De keuken (deel 1) #huisupdate14

by - juni 24, 2023

Voor dat wij überhaupt een bod hadden gedaan op ons nieuwe huis, was de plaats van de keuken al bepaald. Dat dit driekwart jaar later werkelijkheid is geworden, voelt heel gek. In dit artikel deel ik de aanloop naar het plaatsen van het laatste grote onderdeel van het huis; de keuken!

De Keuken Deel 1 Taxx Life Blog

De avond na de eerste bezichtiging van ons huis maakte ik onderstaande tekening in één of ander gratis tekenprogrammaatje. De plek van de keuken met de openslaande deuren, zonder überhaupt maar één keuken- of kozijnenleverancier te hebben gesproken, zag ik al helemaal voor me. Dat dit nu driekwart jaar later werkelijkheid is geworden, vind ik nog steeds heel gek. De vorm en de plek van de keuken waren dus al snel duidelijk, de materialen wat minder.

Keuken floorplanner

Tekening keuken Floorplanner

Wij begonnen met oriënteren en reden stad en land af voor inspiratie, ook pinde ik mij helemaal gek op Pinterest. Ik denk dat wij in totaal drie keer geswitcht zijn van kleur en keukenblad, oké ik geef toe in mijn hoofd wel 300 keer. Maar bij de keukenleverancier maar drie keer gelukkig. Iedere keer bedacht ik weer wat anders om uiteindelijk iedere keer in dezelfde lijn uit te komen.

Keuken Stalen


Daarna moesten wij aan de slag met het formaat en de indeling. Het belangrijkste vonden wij dat de keuken een klein stukje uit de aanbouw de woonkamer in kwam, dit om er een geheel van te maken. Ook weer niet te ver natuurlijk, je raadt het al, mijn hoofd draaide over uren 

Via een 3D-tekening, die ook drie keer aangepast werd door de keukenleverancier, kon ik alvast het één en ander voorproeven en fantaseren. Al moet ik eerlijk zeggen dat ik dat wel lastig vond, hoe zou dit in werkelijkheid uitvallen? Dit was uiteindelijk de laatste en definitieve versie;

3D Tekening  Keuken

tekening Keuken

Tekening Keuken

Uiteindelijk weet ik ook wel dat alles wat nieuw is, mooi is. Maar toch geeft mijn hoofd altijd een error als er dit soort keuzes gemaakt moeten worden. Maar kijk ook even waar wij vandaan komen? Toen wij het huis kochten stond er een dikke muur met deur tussen de keuken en de woonkamer. Met in die aanbouw een degelijke, maar gedateerde keuken. 

Funda Foto Oude woonkamer

Keuken in aanbouw

Wij sloopten al vrij vroeg de keuken er uit omdat de muur doorgebroken moest worden en er een draagbalk geplaatst moest worden. Daarna werd er gestuct en de vloerverwarming ingefreesd. Uiteindelijk hebben wij een gedeelte van de keuken terug geplaatst en leefden wij vier maanden lang met deze keuken;

Tijdelijke keuken

Tijdelijke keuken verbouwing klushuis

Toen op 3 mei de echte keuken werd afgeleverd was dat best spannend. De kozijnen en de vloer waren zo mooi geworden dat ik een soort paniekaanval kreeg of wij wel de goede keuze hadden gemaakt. Als het maar niet heel anders uitpakt dan hoe wij het hadden bedacht. Ik had ook geen idee meer wat wij nou precies hadden uitgekozen. 


Helaas viel er vanaf de buitenkant weinig te zien, behalve het blad. Daar was ik direct weer verliefd op. De twee opeenvolgende dagen werd de keuken geplaatst en daar ga ik jullie binnenkort alles van laten zien inclusief het uitgebreide eindresultaat.

You May Also Like

1 Comments

  1. Ziet er chique uit Miranda, ook fijn dat de keuken mooi bij de kamer betrokken is

    BeantwoordenVerwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: