Nieuwe Binnendeur & Vensterbank #huisupdate20

by - december 02, 2023

Deze maand lieten wij wat puntjes op de 'I' zetten door een vakman. We kunnen een hoop zelf, maar voor sommige dingen heb je gewoon een vakman nodig en gelukkig vonden wij die bij een oude bekende van onze verbouwing.

Varikdeur Varik Deur Bouwie doe het zelf

Afgelopen zomer slaagden wij eindelijk voor een binnendeur voor tussen de woonkamer en gang. Na lang wikken en wegen, wetende dat het geen zwarte stalen deur moest worden, maar wel nog even de twijfel over een stalen deur in een andere kleur, kozen wij toch voor hout. 

Het was een lange zoektocht, maar uiteindelijk vonden wij de varik deur bij Bouwie, Bouwmaterialen en Wonen in Veen. De deur wordt geleverd als een groot glazen vlak met een eikenhouten rand er om heen. Je krijgt er in totaal zes latjes bij om een drie- of viervlaksdeur te creëren. Wij hadden zelf in ons hoofd om de drievlaksdeur te creëren.

Wij vroegen een bouwbedrijf om ons te helpen aan een timmerman die voor ons de deur wilde afhangen. Dit was het zelfde bedrijf dat onze kozijnen plaatste en daar waren wij heel tevreden over. Gelukkig konden zij daar ons mee helpen en konden wij wat lastige klussen afvinken. 

Varik deur Bouwie Doe het zelf

Op de foto’s hierboven kunnen jullie zien hoe de deur er uit ziet als je hem koopt en de timmerman hem heeft afgehangen.We hebben hem een paar dagen zo gelaten om goed na te denken over de verdeling van de latjes. Ik lakte de deur en de latjes (apart) af met een matte lak in de kleur eiken. 

Varik deur Aflakken

Daarna nog een paar keer met de latjes gespeeld en uiteindelijk kozen wij voor iets wat helemaal niet in het patroon der verwachting lag, maar wel met, voor ons, het mooiste resultaat. Net even anders met een beetje de uitstraling van een stalen deur, maar dan net iets warmer. Zie hier de oude en de nieuwe situatie, zo blij mee!

Van jaren 70 deur naar een Varik deur

Bouwie Doe het zelf Varikdeur

Uiteindelijk draaide de timmerman ook nog onze garagedeur om, waarmee je vanuit de achtertuin de garage in kan. Deze deur draaide precies de verkeerde kant op als je met je handen vol uit de tuin aan kwam lopen. Nu al profijt van deze kleine ingreep. 

Ook plaatste hij een vensterbank in het grote raam aan de voorkant. Ook deze vonden wij bij Bouwie, Bouwmaterialen en Wonen. Wij kochten twee vensterbanken omdat de lengte van vier meter niet verkrijgbaar was in de vensterbank die wij graag wilden. Voor ons een hele klus om deze delen even diep te krijgen, dus fijn dat dat gedaan werd. Ik lakte de vensterbank af met dezelfde lak als de deur. Zo blij dat wij eindelijk van dat lelijke stucprofiel af zijn.
 
Vensterbank Bouwie Doe Het Zelf

En zo krijgt onze woonkamer steeds meer sfeer en gezelligheid. Wij zijn ook heel dankbaar dat wij de juiste mensen hebben leren kennen met deze vakkennis en aansluit op de dingen die wij zelf niet kunnen. Bedankt voor het lezen en tot de volgende huisupdate.

* dit artikel is mede tot stand gekomen door een samenwerking

You May Also Like

0 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: