Chocolade Oreo Cupcakes en Halloween Vleermuizen

by - oktober 23, 2016

Afgelopen woensdag hebben we er een creatief vakantiedagje van gemaakt. Op de planning stonden twee leuke activiteiten: het bakken van heerlijke Chocolade Oreo Cupcakes en het knutselen van schattige Halloween vleermuizen. In dit artikel deel ik hoe onze dag verliep en hoe jij deze activiteiten zelf kunt doen met je kinderen!

Schattige Halloween vleermuizen geknutseld met WC-rollen, zwart papier en verf

Oreo Cupcakes Bakken


In de ochtend maakten we de Chocolade Oreo Cupcakes. De oudste had hier een reclame-filmpje van gezien, je weet wel die op zaterdagavond net voor het half acht journaal, het lijkt op een kookprogrammaatje, maar het is gewoon een extra lange reclame van Dr. Oetker. Dus deze vakantiedag gebruikte ik om zijn wens te vervullen, want hij had er al een paar keer om gevraagd.

Lees ook; Halloween Vleermuis D.I.Y. 

Officieel waren het Salted Caramel Cookie Cupcakes, maar toen ik in de winkel stond, besloot ik het wat simpeler te maken. De Salted Caramel Cream heb ik weggelaten en koos voor de makkelijke weg: een spuitbus slagroom. Ik wist namelijk dat mijn jongens het na een paar cupcakes in vormpjes doen wel zat zouden zijn, dus dit was een ideale oplossing.

Zelfgemaakte Chocolade Oreo Cupcakes, eenvoudig en snel recept voor kinderen

Ik zette alle ingrediënten klaar en en de oudste, die nu heel goed kan lezen,  las het hele recept voor. Het was geweldig om te zien hoe goed ze samenwerkten en alle stappen zelf uitvoerden. Het worden echt grote jongens! Ik hoefde als moeder alleen maar wat aanwijzingen te geven.

Zelfgemaakte Chocolade Oreo Cupcakes, eenvoudig en snel recept voor kinderen

Zelfgemaakte Chocolade Oreo Cupcakes, eenvoudig en snel recept voor kinderen

Zelfgemaakte Chocolade Oreo Cupcakes, eenvoudig en snel recept voor kinderen

De cupcakes hoefden niet lang in de oven en we konden snel genieten. 's Middags bij het drinken smulden ze er nog een keer van, dit keer samen met hun vriendjes.



Wil je het recept proberen? Kijk dan hier: Salted Caramel Cookie Cupcakes

Halloween Vleermuizen Knutselen

In de middag gingen we verder met een leuke knutselactiviteit: de schattige vleermuis i.v.m. met Halloween. Deze schattige vleermuizen zag ik onlangs op Facebook en ik wist meteen dat ik deze samen met de jongens wilde maken.

Het is eigenlijk heel simpel, je moet alleen even het knipblad downloaden en je vind er ook een instructie-video. In een andere blogartikel geef ik een wat uitgebreidere tekst en uitleg. maar kort samengevat heb je een WC-rol, papier en wat verf nodig om deze vleermuizen te maken.. Ook de jongens vonden het leuk en deden echt hun best om er iets moois van te maken.

Schattige Halloween vleermuizen geknutseld met WC-rollen, zwart papier en verfSchattige Halloween vleermuizen geknutseld met WC-rollen, zwart papier en verf

En het eindresultaat mocht er dan ook zeker zijn.

Schattige Halloween vleermuizen geknutseld met WC-rollen, zwart papier en verf

Inspiratie voor een Regenachtige Vakantiedag

Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren om deze activiteiten ook te proberen op een regenachtige vakantiedag. Het is een geweldige manier om creatief bezig te zijn met de kinderen, of je nu zin hebt in bakken of knutselen.

Heb jij al eens Oreo Cupcakes gebakken of Halloween decoraties geknutseld? Laat het weten in de reacties!

You May Also Like

0 Comments

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achter laat: