Doelen en Duurzaam Augustus 2018

by - september 02, 2018

Geen idee waar de maand augustus gebleven is, waarschijnlijk komt dit door de vakantie. Maar de maand is toch echt voor bij, dus tijd voor een nieuwe Doelen en Duurzaam. Met twee weken vakantie in Frankrijk waren er weinig doelen te stellen en dat was heerlijk!


Mijn 7 persoonlijke doelen:

1. Fysieke Gezondheid; het sporten stond deze maand op een laag pitje, maar al met al sprokkelde ik nog best wat sportuurtjes bij elkaar. Zelfs in Frankrijk liep drie keer hard door het prachtige landschap. De getallen van deze maand: ik liep in totaal 24 kilometer hard. Dat is ongeveer gelijk aan vorige maand, dus dik tevreden voor een vakantiemaand. Ik roeide vijf kilometer en op de crosstrainer legde ik één kilometer af.

Lees ook: Doelen en Duurzaam Juli 2018

2. Mentale Gezondheid; gaat goed. De vakantie heeft gezorgd voor rust en nieuwe inzichten en daar gaan we dan ook mee aan de slag binnen ons gezin. Ik schreef in de vorige Doelen en Duurzaam, dat ik een nieuwe agenda kocht. En die is heel erg fijn, met een weekplanning en daarnaast standaard een notitieblad. Echt superhandig en een aanrader.

3. Financieel; het was een hele dure maand, niet alleen gaven we veel geld uit op de vakantie, ondanks dat we bij aankomst een flinke meevaller hadden. Ook in het weekend van onze trouwdag gaven we veel te veel geld uit. Daar hebben we nog wel even de naweeën van. Gelukkig haalden we wel ons maandelijkse spaardoel en hebben we de spaarrekening niet hoeven aan te breken voor deze vakantiemaand. Dus die naweeën nemen we gewoon voor lief.

4. Taxx Lifestyle; deze maand één bestelling via mijn webshop. Fijn dat ook mensen van buitenaf mij weten te vinden.

5. Taxx Life Blog; deze maand  helaas geen 1000 unieke bezoekers, 952 om precies te zijn. Heel netjes voor een vakantiemaand, waarin ik minder artikelen plaatste dan normaal. Volgens blogger.com had ik 6085 pageviews.

6. Werk; ik heb deze vakantie maar anderhalve week gewerkt, dus niet zo heel veel te vertellen. De eerste dag voelde echt heel zwaar en dacht, ik wil gewoon huisvrouw zijn! Maar natuurlijk was ik zo weer gewend en met gezellige collega's is het altijd leuk.

7. Rust in huis; na onze twee weken vakantie in een prachtige mobilhome, verlang ik ook thuis naar minder. Ik irriteerde mij mateloos hoor in die stacaravan; er is geen opbergruimte en je moet het bed laten vallen omdat je er niet omheen kon lopen. Thuis voelde weer als een paleis, maar die eenvoud en niet al die onnodige spullen, maakte me wel gelukkig. Werk aan de winkel dus. Ook binnen het gezin moet er meer rust komen, stroomregels zijn aangescherpt en we willen meer terug naar de basis.

Duurzame doelen en resultaten:

Energieverbruik:
Augustus is een mooie derde dit jaar wat betreft de opbrengst van de zonnepanelen en we hebben minder verbruikt vanwege de vakantie. Maar ondanks dat we twee weken weg zijn geweest is de verhouding niet helemaal naar mijn zin, behalve het waterverbruik. Ik had het al in de Essent-app gezien, we hebben een hoop sluipverbruik qua stroom.


Bijverdiensten:
Helaas verkochten we in deze maand niets, we deden ook niet echt ons best hoor, maar toch jammer dat de teller op nul staat. Met de Euroclix maakten we wel een flinke klapper, we verdienden 1496 (!) clix deze maand, een record. De teller staat nu op 7886 clix en begint die 10.000 (= €150,-) toch echt inzicht te komen.

Boodschappenbudget:
We gaven deze maand € 549,71 uit aan boodschappen, dit is boven budget en inclusief alle vakantieboodschappen. En zeg nou eerlijk, op de vakantie koop je altijd duurdere en lekkerdere dingen dan thuis. Tenminste wij wel, daar is het tenslotte vakantie voor. Toen we thuiskwamen werden er ook weer flink wat boodschappen gedaan om het een en ander aan te vullen.

Dit was het weer voor de maand augustus, het tegenovergestelde van juli. Want het was een heerlijke rustige maand met een fijne vakantieperiode. Bedankt voor het lezen en tot de volgende Doelen en Duurzaam.

You May Also Like

11 Comments

 1. Leuke webshop heb je! Ik kende het nog niet maar het zijn leuke vlaggetjeslijnen, ik hou ze in gedachten als kraamkado :).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat leuk om dit zo bij te houden. krijg je echt wel inzicht in dingen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie doelen allemaal, leuk om zo bij te houden!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw! Ik dacht dat ik van de lijstjes was... ;) Echt super dat je het zo bij houdt, fijn voor het inzicht.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat goed dat je hier zo enthousiast en vol overgave mee bezig bent.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat een goede doelen! Fijn dat die zonnepanelen best wel wat opleveren!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een interessant volgend artikel zou zijn waar het sluipverbruik vandaan komt. Daar ben ik dan wel nieuwsgierig naar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben er zelf ook wel nieuwsgierig naar geworden. Ik ga proberen het uit te zoeken.

   Verwijderen
 8. Oh wat interessant! Ik vind het goed dat je zo deze doelen op een rijtje hebt!

  BeantwoordenVerwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: