Tulpen uit Oekraïne voor Oekraïne

by - maart 12, 2022

De vreselijk oorlog die wordt gevoerd (door helaas maar één persoon) brengt bezinning en initiatieven in alle soorten en maten. Vandaag geef ik graag via mijn blog aandacht aan één van deze initiatieven: Tulpen uit Oekraïne voor Oekraïne.

Tulpen uit Oekraïne voor Oekraïne
Fotocredit: VidiPhoto

Niet alleen de burgerbevolking vindt veilig onderdak in Nederland, ook Oekraïense tulpen worden naar ons land gehaald. Kweker Joost Wesselman uit Roelofarendsveen steekt een collegakweker uit Drohobytsj (West-Oekraïne) de helpende hand toe door een half miljoen tulpen hierheen te halen. Door de oorlog kan de kweker zijn tulpen niet langer verkopen in de eigen regio. 

Lees ook: Gratis Tuinplant

Voor de tulpensector is het begin maart topdrukte qua productie en verkoop. De meeste in de Oekraïne geproduceerde tulpen worden normaal gesproken in die periode regionaal verkocht. Door de Russische invasie is de verkoop echter volledig stilgevallen. 

Steun voor Oekraïne

Wesselman aarzelde geen moment en besloot de Oekraïense tulpen online in Nederland aan te bieden. De Oekraïense kweker krijgt zo toch geld binnen voor zijn bloemen. Luc van Saase van Tulpen.nl: “We hoefden hier niet lang over te denken, dit is het minste wat we kunnen doen voor mensen die door deze vreselijke oorlog zo in de ellende zitten. Wij hopen dat het Nederlandse publiek onze actie een warm hart toedraagt en massaal het speciaal samengestelde boeket gemengde tulpen uit Oekraïne online gaat aanschaffen. Zo steunen we met elkaar zowel de Oekraïense kweker als zijn landgenoten. Dat is volgens mij een echte win-win!”

Tulpen uit Oekraïne voor Oekraïne
Fotocredit: VidiPhoto

De eerste bloemen arriveerden afgelopen donderdag in Roelofarendsveen en er volgen nog twee vrachtwagens. De tulpen zijn verkrijgbaar via de webwinkel Tulpen.nl. Van de opbrengst is 80% bestemd voor de Oekraïense kweker en zijn personeel en het overige deel komt volledig ten goede aan Giro555. Het mooie is dat de vrachtwagens terug keren naar het oorlogsgebied met hulpgoederen.

De Oekraïense tulpen zijn te koop via www.tulpen.nl/tulpen-voor-oekraine

You May Also Like

0 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: