Gratis Tuinplant!

by - maart 10, 2019

Vorig jaar zomer legden we bij ons in de wijk geveltuintjes aan. Een initiatief vanuit de wijk in samenwerking met de gemeente. Hoe minder tegels hoe beter bestand tegen de gevolgen van klimaatverandering. Deze actie wordt steeds meer opgepakt en vandaag geef ik je de tip hoe jij twee gratis planten kan scoren.


Iedereen kan eenvoudig een steentje bijdragen aan een groenere leefomgeving. Tuinen krijgen zo niet alleen meer sfeer, maar ze zijn bijvoorbeeld ook beter bestand tegen de gevolgen van klimaatverandering. Om je op de goede weg te helpen organiseert tuinvereniging Groei & Bloei samen met Intratuin de inwisselactie ‘Tegel eruit, plant erin!’.

Op zaterdag 23 maart 2019 tussen 10.00 en 15.00 uur kun je één tuintegel inleveren bij een Intratuin-vestiging. Daar staan vrijwilligers van Groei & Bloei klaar om de tegel in ontvangst te nemen. Je ontvangt vervolgens twee gratis tuinplanten naar keuze. Je kunt onder meer kiezen uit vrouwenmantel (Alchemilla), ijzerhard (Verbena), anemonen en zonnehoed (Echinacea).

De actie bij ons in de wijk had ook nog een sociaal aspect. Want hoe leuk is het om met jouw buren samen te werken aan hetzelfde doel. Je helpt elkaar, maakt een praatje en inspireert elkaar. En met al die fleurige bloemen maakt et de wijk ook nog eens een stuk gezelliger.


Naast het sociale aspect voor de buurt is het natuurlijk ook fijn voor de leefomgeving. Tuinvereniging Groei & Bloei adviseert dan ook om de tuin voor minimaal 60% met groen te beplanten. Wat resultaat in de volgende drie voordelen;
  • Minder tegels betekent minder wateroverlast. Regenwater kan beter in de bodem wegvloeien en de riolering raakt minder snel overbelast.
  • Warmte blijft boven een betegelde tuin langer hangen. Het vervangen van tegels door planten zorgt direct voor minder hitte in de tuin.
  • Meer groen in de tuin zorgt voor een betere biodiversiteit en dat is ook beter voor vogels, bijen, vlinders en andere insecten.
Deze tip kon ik, als semi-consuminderaar, jullie natuurlijk niet onthouden. Zo kun je toch maar mooi twee gratis tuinplanten scoren voor in jouw tuin. Kijk voor voor meer informatie over deze actie en een overzicht van de deelnemende vestigingen op www.groei.nl.

You May Also Like

0 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: