Week 25; Interview, Techniek, Kermis, Kraamvisite, Gaatje en Poffertjes!

by - juni 27, 2018

Welkom bij weer een nieuw weekoverzicht. Na dat ons gezin afgelopen weekend weer is herenigd hebben we een gezellige week voor de boeg. Kinderfeestjes, kraambezoekjes, verjaardag en de kermis maken de week compleet. Verder werd ik geïnterviewd en had ik gewoon twee fijne bestellingen in mijn webshop.


Maandag
Mijn parttime dag en we beginnen in de sportschool as usual. Daarna nog even een uurtje thuis aan de slag en dan heb ik om twaalf uur een leuke lunchafspraak met een vriendin. Veel te lang niet gesproken, dus fijn om even bij te kletsen. Daarna gaat zij weer aan de studie en ik snel naar huis voor mijn telefonische interview met Renée. Ik vind het best een beetje spannend, maar het is een leuk gesprek en ook best wel confronterend eigenlijk. Ik ben echt heel benieuwd hoe het verhaal gaat worden.


Om drie uur haal ik de jongens van school en kom ik mijn tante tegen. Ze heeft plaatjes van de Albert Heijn voor de jongens en ja wel in een papieren zakje. Na mijn Go Green actie van vorige week durft ze de plaatjes niet meer in een plastic zakje te doen. Haha, hoe grappig! Maar natuurlijk hergebruik de plastic zakjes altijd weer.


Ik had de jongens beide aangespoord om een speeldate te regelen, het is ze allebei niet gelukt. Op zich vind ik het geen probleem en zij zelf ook niet. Maar soms bekruipt me een schuld gevoel dat ze te ‘weinig’ zouden spelen. Voor mijn gevoel hebben sommige kinderen iedere dag een speeldate uit school. 'Loslaten en vertrouwen' is ons nieuwe motto, dus het komt vast wel goed. We hebben dan ook een bijzonder fijne middag met zijn drietjes. De oudste speelt lekker op zijn kamer en de jongste en ik werken de boeken bij van de Albert Heijn.

Lees ook: Het weekoverzicht van vorige week!

Verder verkoop ik nog een partij kinderkleding via marktplaats. Het uit sorteren van de rommelmarktspullen begint toch zijn vruchten af te werpen. Dus lekker druk met het heen en weer mailen, spullen bij elkaar zoeken, inpakken en het transport in orde maken.

’s Avonds na het eten spelen de kinderen weer heerlijk buiten en ik fiets nog een rondje afspraken. Als ik terug kom zie ik de jongens lekker spelen in de speeltuin. Hoezo moet ik mijn jongen aansporen voor een speeldate uit school. Dit is toch 100 keer leuker!Dinsdag
Vandaag aan het werk en ik zit voor de tweede dag op mijn nieuwe werkplek. Het begint aardig te wennen, kan ik jullie vertellen. Al blijft het wel gek en hebben we echt een stukje privacy moeten op geven. Uit het werk breng ik mijn marktplaatsverkoop weg en ook doe ik nog een leuke bestelling op de post voor mijn webshop waar ik gisteravond nog even aan hebt gewerkt.


Eind van de middag weer naar zwemles en daarna lekker eten. Halverwege het eten worden de jongens alweer opgehaald om mee te gaan spelen in de speeltuin.

’s Avonds maak ik een begin aan de vlog, die ik graag aanstaande zondag online wil zetten. (Als jullie dit lezen is dit dus de vlog van afgelopen zondag) Zoveel werk, en ik zie er echt als een berg tegen op, maar goed even doorbijten de komende dagen.


Woensdag
De dag begint anders dan normaal, vandaag ga ik helpen met de technieklessen op school. Met nog vier andere ouders begeleiden we de kinderen in groepjes. Ik neem het figuurzagen voor mijn rekening samen met nog een andere moeder en dat is maar goed ook. We zijn vooral druk met het maken van de zaagjes die iedere keer los schieten of afbreken. Maar uiteindelijk lukt het om met de halve klas hun eerste letter van hun naam uit te zagen. Volgende week de andere helft!


’s Middags weer naar de gym en de jongste heeft een kinderfeestje. Als ik hem ophaal staat er een mooie piraat op mij te wachten, die een super leuk feestje heeft gehad. Ik moet ook zeggen dat het leuk was opgezet met het piratenthema. Ze gingen schat zoeken en een schatkistje maken. Erg leuk!


’s Avonds gaan de jongens met opa en oma even naar de kermis bij ons in de stad. Ze vinden het geweldig en komen goed verwend thuis. Opa en oma, super bedankt!


Ik ga ik nog even sporten omdat ik daar vanochtend niet aan toe kwam door de techniekles. Als ik na het douchen lekker op de bank zit, ga ik weer verder met de vlog. Ik besluit ook een promofilmpje te maken.

Donderdag
Aan de arbeid en naar school vandaag. Geen bijzondere dag. De oudste gaat uit school bij een vriendinnetje spelen en de jongste gaat met oma naar zwemles. Uit mijn werk haal ik de oudste weer op.  Manlief en de jonsgte doen ondertussen boodschappen. Als we thuis komen vinden we een bak lekkere kersen voor de deur, achteraf blijkt dat mijn moeder die nog even gebracht heeft!


’s Avonds gaat Martijn sporten, de jongens lekker buiten spelen en ik pak de resterende cadeautjes in voor de komende dag. Er staat nog een kinderfeestje, kraamvisite en verjaardag op de planning. Daarna weer door met de vlog, wat gaat er toch een hoop werk in zitten.


Vrijdag
Martijn thuis en ik aan de arbeid. Ik verschijn vroeg op het werk en het is een fijne en rustige werkdag. Uit het werk door naar de tandarts waar de rest van het gezin ook is. Tijd voor de halfjaarlijkse controle.


Helaas komen we er dit keer niet ongeschonden vanaf en mijn moederhart breekt. De jongste heeft een klein gaatje. Loedermoeder die ik er ben. Tandarts zegt dat ik niks aan kan doen, zit op een vervelend plekje. Ze gaan ook niet boren of vullen (gelukkig), maar ze gaan wat ribbeltjes weg slijpen zodat het gaatje beter gepoetst kan worden en dan zal het vanzelf harder worden. Gelukkig is het nog een melkkies, maar ik ben toch wel even van slag.

Gelukkig was er ook nog goed nieuws vandaag. De toets waar ik in het vorige weekoverzicht over vertelde heeft de oudste super goed gemaakt. Ondanks dat hij niet zo veel geleerd had, had hij een negen en half. Knap hoor!


’s Avonds heeft de oudste een kinderfeestje, ze gaan discozwemmen. Hoe leuk en spannend, kleine jongens worden groot. Wij eten gezellig met zijn drietjes en ik fiets nog even naar de Plus voor een mooie aanbieding. Ik scoor vier tubes tandpasta en vier haarproducten die normaal bij elkaar € 20,92 zouden kosten. Met behulp van de kortingsbonnen van de Plus betaalde ik maar € 7,98! Wat een korting, ik ben er blij mee. En zeker de moeite waard om even te fietsen en calorietjes te verbranden.


Daarna leg ik de laatste hand aan mijn vlog. Martijn gaat nog even de hort op en de oudste is pas om kwart voor tien thuis. Maar wat heeft hij het leuk gehad! 

Zaterdag
Een gezellige dag voor de boeg. Rond half elf gaan we op kraamvisite bij vrienden om een nieuwe wereldburger te bewonderen, wat een dotje, zo schattig. We kletsen bij en de kinderen spelen gezellig met elkaar.


Daarna nog even wat wasjes wegwerken en ga ik ad hoc aan de slag met een bestelling. Vanochtend is er een schattig meisje geboren en ik mag nu al en mooie slinger maken voor dit meisje. Ze krijgt dit cadeau van haar tante en al zeg ik het zelf, het is een mooie slinger geworden.


Rond drie uur fietsen we naar een gezellige verjaardag bij vrienden. We eten gezellig een hapje mee en rond half negen fietsen we weer naar huis. Jongens naar bed en wij maken het ook niet laat. Want we zijn allebei hartstikke moe.

 

Zondag
Vandaag een relax dagje en het was de bedoeling dat Martijn en ik allebei ons sportmomentje zouden pakken. Ik pak hem wel en loop zeven kilometer hard. Martijn heeft al voor de tweede dag flink last van migraine dus die slaat even over.

Verder lekker thuis, waarbij de kinderen lekker spelen. Nou ja lekker, het is niet altijd even gezellig hoor hier in huis. Maar goed we doen ons best. Ik kan een hoop doen in het huishouden en we vinden eindelijk een oplossing voor de vele LEGO onder de TV. De grote oude kist komt weer naar beneden en dat wordt de nieuwe LEGO-stalling.


Ik rommel nog wat op zolder en verkoop weer wat spullen op marktplaats. Aan het eind van de middag gaan we, zoals ieder jaar, nog even gezellig poffertjes eten op de kermis. Mmmh, wat zijn die toch lekker! Bedankt oma!


En heel eerlijk, ook daar zijn de jongens strontvervelend. Op de foto lijkt het allemaal zo gezellig, maar wat zijn ze druk! Als we thuis zijn drinken oma en ik nog een kopje koffie en de jongens gaan lekker in bad. Om daarna direct door naar bed te gaan. Voor de oudste was het twee avonden heel laat en voor de jongste gisteren ook, dus ik denk dat het geen kwaad kan. Kunnen Martijn en ik nog even genieten van een rustige zondagavond voor de T.V. zonder LEGO!


Dit was het weer voor deze week. Bedankt voor het lezen en tot volgende week!

You May Also Like

2 Comments

  1. Wat heerlijk dat er vlakbij jullie huis zo'n speeltuin is. Dat is ideaal voor kinderen om lekker te spelen is mijn ervaring.

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: