Feestthema en Traktatie Minecraft

maart 25, 2018

Onze feestweek zit er weer op, dit jaar was het thema Minecraft. Het voordeel met twee jongens die in dezelfde week jarig zijn, is dat je alles door trekt in één thema en met één traktatie.

MInecraft Traktatie

Minecraft Uitnodiging

Het begon met de uitnodigingen, waar ik me het dit jaar wel heel makkelijk maakte. Wilde ik voorheen per feestje nog wel eens een andere kaart maken met bijvoorbeeld een andere afbeelding. Dit jaar koos ik voor één kaart en paste ik alleen de teksten aan.

Minecraft Uitnodiging

Minecraft Traktatie

Met de traktatie maakte ik het me ook heel makkelijk; ik maakte voor school, de kinderfeestjes en de gym allemaal dezelfde traktatie. En heel eerlijk; ik verzon deze traktatie niet zelf maar liet me inspireren door het internet.

MInecraft Traktatie

Ik ontwierp zelf de labels die boven aan het zakje werden bevestigd. Toen ik eenmaal een standaard layout had gemaakt, paste ik iedere keer de tekst aan per kind en per doelgroep.


Bij de traktaties met het kompas, voegde ik een afbeelding van een kompas toe in het label. In totaal waren dat er vijf verschillende labels. Dan is het een kwestie van horizontaal spiegelen, printen en uitsnijden.Voor de rest van de traktatie heb je het volgende nodig:
-  Kaartenzakjes van de Action. (ik blijf het zeggen, deze kun je echt letterlijk overal voor gebruiken)
-  Biggetjes van het merk Katja (te koop bij de betere supermarkt)
-  Zoute stokjes
- Kompassleutelhangers (deze voegde ik alleen toe voor afscheidszakjes van de feestjes, dus niet bij de schooltraktatie)


En dan is het vrij simpel en wordt het letterlijk lopende band werk. Zakjes vullen, dichtplakken en het juiste label er aan nieten. Zorg dat je alles goed gesorteerd heb met de juiste labels of maak per doelgroep eerst alles af voor dat je verder gaat naar een andere soort.

Minecraft Traktatie

Ik maakte de traktatie maximaal een dag van te voren omdat ik bang was dat de stokjes zacht zouden worden. Ik vertrouw namelijk niet op de kaartenzakjes dat ze iets vers kunnen houden. Maar de ervaring leerde dat het na twee dagen ook nog prima te eten was.

MInecraft Traktatie

MInecraft Traktatie

Minecraft Taart

Natuurlijk hoorde er bij dit thema ook een echte Minecraft-taart. De afbeelding die ik gebruikte bij de uitnodigingen, gebruikte ik ook voor de taart. En ook als is het een van de simpelste dingen, de jongens waren er heel erg blij mee!

Minecraft Taart


En zo was ons Minecraft-feest op een redelijk simpele manier compleet. Misschien heb ik je kunnen inspireren en als je vragen hebt stel ze dan gerust. Ik help je graag!

You Might Also Like

4 reacties

 1. ziet er heel mooi e netjes uit die traktaties. Ga ik onthouden.
  Wij hadden gisteren een kinderfeestje maar daarvoor uitnodigingskaartjes en snoepzakjes van de AH gebruikt.
  Dochter vind het leuk om zelf de uitnodigingen te schrijven en zelf de snoepzakjes
  te vullen. Maar in het snoepzakje zat wel een sleutelhanger ;)
  eentje met een emoticon.

  fijn weekend verders

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Super leuk! Emoticon is eigenlijk ook een goede tip voor als ze wat ouder zijn, daar heb ik helemaal niet aan gedacht nog. Wat op en gegeven moment is de inspiratie een beetje op ;) Bedankt voor je reactie!

   Verwijderen
 2. Beste zou je me de word variant vam de minecraft zakjes kunnen delen? We zouden dit erg graag gebruiken voor ons zoontje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo, ik wil hem graag met delen, kun je contact met mijn opnemen of laten weten waar ik het eventueel heen kan mailen?

   Verwijderen

Bekijk hier ons laatste vlog!

Taxx Lifestyle

Taxx Lifestyle
Bekijk ook eens mijn andere blog of mijn webshop voor handgemaakte vintage slingers en woonaccessoires.

Like ons op facebook