Week 23; Ongelukje, Avondvierdaagse, Naar Frankrijk, Dierentuin en Buurtfeest.

by - juni 13, 2018

Welkom bij weer een heel nieuw weekoverzicht en wat voor één! Een bomvolle week, waarin we voor mijn gevoel op maandag in een sneltrein stapte die zo een beetje ergens in het weekend tot stilstand kwam. Maar gelukkig met alleen maar leuke dingen, op één ding na dan. De jongste en ik hadden een ongelukje.


Maandag
Vandaag ben ik thuis en wil een hoop doen, we zullen zien of dat gaat lukken. De jongens naar school en ik ga eerst een uurtje sporten. Voor dat ik onder de douche spring pak ik onze tuin aan. Dat kleine stukje grond wat we hebben met planten, zelfs dat kunnen we niet bijhouden. Het staat bezaaid met onkruid en mijn inspanningen worden dan ook flink beloond.Ook pak ik de uitgelopen moestuintjes aan die nog in een bak stonden. Helaas zijn de wortels en de radijs niets geworden. De zonnebloemen en een grote tomatenplant zet ik in de tuin. Daarnaast hou ik nog wat kleine tomatenstekjes over, wie weet kan ik daar nog wat van maken.


Dan snel douchen en alweer de jongens ophalen voor de lunch. Als ze terug naar school zijn werk nog even twee uurtjes aan mijn blog. Na drieën word er lekker gespeeld en maak ik een beginnetje aan het uitzoeken van de rommelmarktspullen. Ik begin met de kinderkleding. Ik sorteer het uit op maat, gooi het één en ander weg en ik zet de mooie spullen op marktplaats.

We eten vroeg vanavond in verband met de avondvierdaagse. Omdat Martijn en zijn vriend al druk zijn met de voorbereidingen voor Frankrijk blijft deze vriend spontaan eten. De jongens vinden het geweldig met 'ome Pim' aan tafel.


's Avonds de eerste avond van de avondvierdaagse. Ik breng hem naar school en fiets gelijk door naar de geplande stop om alles klaar te zetten. Zo dat ze straks lekker wat kunnen drinken en een appeltje kunnen eten.


Dinsdag
Vandaag aan de arbeid en naar school. Gelukkig hoef ik deze week maar twee dagen, wat een luxe! De dag vliegt voorbij en na het werk gaan de jongste en ik naar zwemles. Helaas verloopt dit iets anders dan gepland. Op de heenweg bots ik samen met de jongste keihard tegen een andere fietser. We vallen met zijn drieën op de grond. Wie er fout was houden wij in het midden, het ging allemaal zo snel. We bieden van beide kanten wel 1000 keer onze excuses aan. We zijn allemaal zo geschrokken, maar gelukkig geen ernstige dingen.

Lees ook: het weekoverzicht van vorige week!

Toch nog door naar zwemles en gelukkig kan de jongste het goed handelen. Al zit de schrik er flink in en als de adrenaline is verdwenen begin ik toch aardig mijn rechterbeen te voelen. Van mijn billen tot mijn enkel doet het zeer.

Martijn brengt de oudste naar de avondvierdaagse en de jongste en ik eten nog even makkelijk een broodje knakworst na de zwemles. 's Avonds maak ik op verzoek van een nieuwe klant een opzetje voor een nieuw formaat slinger. Hoe gaaf is het, dat ik dit mag doen voor mijn webshop.


Martijn en de jongste gaan met Snoes en Sam naar de dierenarts voor de jaarlijkse inentingen. Ze gaan in het vrije spreekuur, omdat we geen afspraak meer konden krijgen. Helaas is het super druk en moeten ze lang wachten. Maar de jongste zorgt goed voor de poesjes die lekker buiten mogen wachten.


Woensdag
Vandaag laat ik het sporten even voor wat het is, wel jammer, want ik ben zo bang dat ik nu uit mijn ritme ga. Maar ik heb nog zoveel te doen, mede door de bestelling die ik kreeg en ik verkocht al wat van de rommelmarktspullen op Marktplaats.  Ook moet ik moet vandaag echt de uitdeelzakjes maken voor de Avondvierdaagse, want morgen is het al de laatste avond.


Maar ook de pijn in mijn been is niet echt fijn en ik denk dat ik het sporten maar beter even kan laten. Ik breng de fiets naar de fietsenmaker en die schrikt er heel erg als hij de fiets ziet. "Het lijkt wel of je keihard tegen en paal ben geknald!" Het was toch echt een andere fietser. De voorvork is zover gebogen dat ik tijdens het fietsen met het wiel tegen de trappers aankom als ik door een bocht ga.

's Middags lekker met de auto naar de gym in verband met de energie van de oudste voor de avondvierdaagse en ook omdat ik nog even snel me doe aan een geplande Mewtwo-raid van de Pokémon.


De rest van de middag wordt er lekker gespeeld en zet ik de laatste puntjes op de i voor de nieuwe bestelling. Ik vind het best spannend omdat het toch een soort van nieuw product is, maar volgens mij pakt het goed uit.


's Avonds breng ik de oudste weer naar de Avondvierdaagse en fiets ik weer door om een avond te helpen bij de ruststop. Vandaag iets levendiger dan maandag, want onze buren hebben een heuse D.J. staan. Ik denk dat ik daar toch te oud voor begin te worden of er moeten gewoon een paar wijntjes in.

Donderdag
Vandaag mijn laatste dagje werken van deze week en de jongens naar school. Geen bijzondere dag en alles verloopt normaal. Uit het werk boodschapjes doen, pakketjes wegbrengen en mijn gemaakte fiets ophalen. Joepie!

Snel eten want de oudste moet zo weer weg. Hij is moe, heeft vandaag een ongelukje gehad op school en papa gaat ook nog weg. Het wordt het hem allemaal even te veel, maar hij herpakt zich snel en ik breng hem snel naar school voor de laatste avond van de Avondvierdaagse.

De jongste en ik zwaaien papa en Pim uit die een week gaan vissen in Frankrijk. Daarna  gaan we bij ons in de wijk staan om de zelfgemaakte snoepzakken uit te delen.


Het wordt een zeer geslaagde maar vooral lange avond. Om half tien zijn we eindelijk thuis, maar wat zijn de jongens verwend. Ook de jongste heeft zijn nek vol hangen en die liep niet eens mee!


Vrijdag
Vanwege de Avondvierdaagse is het vandaag studiedag. We maken er eerst een rustig ochtendje van en daarna vertrekken we naar Dierenpark Amersfoort. Van mijn bazin kreeg ik de kortingsmunten van de Jumbo en zo konden we vandaag met een flinke korting er naar toe.


Helaas regent het harder dan verwacht. Een buitje had ik wel verwacht, maar dat het zo hard en lang  zou regenen had ik echt niet zien aankomen. Maar gelukkig mag het te pret niet drukken en de jongens lijken er minder last van te hebben dan ik.


We lopen eerst alle binnenverblijven af en weten ons goed te vermaken. Gelukkig zijn er aardig wat binnenverblijven zo dat we veel mooie dieren van dichtbij kunnen bewonderen.


Rond twee uur wordt het dan eindelijk droog en laat zelfs het zonnetje zich nog even zien. Wat fijn zeg! We genieten van de dieren, rijden in het treintje en spelen in de speeltuin.


Het is dan ook een lange dag geworden, omdat we 's middags nog extra lang van het droge weer wilden genieten. Rond half zeven zijn we thuis, trekken de pyjama's aan en doen lekker helemaal niks meer. Wat een fijne, maar toch ook wel bijzondere dag.

Zaterdag
Het is weekend en we gaan dan ook helemaal niks doen de komende twee dagen. Het is en drukke week geweest. De jongens rommelen in en om het huis en ik pak het huishouden aan. De jongste krijgt van het vriendinnetje van de oudste een boek voor de nieuwe spaaractie van de Albert Heijn. Mijn tante is nog zo lief om heel veel plaatjes te brengen, dus hij kan lekker aan de slag.


Aan het eind van de middag gaan we nog even kijken bij het buurtfeest bij ons in de wijk. In de speeltuin de Bomedikke wordt een groot feest gehouden voor alle bewoners. Er worden insectenhotels gebouwd en heel veel gespeeld op onder andere een springkussen.


Na een kleine break van een half uurtje thuis gaan we terug en wordt het nog een gezellige avond met heerlijk eten en wijntjes. En de jongens vermaken zich prima, er wordt zelfs nog gedanst. Om half negen vind ik het echt genoeg voor de jongens en gaan we lekker naar huis. Het was een geslaagd eerste buurtfeest, dus hopelijk volgend jaar weer.


Zondag
Vandaag begin ik met een vijf-kilometer-rondje hardlopen en laat de jongens even alleen. Met als achterban de achterbuurtjes, mocht er onderweg wat met mij gebeuren.

Daarna krijgen we bericht van Martijn uit Frankrijk dat het die nacht zo hard heeft geregend dat alles onder water staat. Zoals jullie misschien in mijn instastories, en tegenwoordig in 'mijn verhaal' op facebookhebben kunnen zien stond de tent voor meer dan de helft onder water. Gelukkig is de vangst wel goed, dus de mannen kunnen een hoop hebben.


Ik werk een flinke to-do list weg, zowel in huis als in het administratieve gedeelte. De jongens spelen de hele dag door lekker binnen en buiten en er wordt weer kruislings geluncht. Waar ik zelf ook nog een graantje van mee pik, want lekker eten kunnen ze wel bij de achterbuurtjes.


Het is dan ook een fijne dag voor iedereen. En na een heerlijke bord spaghetti met een beetje van papa en een beetje van mama lopen we nog even de stad in om een lekker ijsje te halen. Beter hadden we deze fijne dag, weekend en week niet af kunnen sluiten!


Na het ijsje lekker badderen en door naar bed. Mama kijkt het programma 'Bed and Breakfast' en kruipt er daarna ook vroeg in.  Morgen begint er weer een normale schoolweek alleen dan zonder papa. Maar dat gaat helemaal goed komen.

Bedankt voor het lezen en tot volgende week!

You May Also Like

0 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: