Agios Nikolaos

by - mei 28, 2022

Tijdens onze reis naar Kreta bezochten wij het prachtige havenstadje Agios Nikolaos aan de noordoost kant van het eiland. Een idyllisch plaatsje met alle ingrediënten voor een prachtige toeristische dag. In dit artikel neem ik jullie mee naar die heerlijke dag.

Agios Nikolaos Crete

In dit artikel beloofde ik om jullie nog even mee te nemen naar onze dag in het stadje Agios Nikolaos. Hier reden wij heen met onze huurauto en werden overweldigd door het prachtige meer en de idyllische strandjes langs de ruwe zee. 

Voulismeni

Agios Nikolaos staat vooral bekend door het prachtige binnenmeer Voulismeni, dat door hoge rotswanden wordt omringd. Het meer werd tussen 1867 en 1871 via een kanaaltje verbonden met de haven. Er wordt beweerd dat het meer bodemloos zou zijn. Het is in ieder geval zo diep dat je er niet mag zwemmen.

Voulismeni Agios Nikoalaos Crete

In de rotswanden zit een lange verdekt opgestelde trap en als je die beklimt wordt je getrakteerd op één van de mooiste uitzichten die je ooit hebt gezien. Je kunt op de onderste foto goed zien hoe het meer verbonden is met de haven.

Voulismeni Agios Nikoalaos Crete

Voulismeni Agios Nikoalaos Crete

Nu dachten we eigenlijk dat we het mooiste wel gehad hadden, dus besloten we eigenlijk om nog even langs de zee te lopen om later hier terug te komen om bij het meer wat te eten. Dit verliep geheel anders.

Idyllische stranden

We liepen één van de laatste winkelstraatjes uit richting de zee en werden direct verrast met een prachtig klein strandje waar ook nog eens geen mens te bekennen was. We waren nog steeds onder de indruk van het meer, maar dit was eigenlijk net zo bijzonder. 

Strandje Agios Nikolaos

Langs dit strandje vonden we ook deze rotspartij begroeid met prachtige bloemen. Het is net alsof je in een soort Instagram-omgeving bent. Ik kan niet beschrijven hoe mooi het hier is.

Strandje Agios Nikolaos

Uiteindelijk wilden we toch echt verder lopen om te gaan lunchen en werden we al snel getrakteerd op het volgende mooie strand Paralia Kitroplatia. Iets commerciëler en groter dan het vorige, maar omdat het voorseizoen was kon je gratis gebruik maken van de ligbedjes.

Paralia Kitroplatia

We besluiten eerst lekker te gaan lunchen om daarna hier terug te komen om nog even te zwemmen en te spelen. We lunchen bij een Grieks restaurantje met terras boven de zee. Dus met het mooiste uitzicht over de zee en het strand Paralia Kitroplatia.

Restaurant Agios Nikolaos

Zoals beloofd nog even een uurtje spelen bij het Paralia Kitroplatia strand om daarna de auto weer op te zoeken die we hadden geparkeerd op het privé terrein van een Griekse meneer. Die voor drie euro de hele dag op onze auto wilde passen. Jullie begrijpen wel dat Griekenland een speciaal plekje in ons hart heeft gekregen.

You May Also Like

0 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: