We hebben een ander huis gekocht!

by - september 17, 2022

Afgelopen maanden hebben we niet stil gezeten. Waar de meeste van jullie dachten dat we lekker aan het genieten waren van onze vakantie, draaiden wij mentaal heel wat overuren om aan het einde van de vakantie de knoop door te hakken en een ander huis te kopen.

Huis kopen onder de vraagpriijs

Degene die ons kennen weten dat wij ergens wel een wens hadden om ooit nog eens een stap te maken wat betreft wonen. Niet zo zeer om het huis, want wij wonen nu eenmaal in een fantastisch huis. Maar vooral om de buitenruimte; de tuin is prima, maar de schuur en de ingang van de tuin laten nog wel wat te wensen over. 


Omdat we niet met de ratrace van de huizenmarkt wilden mee doen, keken we vaak naar huizen die al wat langer te koop stonden. Als wij tijdens een bezichtiging merkten dat wij nummer 25 waren haakten wij al snel af. Wij hadden een favoriete wijk waar wij graag wilden wonen, al vielen de huizen die we daar bekeken snel af door het vele werk, de beperkte ruimte of een te hoge prijs. Of een combinatie van deze drie.

Het huis waar we nu voor gevallen zijn staat niet in onze gewenste wijk. Wij gingen bij dit huis kijken omdat ik manlief graag wilden laten zien hoeveel ruimte er in en om dit huis zit. En hoe dat verschilt met de huizen in onze gewenste wijk. Zijn reactie was een voltreffer en ook de jongens, die we meenamen bij de tweede bezichtiging, waren enthousiast.

Nu de huizenmarkt in een iets rustiger vaarwater is gekomen, hadden wij vrij lang de tijd om na te denken, dingen uit te zoeken en alle beren van de weg te vegen. Uiteindelijk zat er bijna een maand tussen de eerste bezichtiging en de acceptatie van ons bod. Ik weet dat dit voor sommige de afgelopen tijd wel anders is geweest.

Met een flinke dosis lef en een flinke gunfactor, waar wij eeuwig dankbaar voor zijn, konden wij dit huis voor een schappelijke prijs kopen.Wij moeten flink aan de bak, want het huis is erg gedateerd (daar gaat ons lage energieverbruik), maar hopen wij het huis de komende jaren om te kunnen toveren tot een fijn en vooral groen familiehuis.

Huis kopen onder de vraagprijs

Uiteraard ga ik jullie meenemen in alle verbouwingsperikelen, waar ik ook best een beetje tegen op zie. Jullie zien genoeg leuke klussen voorbij komen in ons huidige huis, maar nu wij echt aan de bak moeten wordt het toch wel spannend. Ook al hebben we hier al eens eerder mee gedeald.

Ons huidige huis staat inmiddels te koop en langzaam aan durven we ons steeds meer te oriënteren op het nieuwe huis. Er moet heel veel geregeld worden en na de eerste gesprekken met leveranciers denk ik dat wij het eerder zullen moeten betrekken dan dat het af is. Maar dat het mooi gaat worden, dat zeker. Bedankt voor het lezen en blijf ons volgen.

You May Also Like

5 Comments

 1. Heel veel succes met de verbouwing, en zoals jullie huis nu is zal het prachtig worden

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel, er moet een hoop gedaan en geregeld worden, maar we gaan ons best doen.

   Verwijderen
 2. Heel veel suc6 met de verbouwing en leuk om jullie te blijven volgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Superleuk! Gefeliciteerd! Ik ben benieuwd naar al je verbouwavonturen.

  BeantwoordenVerwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: