Puntjes op de 'I' bovenverdieping....#huisupdate 6

by - februari 11, 2023

Met nog een week op de teller voor de verhuizing konden wij eindelijk boven aan de slag om per kamer de puntjes op de spreekwoordelijke 'I' te zetten. Zodat iedereen een comfortabele slaapkamer heeft in onze voorlopige kluswoning.

Puntjes op de 'I' bovenverdieping #huisupdate6

Vorige week vertelde ik over de benedenverdieping. Er werd hard gewerkt door de stukadoors en het installatiebedrijf. Aangezien wij daar zelf weinig aan hoefden te doen, konden wij boven aan de slag met het afmaken van de slaapkamers. 


Ik schilderde eerst het timmerwerk dat was gemaakt om het nieuwe dakraam. Dit was net zo een vervelend klusje als de deuren. Na tig verflagen en tig keer schuren staat het toch aardig strak in de lak al zeg ik het zelf.

Af timmerwerk Dakraam Velux

Daarna aan de slag met het echte werk; de vloeren op alle slaapkamers. Wij kozen op iedere kamer voor hetzelfde laminaat. Niet te moeilijk, met de hoogste korting en met een man die vroeger als bijbaantje vloeren leggen had was dit een klus die redelijk vlot verliep.

Kleine kamer office vloeren

Zolderkamer Vloer leggen

Japandi, Zwart Deurbeslag

Wij vonden zelfs de tijd en de rust om sommige kamers al te voorzien van mooie witte plinten. Oh wat een luxe dit zeg, als je al weken op betonnen vloeren en in stoffige ruimtes bent.

Plinten, Slaapkamers afwerken

Een klus waar wij begin december al aan begonnen waren, maar er iedere keer wel wat was waardoor wij niet verder konden. Van te veel vocht in het houtwerk door het stucwerk tot tijdgebrek, van lekkage aan de radiatorleidingen tot geen goede aansluiting voor het gips in de nok. Maar ook het eerste berghok kregen wij af in deze week.

Opberghok isoleren zolderisolatie

opberghok afgipsen
 
Voor mijn gevoel was dit één van de productiefste week van de verbouwing. Maar natuurlijk is dat niet zo, want in de maand december hebben we ontzettend hard gewerkt aan dingen die nu allemaal verdwenen zijn achter het stucwerk. Maar hoe fijn is het dat deze kamers af zijn en iedereen zijn eigen plekje heeft.

You May Also Like

0 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: