Vervelende Cookies en Pop Up

by - december 16, 2023

Na een jaar of twintig aan het bloggen te zijn, moet ik er nu echt aan geloven. Een, in mijn ogen, immens grote pop up die je moet wegklikken om mijn blog te bezoeken. In dit artikel ga ik jullie vast voorbereiden en er alles over vertellen.

Google Adsense Pop Up AVG
Photo by Meraki Photos

Zoals jullie weten ben ik een hobby-blogger; in het verleden sporadisch wel eens een gratis artikel of een kleine vergoeding mogen ontvangen. Maar dat is op één hand te tellen, aan de andere kant is dat ook mijn kracht en geeft het geen druk in de vorm van 'moeten'. Daarnaast plaats ik ook advertenties op mijn blog wat mij een paar cent per maand oplevert met als vervolg een uitbetaling van een paar tientjes eens in de zoveel jaar. 


Om deze laatste advertenties gaat het. Als ik deze wil behouden ben ik verplicht om per 16 januari 2024 een pop up te laten zien aan jullie. Deze moeten jullie ook 'beantwoorden' om op mijn blog mee te kunnen lezen. Deze nieuwe Adsense pop-up is een privacy-waarschuwing en informeert gebruikers over het gebruik van cookies en andere tracking-technologieën om gerichte advertenties weer te geven. De pop-up is ontworpen om te voldoen aan de AVG-richtlijnen en de privacy van gebruikers te waarborgen.

Ik heb even getwijfeld om te stoppen met de advertenties omdat het geen vetpot is, maar wie het kleine niet eert is het grote niet weerd. En blijven dromen mag. Dus ik heb besloten om ze te behouden en jullie 'lastig' te gaan vallen met deze vervelende pop up. Deze pop up ziet er als volgt uit;

Google Adsense, AVG Pop Up

Ik hoop dat deze pop up jullie niet zal weer houden om mijn blog te blijven volgen. Ik ben namelijk ontzettend blij en dankbaar dat de meeste van jullie trouw mee blijven lezen. Daarom wil ik graag transparant zijn over dit soort dingen. Ik zal de pop up aankomende week aan gaan zetten om te kijken of het werkt.

You May Also Like

7 Comments

 1. Ja, iedere blogger met advertenties op zijn of haar blog moet er aan geloven. Ik ook en ik moet je zeggen dat het mij nog helemaal niet gelukt is om het te regelen. Ik vind de terminologie lastig en dan raak ik de draad kwijt. Ik ben helemaal niet laaggeletterd, maar ik vind het een ellende.
  Ik moet er toch maar weer eens voor gaan zitten en die nieuwe pop-up in orde maken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ga er van de week even voor zitten, ik hoop dat het mij wel lukt. Ik hou je op de hoogte.

   Verwijderen
  2. Komen de hosts die de advertenties leveren dan niet met een voorstel of een template? Moet elke blogger met advertenties zelf het wiel uitvinden zonder juridische kennis?

   Verwijderen
  3. Dat eerste hoop ik dus wel, maar ik vind nu ook wel een beetje spanend worden. Ik ga er van de week even voor zitten en dan hoop ik dat het mee valt.

   Verwijderen
  4. Ik had het dus geregeld, maar daardoor zakten mijn advertentie-inkomsten gigantisch, ongeveer 20% van de normale inkomsten. En dat terwijl deze periode een topperiode is voor inkomsten uit advertenties! Volgens de statistieken heb ik nog steeds gemiddeld ongeveer 5.500 pageviews per dag, maar de inkomsten zijn ineens veel lager!
   Ik heb het pop-up bericht gisteren op concept gezet en vandaag zijn de inkomsten weer als vanouds.

   Verwijderen
  5. Dat meen je niet!? Dat is echt balen zeg, denk dat ik hem ook nog even op concepten zet dan.

   Verwijderen
  6. Ik ben inmiddels gestopt met Euroclix. Ik heb de banner van mijn blog gehaald en ik heb de gespaarde clix ingewisseld voor geld. Euroclix levert mij te weinig op als ik niet maandelijks de provisie krijg van de clix van aangebrachte leden, misschien een tientje per jaar of zo.

   Verwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: