Doelen en Duurzaam Januari 2023

by - februari 17, 2023

Welkom bij een nieuwe Doelen en Duurzaam vanuit het nieuwe huis. Een hele nieuwe koers met een schrikbarend hoog energieverbruik, ondanks de nieuwe zonnepanelen, veel stressmomentjes én gebeurde er iets bijzonders met mijn blog afgelopen maand. 

Doelen en Duurzaam januari

Persoonlijk

Fysieke Gezondheid; nog niet terug in mijn oude sportritme, ik ben nog te druk met het huis en volg alleen mijn wekelijkse 'Bewust' trainingen. Voeding ook nog een drama, want wij kiezen snel voor een makkelijke hap. 

Mentale Gezondheid; het gaat met ups & downs. Nu ik dit zit te typen is het allemaal redelijk onder controle, maar er zijn aardig wat stressmomentjes geweest de afgelopen maand door de verbouwing. Ook het verlies van mijn vader brengt soms nog zijn momentjes met zich mee.

Minimaliseren; echt weer met mijn neus op de feiten gedrukt tijdens de verhuizing en dan staan er ook nog spullen bij mijn moeder. Waarom hebben wij zoveel zooi!? Alles moet nu eerst een plek krijgen in ons huis en waar geen plaats voor is moet echt weg.


Taxx Lifestyle/Blog

Unieke Bezoekersdeze maand bezochten 2115 unieke bezoeker mijn blog. Dat is ontzettend veel en dat heeft een hele leuke reden. Ten eerste volgen velen van jullie de verbouwing en tweede; als je 'googled' op de zoekterm 'Vrienden van Amstel VIP' dan komt mijn artikel dat ik in 2020 schreef als derde (!) te voorschijn. Omdat in januari dit weer een hot item was, werd mijn blog door veel vreemden gevonden. 

Omzetdeze maand geen omzet, alleen wat meer reclame inkomsten dan gemiddeld, door de hogere unieke bezoekers.

Financieel

Sparen; deze maand is ons oude huis opgeleverd en het geld dat na alle kosten overbleef heb ik naar ons spaarpot 'Droomhuis' geboekt, wat nu ons bouwdepot is. Deze neem ik niet mee in onderstaande grafiek. Voor mijn gevoel beginnen wij weer 'opnieuw' met sparen en moet nog even gaan kijken wat wij 'waar' gaan sparen.

Spaarsaldo januari 2023 Spaargrafiek

Beleggingen: positieve berichten na vorige maand. Het rendement op onze portefeuille is weer gestegen en is nu 25%. 

Rendement Januari 2023 DEGIRO

Boodschappenbudget; wij gaven € 427,99 uit aan boodschappen, dat is nog steeds binnen budget. Ook in januari nog vaak ondersteund met een pan eten door familie en vrienden. Nu wij er wonen wordt alles weer wat regelmatiger en dat zullen we volgende maand vast merken in ons uitgaven.

Tweedehandsverkoop; deze maand verdienden wij niks met tweedehands verkopen, ook niet echt mee bezig geweest.

Euroclix; wij verzamelden deze maand 865 euroclix, dat is weer een beetje gemiddeld. We staan nu in totaal op 4.665 Euroclix en sparen weer lekker door tot een uitbetaling.

Energieverbruik

Het energieverbruik in het nieuwe huis is schrikbarend hoog. Er moest natuurlijk flink gestookt worden om het stucwerk een beetje droog te krijgen en de oude kozijnen en geen isolatie zijn ook geen goede combinatie. Half januari zijn de zonnepanelen gelegd en is er eind van de maand een warmtepomp geïnstalleerd. Wat dit laatste voor uitwerking gaat hebben op ons energieverbruik, moet nog uitwijzen. Voor nu de harde cijfers van januari in het overzicht. 

Energieverbruik januari zonnepanelen

Januari was letterlijk een nieuwe begin in een nieuw huis en alles wat dat met zich meebrengt. We zijn er nog lang niet, maar het begin is er en wij bouwen letterlijk en figuurlijk aan ons droomhuis. Ik wil jullie bedanken voor het lezen en tot de volgende Doelen en Duurzaam

You May Also Like

4 Comments

  1. Hoi Miranda, still going strong. Na al die jaren nog steeds een leuke blog om te lezen. Veel geluk en gezondheid gewenst voor jullie allen in het nieuwe huis. Groet Walter

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik blijf het zeker lezen en ben altijd benieuwd hoe jullie het allemaal regelen.

    BeantwoordenVerwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: