Eerste mijlpaal behaald! #huisupdate2

by - december 27, 2022

Twaalf december was een belangrijke datum in onze planning, die dag zouden de stukadoors beginnen. Dat het hard werken zou worden dat wisten wij, maar met min twee dagen op de teller was het door bikkelen tot in de late uurtjes. Maar het was het allemaal waard....

Eerste mijlplaat behaald
Foto door Ksenia Chernaya

Vorige week deelde ik de eerste update rondom het nieuwe huis. We sloopten en bouwden weer op zodat de stukadoors op de eerste en tweede verdieping aan de gang konden. Een strakke planning met een mooi eindresultaat.

Op de eerste verdieping werden de drie slaapkamers en de overloop gestuct, zowel alle wanden als de plafonds. Met drie strakke kamers als eindresultaat.....

Stucwerk eerste verdieping TV Wand

Nieuw wand eerste verdieping

Tweede slaapkamer / Schoorsteen

Maar het pronkstuk is toch wel de zolderkamer. Op deze verdieping waren oorspronkelijk vier 'kamers'. Twee zeer ruime opberghokken en twee slaapkamers. Vorige week hebben jullie kunnen lezen dat wij van de twee slaapkamers één grote slaapkamer creëerden en alles hebben geïsoleerd. 


Het eindresultaat mag er dan ook zeker zijn en let niet op de (verbouwings)rommel.

Zolder isolatie en stucwerk

Zolder voor en na

Na flink stoken, helaas was het net de week waarin het vroor, hebben wij het na twee weken gelukkig droog kunnen krijgen en kunnen wij beginnen met schilderen. Al komt daar altijd weer veel meer bij kijken dan gedacht.  

Nadat wij één dag op adem konden komen, omdat deze deadline was behaald, gingen wij gelijk door naar de begane grond. Daar werd een doorbraak gemaakt naar de keuken, de schoorsteen weggeslagen en alle vloeren moesten er uit worden gesloopt. Daarover de volgende keer meer!

You May Also Like

2 Comments

 1. succes met de verbouwing, leuk om het allemaal zo te kunnen volgen, fijne jaarwisseling.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt Evert voor het meelezen. Jullie ook een fijne jaarwisseling.

   Verwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: