Verder met slopen #huisupdate3

by - januari 07, 2023

Nu de twee bovenverdiepingen zijn gestuct, kunnen wij beneden aan de slag. Ook daar moest eerst flink gesloopt worden om daarna weer op te bouwen. Wij nemen jullie weer mee.....

Verder met slopen HUIZENUPDATE Taxx Life Blog

Één dag voelden het even of de druk er af was, toen de stucadoors boven bezig waren en wij onze eerste deadline hadden gehaald. Al snel kwam het besef dat er beneden ook nog heel veel moest gebeuren. Daar werd de openhaard en de muur naar de keuken weg gesloopt. Ėn een latei geplaatst om de buitengevel op te vangen.

Openhaard verwijderen en latei

Het houten plafond dat er 50 jaar voor de sier heeft gezeten, wij vragen ons nog steeds af waarom, werd er uit gesloopt zodat dit straks strak gestuct kan worden met de rest van de plafond. Daarnaast moest zowel in de keuken, de woonkamer en de hal de vloer er uit voor de vloerverwarming. 


In de keuken en de hal moesten er tegels worden gebikt en in de woonkamer een houten vloer die al meer dan 40 jaar zat gelijmd. Geen gemakkelijke klus maar met veel hulp van vrienden is het mooi gelukt in een paar avonden tijd. 

Houten Schrootje Plafond en vloer  Verwijderen en Vloer

Nu wij toch bezig waren en deze ook gestuct moet worden, sloopten we beneden ook het hele toilet er uit. Deze laten wij gelijk met de benedenverdieping mee stucen en dan zelf weer op nieuw opbouwen. Dit heeft geen haast want wij hebben in de badkamer ook een toilet.

En als laatste ging ook de keuken er helemaal uit, zodat ook daar de stucadoors hun werk kunnen doen. Daarna zal er een tijdelijke keuken worden gecreëerd omdat het nog wel even gaat duren voor dat er nieuwe keuken komt. Dit in verband met andere werkzaamheden die eerst moeten gebeuren zoals de kozijnen. Hier over later meer.

Keuken Wegslopen

Na al deze sloopwerkzaamheden zijn gedaan, kunnen wij alles klaar maken voor de stucadoors die hopelijk 9 januari gaan starten voor de begane grond. Alle elektra moet opnieuw worden gedaan, alle radiatoren moeten er worden verwijderd, nieuw plafond in de keuken etc etc. Genoeg te doen, waar je straks helaas weinig van ziet en dat is soms best frusterend. Maar alles voor het goede doel....


You May Also Like

1 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: