We zijn begonnen......... #huisupdate 1

by - december 22, 2022

Maandenlang keken wij uit naar de overdracht van onze nieuwe woning; de planning in excel hing klaar en wij zouden er volle moed tegen aan gaan. En toen liep het toch even anders...... Twee dagen later dan gepland konden wij, mede dankzij hulp van vrienden, als nog een goede start maken. Ik neem jullie graag mee in de eerste twee weken van onze verbouwing.

Verbouwing, Klussenupdate

Het leven kan soms raar lopen; op de twee dagen die wij maanden geleden vrij namen voor de sleuteloverdracht en het sloopwerk van ons nieuwe huis, namen wij afscheid van mijn vader. Een bizarre situatie die voor mij waarschijnlijk nog wel een staartje gaat krijgen. Want ja .... soms word je verplicht om door te gaan.


Twee dagen later dan gepland gingen wij alsnog aan de slag in ons nieuwe huis. Met behulp van vrienden begonnen wij met de geplande sloopactiviteiten. Op zolder werd er van twee kamers één grote kamer gecreëerd. Op de eerste verdieping ging er een muur uit om deze anderhalve meter verder weer op te bouwen.

Muur slopen, Zolderverbouwing

Zolderverbouwing

Muur eerste verdieping

Na het slopen konden wij beginnen met opbouwen. De grote zolderkamer moest goed geïsoleerd worden en er werd een nieuw dakraam geplaatst. Het dakraam plaatsen lieten wij over aan professionals en vrienden hielpen ons met het isoleren en gipsen van de zolder.

Dakraam Plaatsen

Zolder Isoleren Duurzaam

Op de eerste verdieping moesten alle plafonds worden vastgeschroefd, deze waren namelijk bevestigd met nietjes en dat is niet sterk genoeg voor het stucwerk. Daarnaast bouwden wij daar de nieuwe wand op om zo een grotere kamer te creëren voor onze jongste zoon.

Nieuwe wand bouwen

Manlief vernieuwde alle elektra op de eerste en tweede verdieping en hebben wij echt heel hard gewerkt om toch die deadline van de stukadoors te halen die wij maanden geleden hadden vast gelegd. Vraag niet hoe, maar dat is gelukt! In de volgende update zal ik hier meer van laten zien. 

Tussen deze eerste werkzaamheden door lieten wij ook onze garage asbestvrij maken. Wij wisten tijdens de aankoop dat dit aanwezig was en besloten dit gelijk professioneel te laten verwijderen. Een bijzondere ervaring en het was een lange dag voor de mannen van TVR Asbest met als resultaat een brandschone garage.

TVR Asbest

Dit was de eerste update, ik hoop dat jullie het leuk vonden. Vanaf nu ga ik jullie regelmatig updaten over het wel en wee in ons droomhuis. Volgende keer zal ik het eindresultaat van het stucwerk op de eerste en tweede verdieping laten zien. Vooral de grote zolderkamer is een plaatje geworden.

You May Also Like

2 Comments

  1. Veel sterkte met het verlies van je vader.
    Leuk om zo met de verbouwing mee te kijken en lezen. Succes daarmee!

    BeantwoordenVerwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: