Slaapkamers Schilderen..... #huisupdate 4

by - januari 28, 2023

De eerste week van januari ging ik hard aan de slag met de slaapkamers. Ik nam een week vrij en plande iedere dag een slaapkamer. Uiteraard lopen planningen altijd anders, maar aan het eind van de week was het eerste eindresultaat te zien.

Taxx Life Blog Verbouwing Slaapkamers Schilderen

Omdat wij beneden de eerste maanden nog even op een dekcement vloer en met geïmproviseerde keuken gaan leven, lag de focus vooral op de slaapkamers. Ik wil deze helemaal picobello in orde hebben, zodat iedereen zijn eigen comfortabele plek heeft. Helaas heb ik niet van iedere kamer een goede foto gemaakt, maar ik hoop dat je de verbeelding een beetje kan laten spreken.

Toen het stucwerk na drie weken en heel veel stoken eindelijk droog was en ik samen met een vriendin de hele bovenverdieping in de voorstrijk had gezet, ging ik op nieuwsjaarsdag met de eerste kamer aan de slag. Ik heb het geluk dat de kozijnen worden vervangen, dus die hoefde ik niet mee te nemen. Maar aan het sauswerk en het opknappen van de deuren had ik werk genoeg.  

Ik begon met het kleine kamertje, wat strak onze werk/rommelkamer gaat worden. Ik wilde daar graag testen hoe het zou bevallen als ik het plafond in dezelfde kleur zou sauzen als de wanden. Dit wil ik graag op onze slaapkamer, maar wist niet hoe dit uit zou pakken. Dus dit was een mooie test, want zo een klein plafond had ik zo weer overgeschilderd.

Domoliet Gamma Kleur

Toen dit eindresultaat ons eigenlijk best goed beviel ging ik dezelfde kleur toepassen op onze slaapkamer. Op één dag zette ik deze kamer twee keer in de goede kleur. Ik koos op onze slaapkamer en het kleine kamertje voor de kleur Dolomiet van de Gamma. Ik ben erg blij met het eindresultaat en let ook even op de mooie stopcontacten, die monteerde ik zelf! 

Ouderslaapkamer Dolomiet Gamma

Deze kleur staat ook erg mooi bij de deuren die ik ondertussen onder handen nam. Ik schilderde de oude bruine deuren van de bovenverdieping wit en wij plaatsten daar nieuw beslag op. Ook dit beslag kochten wij bij de Gamma en ik ben erg blij met het eindresultaat.

Deuren Verven

Deuren voor en na wit met zwart

Daarna door naar het grootste project, de zolderkamer. Daar hielden wij het wat rustiger wat betreft de kleur. De schuine delen, dakkapel en een muur maakten wij wit en zoonlief koos een mooie kleur groen uit om mee wand mee te sauzen. Ook hier kozen wij weer voor een standaard kleur van de Gamma; namelijk de kleur Salie. Gelukkig had ik op deze grote kamer hulp.

Hulp Schilderen Zolderkamer

Zolderkamer met Dakkapel Kleur Salie van Gamma

Eind van de week pakte ik de laatste slaapkamer aan. De jongste wilde graag dezelfde kleur als in het oude huis, dus deze moeder deed dat. Hier werd het plafond wel gewoon netjes wit en de wanden heb ik gesausd in de kleur Demin Drift van Flexa.

Denim Drift Flexa Kinderkamer

Ik ben trots op het resultaat dat ik die week in mijn eentje voor elkaar kreeg. Al liepen er die weken natuurlijk nog vele andere dingen waar wij druk mee waren en daardoor het schilderwerk even stil lag. Zo is er altijd wel wat tijdens een verbouwing. Binnenkort weer een nieuwe huisupdate......

You May Also Like

2 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: