Doelen en Duurzaam Mei

by - juni 03, 2018

Vandaag deel ik graag hoe het ging met de Doelen en Duurzaam in de maand mei. Het was een drukke en gezellige maand, maar wel één waarin ik er achter kwam dat we in sommige opzichten niet helemaal op de goede weg zijn. Tijd om nieuwe plannen te maken.


Mijn 7 persoonlijke doelen:

1. Fysieke Gezondheid; op 11 mei had ik sinds ruim een half jaar mijn tweede weegmoment. Ik heb hier geen schema of regels voor, maar ik dacht zo voor de zomer een goed moment. Helaas was het resultaat niet helemaal wat ik verwachtte. Van de 1,9 kg vet die ik afgelopen november kwijt was na 3 maanden sporten, is er weer 1,3 kg vet terug. En daar baal ik flink van. De getallen van deze maand: ik liep in totaal 40,2 kilometer hard, waarvan één keer met iemand samen in de prachtige bossen van Doorn en Driebergen. Samen met iemand lopen is weer een nieuwe overwinning. Ik roeide 5 kilometer en op de crosstrainer legde ik 6,4 kilometer af. *

*Graag wil ik een kanttekening plaatsen bij dit stukje. Ik heb de afgelopen twee weken de documentaire gezien 'Niet gezond meer!' van Jet van Nieuwkerk op NPO 3. Ik ben daar best van geschrokken en vooral de invloed die Social Media heeft op eetstoornissen. Ik hoop niet dat ik de indruk wek dat je moet sporten en gezond moet eten. Iedereen moet doen waar hij zich zelf prettig bij voelt. Degene die mij in  het 'echt' kennen weten dat ik tijdens een traktatie op het werk gewoon drie koeken neem in plaats van netjes één of zelfs geen. Maar als ik de indruk wek dat je altijd gezond moet eten en veel moet sporten, dan wil ik je dat via deze weg graag bij je weg nemen. Ik zal een wat eerlijker beeld geven van mijn eetpatroon in mijn instastories.

Lees ook: Doelen en Duurzaam April 2018

2. Mentale Gezondheid; Het weegmoment was wel even een dingetje, ook maakte ik me druk om dingen waar ik misschien niet zo boven op moet zitten. Al zullen er altijd zorgen zijn als moeder.  Ook de mentale knop om zetten wat gezond eten betreft, lukt me niet. Ik ben zelfs meer gaan snoepen dan ooit, werk aan de winkel dus.

3. Financieel; Een redelijk goede maand. We kregen een klein bedrag terug van de belasting waar we onze betaalrekeningen mee spekten. Behaalden ons maandelijkse spaardoel en ik kreeg mijn vakantiegeld. Het laatste heb ik op onze spaarrekening geparkeerd tot dat Martijn volgende maand zijn vakantiegeld krijgt zo dat we de vakantie kunnen betalen. Wat er over blijft laten we dan staan op de spaarrekening.

4. Taxx Lifestyle; Ook deze maand helaas geen bestellingen in mijn webshop. Als het goed is zit er één in de pijplijn, maar verder is het niet zo best.

5. Taxx Life Blog;  Er zijn deze maand 914 unieke bezoekers, deze groei had ik niet verwacht. Heel blij dus, zal die 1000 dan toch in zicht zijn!? Volgens blogger.com had ik 6044 pageviews, dat zijn er juist weer wat minder dan april. Dus deze maand meer bezoekers, maar zij lezen minder artikelen.

6. Werk; De vakantie van mijn maatje zit er weer op en is hartstikke goed verlopen, mede dankzij goede hulp natuurlijk. Verder staat er een interne verhuizing op de planning, waardoor mijn maatje en ik ons 'privé'-kantoor moeten verlaten.

7. Rust in huis; Gaat goed, na het kampeerweekend heb ik de bezem gehaald door de kampeerspullen. Verder hebben we plannen voor het huis,  al is het op de langer termijn. En ik heb nog een rommelmarkt in aankomst, waar ik hopelijk een hoop kwijt kan. In het gezin was het de laatste week van mei niet helemaal rustig. Maar in het algemeen doen de jongens het super goed.

Duurzame doelen en resultaten:

Energieverbruik:
Qua stroomverbruik, stroomopbrengst en gasverbruik was het een hele goede maand. Ik vraag me eigenlijk af of het wel klopt, maar dat zullen de komende zomermaanden uit moeten wijzen. Het waterverbruik daar en tegen is flink gestegen. Dit komt natuurlijk door de tropische temperaturen eind mei.


Bijverdiensten:
Met de tweedehands verkopen verdienden we deze maand € 9,00. Ik heb er eerlijk gezegd ook niet zoveel aandacht aanbesteed.

Met de Euroclix verdienden we precies 268 clix bij deze maand, nog steeds geen vetpot. Maar even eerlijk; deed ik eerst ruim 10 jaar over een bedrag van € 325,=. Nu heb ik in driekwart jaar al € 70,= verdiend! De teller staat nu op 5537 clix.

Boodschappenbudget:
We gaven deze maand € 562,36 uit aan boodschappen, geen idee waar het mis is gegaan. Er is zelfs nog een weekend minder omdat we zijn wezen kamperen. Het geld wat we daar uitgaven aan gezamenlijke boodschappen heb ik niet eens meegeteld. Beetje balen dus! Het enige wat ik me kan bedenken is het vele verse fruit waar Martijn en ik allebei een zwak voor hebben.

Dit was het weer voor mei! Een fijne maand, maar ook zeker een maand met eye-openers. Bedankt voor het lezen en tot de volgende Doelen en Duurzaam.

You May Also Like

0 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: