet Lieke

   Verwijderen
  3. Hallo Lieke,

   Ik wil het bestand graag met je delen, je kunt een mail sturen naar mirandatax@hotmail.com of via het contactformulier rechts in de balk. Of als je dit op je telefoon leest helemaal naar beneden scrollen.

   Verwijderen
 3. Hi Miranda, superleuk. Onze zoon wordt ook 9. Speelt heel graag Minecraft. Welke afmeting heb jij gebruikt voor de kaartjes op het zakje?

  Groetjes Irene

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Irene, Sorry voor mijn late reactie. De breedte van de kaartjes is 14 centimeter. De hoogte maakt niet zoveel uit, maar ik doe meestal 3 of 4 centimeter. Succes en als je nog vragen hebt tel ze gerust. Groeten, Miranda

   Verwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: